Kan innehålla annonslänkar.

sextips

31 sextips som livar upp i sängen

Här är 31 stycken sextips som gör sexet skönare, mer spännande och roligare, perfekt om du känner att ditt sexliv är lite torrt och tråkigt eller om du kört fast i gamla hjulspår och har svårt att komma på något nytt att prova. 

Vi listar både tips som fungerar på killar, tjejer och för par! 

Våra bästa sextips

Sexuella tips som fungerar på honom

sextips till honom

Här nedan hittar du 8 stycken sextips för kvinnor som fungerar bra på män. Du kan även använda dig av dessa tips ifall du är man och ligger med män. 

1. Ge strängen mycket kärlek vid oralsex

På baksidan av ollonet sitter strängen vilket är den känsligaste delen på hela penisen. Strängen kryllar av nerver som svarar väldigt bra på beröring, så att stimulera den kommer att förändra hur sexet känns för honom. 

Eftersom strängen är så pass känslig så måste du vara försiktig med den. Vårt bästa sextips här är att stimulera den med tungan och läpparna när du ger honom en rejäl och passionerad avsugning, men det går även att stimulera med händerna samtidigt som du runkar av honom. 

När du stimulerar med händerna så kan du röra med fingrarna upp och ner eller göra cirkulära rörelser. Kom ihåg att använda dig av glidmedel eller rikligt med saliv så att det inte ska bli torrt. Blir det torrt kan det nämligen kännas väldigt obehagligt att få sin sträng stimulerad. 

Det går att ge honom en orgasm genom att enbart stimulera strängen, så om du vill ge honom ett lite annorlunda klimax kan du få honom att spruta genom att lugnt och passionerat fokusera all din kärlek till baksida ollon. 

2. Pungen är en stor källa till njutning

Många glömmer bort att killens pung är en erogen zon som är väldigt skön att få berörd i samband med sex. Pungen är känslig och du måste därför vara försiktig för att inte stimulansen ska bli obehaglig snarare än skön. 

Ett bra tillfälle att ge pungen kärlek är under en avsugning. Du kan då greppa den med dina händer samtidigt eller runka av penisen på samma gång som du suger på pungen. Undvik att suga för hårt och var även generös med salivet. 

Ytterligare en sak som de flesta män tycker om är när deras sexpartner tar tag om deras pung / vid roten av penisen samtidigt som han penetrerar. Lek alltså med hans bollar samtidigt som han penetrerar dig. Det kommer förstärka känslan för honom väldigt mycket och göra så att han får en skönare orgasm! 

3. Våga vara dominant mot honom

Vanligtvis så är det killen som dominerar tjejen, men att vända på rollerna gör oftast riktigt stor effekt eftersom det genast blir något nytt, och nytt är något som de flesta killar gillar. 

Du kan antingen prata med honom innan om att du vill vara dominant, men absolut bäst blir det ifall du från ingenstans utan hans förvarning vänder på vem som har kontrollen för att själv ta kommandot i sängen. Det kommer få honom att uppfatta dig som väldigt upphetsad samt göra att han måste släppa kontrollen och bara infinna sig i vad du är sugen på. 

Om ni vanligtvis inte brukar ha så stor skillnad mellan er vad gäller dominans och underkastelse så fungerar det här tipset ändå. Du bör helt enkelt testa att införa lite dominans i sänghalmen! 

4. Ta initiativ och vänta inte på hans drag

Normen är att mannen styr det mesta, både initiativ till sex och vilka moment som ska ske under ligget, exempelvis när ni ska byta ställning, när han ska spruta och så vidare. 

Många män drömmer om att deras sexpartner ska visa vad den vill och våga ta steget till när ni ska ha sex eller när ni ska byta ställning. Många kvinnor drar sig lite från att ta initiativet till sex ifall de ser att mannen inte alls är så sugen, men då blir det också mannens ansvar att hela tiden se till så att det blir av eftersom han oftast inte drar sig från att försöka.

Med andra ord: sätt dig på knä i hallen när han kommer hem och ge en avsugning precis när han kommit innanför dörren eller börja knäppa upp hans byxor när ni kör bil. Visa att du vill ha honom och var inte rädd för ta steget! 

5. Berätta hur skön han är

Om du berättar hur skön han är i dig under tiden ni ligger så kommer han garanterat att bli riktigt upphetsad och lägga i ytterligare en växel. Det finns nämligen nästan inget annat som en kille tycker om mer än att höra hur skön han är i sin partner. 

För att han verkligen ska bli upphetsad när du säger det krävs dock att du är genuin och verkligen menar det. Du ska inte säga det som om det vore en påtvingad replik utan gör det bara när det verkligen är skönt och härligt. 

Andra varianter som ”vad stor du är i mig”, ”du känns så bra i mig” och så vidare fungerar också! 

Det här är helt enkelt ett ganska enkelt sextips som gör väldigt stor skillnad. 

6. Bygg upp hans orgasm - ta tid på dig

Många tar för givet att killar sprutar snabbt när han väl vill komma och att det bara är att runka av honom i högt tempo eller låta han penetrerar dig snabbt, och absolut, det får honom att komma, men det ger honom inte den maximala orgasmen som män faktiskt har kapacitet att få! 

Bygg därför upp hans klimax genom att stimulera långsamt och passionerat. Runka av honom i ett lugnt tempo med mycket saliv och låt det ta flera minuter. Han ska känna hur stimulansen byggs upp och hur han inte kan vänta på att orgasmen ska skölja över honom. 

Ifall du rider hans penis och vill att han ska komma skönt så knip åt och rid sedan långsamt och passionerat, något som är ett sextips han definitivt kommer att uppskatta. Låt det helt enkelt ta tid och var inte rädd för att ta det lugnt. 

Generellt kan man säga att ju längre tid det tar för honom att nå orgasm, desto skönare kommer den att vara när den väl kommer! 

7. Var aktiv med kropp och sinne

Han vill inte bara att du ska ligga där och ta emot honom, han vill ha hela dig! Var därför aktiv och närvarande. Rör dig med hela din kropp, knip och släpp i underlivet, riv honom på ryggen, viska i hans öra, stöna och rör på dig. Han ska märka att du är där med kropp och själ och att du också vill ha honom. Var passionerad helt enkelt! 

Du har säkert hört talas om uttrycket att ”vara som en död fisk”, något som inte är att sträva efter. Så aktivera dig och lev ut, men spela ingen teater utan var ändå dig själv. Sex är något ni gör gemensamt så se till att ni båda bidrar med det ni kan i varje ställning. 

8. Rid med mer passion

Att rida är en väldigt vanlig ställning, men alltför många lägger ner för lite tid och energi att tänka över hur de faktiskt rider. Det är nämligen stor skillnad på att rida och att verkligen rida

Alla kan sätta sig på en penis och guppa upp och ner, men att göra det med en känsla där penisen blir stimulerad maximalt är desto svårare. Försök att få till en böjande rörelse där du viker med ländryggen samtidigt som du rider, något som gör att penisen kommer stimuleras mer. 

Knip även samtidigt som du låter han tränga in i dig för att ge ännu större stimulans. 

Prova även att rida genom att sätta dig på fötterna istället för att stå på knäna. Står du på fötterna blir vinkeln annorlunda och det blir även enklare för dig att göra en mer dynamisk rörelse. 

Öva på din ridteknik helt enkelt och utmana dig själv att göra det skönare för honom, för när du rider är du i en av få positioner där du har full kontroll och själv står för jobbet istället för killen. 

Sextips som fungerar på henne

sextips för tjejer

Här är 6 stycken sextips för alla män som vill göra det skönare för sin kvinnliga partner. Tipsen fungerar även för dig som är kvinna och ligger med andra kvinnor. 

1. Involvera hennes klitoris bättre!

Klitoris är den känsligaste erogena zonen på kvinnan och en punkt som fler män bör involvera mer i sexet, ett sextips som känns ganska självklart men som många inte tänker tillräckligt mycket på.

Pilla inte bara lite på klitoris under förspelet utan ge den kärlek så ofta du kan. Du kan göra det på flera sätt, exempelvis genom att ligga i sexställningar som gör att du kommer åt klittan. 

CAT är en variant av missionären där din penisrot gnider sig mot hennes klitoris samtidigt som du penetrerar in och ut. Du kan även låta henne rida dig och uppmuntra att hon ska gnida sig fram och tillbaka istället för upp och ner. Gnider hon fram och tillbaka så kommer hennes klitoris att gnuggas mot dig vilket ger henne skön stimulans. 

Uppmuntra även henne att ta på sig själv när hon kan, exempelvis när ni ligger i doggy eller skeden. Var mån om att klitoris ska få mer stimulans och få henne att ta på sig själv. Om du visar att det är något du vill så kommer hon kunna slappna av och få det att kännas mer naturligt. 

Ni kan även köpa leksaker som ger en skön stimuli mot klitoris under tiden ni knullar. Det finns exempelvis små vibratorer idag som är gjorda för par. De är tillräckligt små för att få plats mellan er två och går därför att använda i nästan alla ställningar. 

En vanlig vibrator kan även införskaffas och kan då användas i exempelvis doggy style. 

Helt enkelt: prata om klitoris, kom ihåg hur viktig den är och involvera den mer under sexet! 

2. Spendera mycket tid på förspel

Kvinnans slida och klitoris är känsliga och riktigt sköna att stimulera, men allra skönast blir stimulansen om du bygger upp med ett rejält förspel innan. Förspelet förbereder nämligen klitoris och slidan på stimulans och får henne att verkligen tråna efter dig, något som kommer leda till att det blir skönare när du väl väljer att börja stimulera där. 

Ha därför tålamod och ge mycket tid åt att kyssa, smeka och kåta upp henne innan du går på underlivet. Är du för på underlivet kommer det inte alls bli så skönt som det har potential att bli och är du alldeles för snabb kan det rent av bli obehagligt. 

Kvinnor kräver även rent biologiskt mer tid för att förbereda sig för sex kontra vad killen behöver. Män kan bli redo på bara några sekunder eftersom de bara behöver en erektion medan kvinnor måste hinna bli våta och låta sina svällkroppar fyllas med blod för att sexet ska vara skönt. Du som kille måste alltså låta det ta lite tid! 

Förspelet kan med fördel variera och måste inte alls se likadant ut varje gång. Var kreativ och lägg ner mycket tid och energi på det så kommer sexet absolut tas till nästa nivå! 

3. Våga hålla samma tempo länge

För att en kvinna ska kunna komma så krävs det en stadig och konstant rytm, alltså att du vågar hålla samma tempo en längre tid, annars kommer det inte att gå för henne. Många män begår ett stort misstag när de ändrar tempot och rytmen för ofta, något som gör att hon inte har tid att komma in i känslan och bygga upp orgasmen. 

Våga därför hålla ett och samma tempo under en lång tid. Det kan kännas tråkigt men är tvärtom något som kommer få henne att kunna nå riktigt sköna klimax, speciellt om hon kommer åt att ta på sig själv samtidigt! 

Det här kräver så klart ganska mycket av dig som man, både konditionsmässigt och uthållighetsmässigt. Har du för dålig kondition för att orka hålla samma tempo länge har du nu en anledning att träna och om du istället har svårt för att hålla dig en längre tid kan du öva upp uthålligheten genom att onanera, använda en avsugningsmaskin eller ta hjälp av din partner! 

4. Ligg med hela hennes kropp

Hålet du ligger med är bara en del av henne. Det gäller att involvera hela kroppen och verkligen få henne att känna att hon blir knullad av dig! Dra i håret, ta ett lätt stryptag, spotta på henne, bind hennes armar bakom ryggen och tryck ner henne, ge brösten och rumpan kärlek, använd din tunga. Skaka om hela hennes kropp och få henne att verkligen känna sexet överallt, något som kommer förstärka känslan. 

Alla gillar olika och vad som uppskattas av den ena kanske inte alls är uppskattat av den andra, så att ta det långsamt fram och observera reaktionerna är viktigt för att det ska bli bra! 

Om du vill göra det så bra som möjligt kan du även fråga henne vad hon tycker om under förspelet. Viska i hennes öra och ta reda på vad hon går igång på. 

5. Raka henne

Ett hett förspel och lite spännande sextips är att du rakar hennes underliv. Du får då se henne på nära håll och verkligen bli rejält sugen. Hoppa därefter in i duschen eller lägg er i ett varmt bad tillsammans och smaka sedan på hennes nyrakade underliv eller ta henne bakifrån. 

Själva rakningen är sexig eftersom den även har inslag av att du tar hand om henne vilket väldigt många uppskattar och tycker om. Hon får helt enkelt känna sig lite i centrum! 

6. Ge henne dubbel stimulering

Dubbel penetration är något väldigt många kvinnor drömmer om vill veta hur det känns men kanske inte vågar ta upp med sin partner. Ta därför initiativet till att ge henne en dubbel penetration, förslagsvis genom att ni ligger i en ställning där hon kan penetrera sig själv med en dildo samtidigt som du är i henne. 

Det går även att använda en manlig sexdocka för att förverkliga drömmen om en trekant där hon har två penisar i sig. 

Dubbel penetration kan även ta sig i uttryck genom att hon har en butplugg i sig, så det måste inte vara så grovt utan ni kan känna er fram sakta men säkert. 

Ställningar som är bra för dubbel penetration är doggy style, missionären med fötterna högt upp eller när tjejen ligger på mage och killen är bakom. 

Sextips som fungerar för par

sextips till par

Här nedan är 17 stycken sextips för par som vill liva upp sexlivet och komma från sina gamla vanor. Dessa tips kan vara det som får ert sexliv att hålla sig spännande och det som gör att ni får en nytändning. 

1. Bröstvårtorna är känsliga!

Bröstvårtorna är en väldigt känslig erogen zon som ni absolut bör involvera i ert sex! Att slicka, nypa, pilla och nafsa lite på dem är ett ypperligt sätt att ge sexet en lite djupare känsla. Många killar är ganska okej på att slicka kvinnans bröst men det brukar vara ganska direkt på.

Prova att retas lite genom att stimulera vårtgården eller knåda själva brösten först och bygg på så vis upp en längtan efter att du ska gå på själva vårtan. Det här är ett perfekt förspel men fungerar även under tiden ni har penetrerande sex eftersom det får henne att känna i hela kroppen precis som vi talade om lite tidigare. 

Kvinnor är däremot inte lika bra på att ta hand om mannens bröst vilket är synd eftersom de också är väldigt känsliga för beröring och en källa till njutning. På den här punkten kan alltså kvinnorna bli bättre på att involvera mannens bröst både under förspel och huvudakt. 

Att slicka är oftast det som känns allra bäst eftersom bröstvårtorna är så pass känsliga för beröring. 

Ifall du vill läsa mer om erogena zoner och hur man bäst stimulerar dem kan du spana in vår separata artikel om just känsliga områden på kroppen.  

2. Variera platser

Variation är en given krydda för att ert sexliv ska vara intressant och lockande i det långa loppet. Variationen måste inte vara avancerad utan det räcker med små förändringar för att få en stor effekt. 

Vår favorit är att variera platser för att på så vis få en liten kick och nytändning. Börja med att ligga runt i ert eget hem. Prova köket, vardagsrummet, soffan, golvet, badrummet, på tvättmaskinen, balkongen / trädgården och så vidare. Var kreativa och se till att det inte finns en enda plats i hela hemmet där ni inte har varit. 

När ni checkat av huset så har ni garanterat hittat nya platser som ni tycker om att vara på. Det har förmodligen även öppnat upp för att ni ska kunna ligga mer spontant och inte vänta tills kvällen då ni kryper ner i säng. Ge din partner ett ligg när han / hon tvättar, lagar mat, tittar på TV eller duschar. 

När ni testat alla platser som finns hemma så kanske ni blir sugna på att röra er ut i offentligheten. Där finns det massor av spännande ställen att vara på som ger en härlig adrenalinkick eftersom risken att bli upptäckt alltid finns. 

Ni kan börja lite mildare med ställen där risken för att bli påkommen är låg, exempelvis på en offentlig toalett eller avlägsen plats utomhus såsom i skogen. Avancera sedan till mer spännande ställen där risken för att bli påkommen är lite större, exempelvis i en park, ett omklädningsrum osv. 

Anledningen till att nya platser känns så spännande är eftersom det ger en kick, både då platsen är ny och att man kan bli påkommen om man gör det i offentligheten, men även eftersom det är spännande att leta efter ett nytt ställe att vara på. Så sexa loss bäst ni vill på ställen ni inte varit på tidigare! 

3. Involvera leksaker

Sexleksaker är ett ypperligt sätt att tillsammans ta ligget till nästa nivå. Det här är ett sextips som många tagit till sig redan eftersom det är ganska vanligt att ha med en vibrator eller en penisring i sänghalmen, men att våga gå längre än så skadar verkligen inte. 

En spännande sak att börja med är att införskaffa en dildo och fleshlight. Använd dem sedan på varandra, precis som om ni skulle onanera men att ni gör det åt varandra istället för på er själva. Ni kan även använda dem på er själva framför varandra. 

En dildo kan du som man även använda på din kvinnliga partner samtidigt som du ligger med henne precis som vi nämnt tidigare med dubbel penetration. 

Det går att ta det längre än så här och vill ni verkligen gå all in så är en sexmaskin som mannen styr på sin partner något som kan ge sexlivet ett rejält lyft. Att införskaffa en gemensam sexdocka är också härligt och låter er uppleva hur en trekant känns utan att behöva blanda in någon tredje person. 

Om ni ofta är borta från varandra, exempelvis på separata jobbresor eller liknande så finns det många fjärrstyrda sexleksaker som vi varmt kan rekommendera. Dem kan ni använda på varandra trots att ni befinner er på olika platser. Om du vill hitta fjärrstyrda leksaker kan du spana in vår artikel med sköna sexleksaker för par! 

Många känner tyvärr lite tabu kring att använda leksaker och det tycker vi är synd eftersom det är ett sådant bra hjälpmedel för att nå mer njutning både på egen hand och tillsammans med sin partner.

De flesta som faktiskt vågar prova på ångrar sig inte utan brukar snarare gräma sig över att de inte tog bladet ur munnen och införskaffade vuxenleksaker tidigare. 

4. Rollspela!

Rollspel är kanske det bästa sättet att komma ifrån sina vanliga klassiska roller för att istället få uppleva ett helt nytt typ av sex. Rollspel finns i alla möjliga typer av utförande och det är bara fantasin som sätter gränsen för vad ni kan testa för något. 

Till en början kan det kännas lite pinsamt att verkligen gå in i en annan roll men ni kommer ganska snabbt märka av att ju mer ni slappnar av och lever in i rollen desto bättre blir det. 

Olika rollspel har olika syfte. Rollspel som läkare / patient, lärare / elev / styvpappa / styvdotter eller rollspel med tvångssex är spännande ifall ni tänder på att den ena har mycket mer makt än den andra, helt enkelt att den ena är i en kraftig beroendeställning. För dessa rollspel kan man köra både med och utan rekvisita beroende på hur mycket energi man vill lägga ner.

Oftast är det dock inte rekvisitan som gör det utan snarare hur mycket ni anstränger er, så dra på kläder som påminner om det ni ska föreställa och utgå från det. Är rollspel sedan något ni båda tycker om kan ni utveckla det och fortsätta därifrån. 

Rollspel som läkare / sjuksyster eller pilot / flygvärdinna är också något som många går igång på. Helt enkelt att man spelar en sexig klyscha där man ligger med någon som är i högre rang än en själv. 

Som tidigare nämnt finns det nästan oändligt med olika rollspel att testa på och vad just ni går igång på kan bara ni veta. Använd er fantasi och försök tänka på situationer som ni själva är sugna på att leva ut tillsammans. 

5. Spotta och kladda

Sex ska vara lekfullt och kladdigt. Ju kladdigare det blir desto roligare har man oftast haft det, så håll inte tillbaka utan gå all in. Använd mycket glidmedel, spotta, dregla och låt kroppsvätskorna flöda. När ni är klara ska det märkas att ni har legat och behöver ni inte ta en dusch efteråt så har ni förmodligen hållit tillbaka. 

Ifall ni är rädda att kladda ner sängen eller platsen ni är på så kan ni alltid lägga ut en handduk innan. Att ha med sig papper är också att föredra eftersom ni då kan låta det bli kladdigt vart ni än är och sedan bara torka upp på plats. 

Duschen eller badrummet överlag är också ett perfekt ställe att vara på ifall ni är rädda för att kladda ner för mycket och behöver vara i en miljö där det är enkelt att städa upp! 

6. Ta stryptag

Stryptag är något som både män och kvinnor kan njuta av, både att ge och få ifall det görs rätt. Att ha strypsex gör att den som blir strypt får mindre syre till hjärnan, något som gör att den blir känsligare och reagerar mer på stimulans. För att göra strypsex så bra som möjligt måste man ta det på ett korrekt sätt. Hur tar man då ett stryptag rätt kanske du undrar nu?

Jo, du ska klämma på sidan av halsen så att blodkärlen som går till hjärnan täpps till och inte så att syretillförseln till hela kroppen stryps. Stryptaget ska vara stadigt och kännas tryggt men inte vara för hårt. 

Du kan läsa mer om hur man har strypsex i vår separata guide där du lär dig allt om att göra det så skönt som möjligt.

Det vanliga är att mannen tar strypgrepp på kvinnan men prova även ombytta roller, något som ofta brukar vara uppskattat av båda. Ni kan givetvis testa att ta strypgrepp på varandra samtidigt! 

7. Mer 69:an!

69:an är en ställning som alla tycker om, så är det bara! Den är både sexig och skön för män som kvinnor men trots det så är det många som aldrig ens har provat på den eftersom det känns så intimt och kanske till och med svårt att få till. 

Det svåra med 69:an är att ge och ta samtidigt, alltså att både få och ge stimulans på en och samma gång. Att hålla dem två tankarna i huvudet samtidigt är jobbigt för de flesta till en början men man kommer in i det ganska snabbt. 

Den som är underst får drunkna i en rumpa och den som är överst har möjlighet att avbryta för att rida ansiktet ett tag. 

69:an kan fungera både som förspel och som en avbrytning i det penetrerande sexet för att få en liten paus från penetrationen. Prova även att avsluta sexet med denna heta ställning och försök att tajma in så att båda når orgasm samtidigt medan ni ligger i 69:an, något som är enklare sagt än gjord men som fungerar med rätt kommunikation! 

8. Sakta ner när du märker att din partner är på väg att komma

Det här är ett av våra absolut bästa sextips, nämligen att avbryta när du känner att din partner är på väg att nå klimax! Avbryt då stimulansen helt och hållet för att sedan låta honom eller henne lugna ner sig ett tag. Börja sedan stimulera igen och upprepa processen några gånger. 

Det kommer krävas mindre och mindre stimulans mellan gångerna och tillslut kommer din partner inte kunna hålla sig. Gå då hela vägen och låt orgasmen skölja över din partners kropp. 

Genom att göra så här kommer orgasmerna blir otroligt starka och verkligen kännas i hela kroppen. Efteråt kommer din partner vara helt utmattad och nöjdare än aldrig förr, så det är verkligen värt att lägga ner tiden och jobbet på att bygga upp dem här orgasmerna. 

För att hinna sluta i tid krävs det att du känner av din partners signaler noggrant. Känn efter när din partner spänner sig och krampar, något som är ett tydligt tecken på att orgasmen är på väg. Var även observant på kroppsspråket och ljuden som din partner ger ifrån sig, det brukar också avslöja mycket! 

Enklaste sättet att kontrollera stimulansen på är genom att pulla eller runka av din partner men det går också genom penetrerande sex även om det är svårare! Prova er fram och känn efter vad som känns bäst för er! 

9. Ha inte kalla händer

Kalla händer på sin kropp är aldrig skönt, så är det bara! Se därför till att dina händer är uppvärmda och sköna när du ska sexa loss med din partner. Tänk dig själv hur ett par iskalla händer känns mot din kropp. Det är svårt att slappna av då och risken är stor att man spänner sig vilket gör sexet mindre skönt! 

10. Jobba på ditt dirty talk

Att dirty talka med sin partner är en väldigt viktig kod att knäcka för att ta sexet till nästa nivå och är således ett sextips som verkligen är värt att ta till sig!

Hjärnan är nämligen den största erogena zonen och att ta sig in i din partners hjärna och få igång den är därför det bästa man kan göra för att verkligen göra honom / henne upphetsad och sugen på dig. 

Många tror att dirty talk måste vara att man säger snuskiga saker eller kanske till och med är förnedrande, men det finns massor av andra sätt att snacka snusk på. 

Man måste hitta det som känns bäst för en själv och hemligheten till att göra dirty talk riktigt bra är att släppa på och verkligen säga det man menar, inte något som känns forcerat och framtvingat. Då kommer din partner märka att du spelar teater och inte är genuin vilket inte blir så lyckat. 

Så slappna av och låt munnen flöda fritt. Det kan handla om allt från att säga romantiska saker som hur vacker eller sexig din partner är till att förnedra, kalla honom / henne fula grejer eller säga vad man ska göra för snuskigt med personen. 

Dirty talket kan börja redan innan ni träffas. Prova att skicka iväg ett sexigt sms eller ring och och säg något snuskigt som väcker igång hjärnan. När din partner sedan kommer hem kommer han / hon redan bli knullad av dig i sitt huvud! 

Om du vill ha tips på hur du kan skriva sexiga sms så har vi skrivit en guide med några exempel som kommer att väcka din fantasi! 

11. Jobba på kommunikation och rytm

Det här är också ett av dem bästa sextipsen som finns. För att verkligen lyckas med sitt sexliv så är det otroligt viktigt att man kommunicerar med varandra. Kommunikationen kan ske på mängder av olika vis, både genom kroppsspråk, tal och korta kommandon. 

För att få till en fungerande kommunikation tillsammans så krävs det väldigt mycket gemensamt sex. Det är alltså inget som man bara bygger upp på ett ligg utan det krävs att man hittar en gemensam känsla. 

Vissa hittar till den känslan mycket snabbare än andra medan det kan krävas månader för andra. Det handlar alltså mycket om personkemi och hur väl ni känner av varandras energier och viljor. 

När ni kan kommunicera så kan ni även ge varandra vad den andre vill ha. Det är bara via kommunikation som ni kan veta vad den andra vill och inte, så se till att jobba på det här. Utan kommunikation blir nämligen allt svårt, från att veta när ens partner till ha sex till när sin partner har det skönt och vill att man ska fortsätta. 

Något som hänger ihop med kommunikationen är rytmen. Era kroppar måste prata samma språk och komma in i en gemensam rytm, annars kommer ni få svårt att nå orgasm eller ha det riktigt skönt. 

Det räcker alltså inte med att bara en juckar, gungar eller penetrerar utan det krävs att båda är aktiva och delar stunden tillsammans för att det ska bli så bra som möjligt! Övar ni på det här så kommer ni garanterat att uppleva ett rejält uppsving i ert liggande! 

12. Ta en sexpaus

Ibland kan det bästa sextipset vara att inte ligga alls på ett tag vilket är lite motsägelsefullt. Att vara ifrån varandra och bygga upp ett sexuellt behov kan nämligen nollställa ert sexliv lite och göra så att ni börjar uppskatta varandra mer. 

Dem saker ni hade tröttnat på eller börjat ta för givet kan nu bli sköna igen och efter en sexpaus behöver man oftast inte krångla till det med så mycket nya ställningar eller andra knep utan man kan då istället gå tillbaka till grunderna och njuta fullt av det grundläggande sexet vilket ibland är det absolut härligaste man kan göra. 

Under en sexpaus så är det otroligt viktigt att ni inte onanerar eller kollar på porr utan istället verkligen bygger upp en längtan efter att få ligga igen. 

Börja med att ta sexpaus en vecka och se ifall det räcker eller inte. Har ni varit tillsammans länge och / eller kanske är stressade eller trötta för tillfället så kan det behövas en hel månad för att man verkligen ska börja sakna det, så var öppna för att det kan ta lång tid. 

Under en sexpaus kan ni dock med fördel ändå vara fysiska tillsammans, exempelvis genom att tafsa eller hålla hand och kramas mycket ifall ni börjar sakna fysisk närhet innan ni får ligga. 

Ska ni ha en paus så sätter ni ett tydligt datum som ni försöker att hålla även om frestelsen är stor! Det blir helt enkelt dessutom ett prov på självkontroll. 

13. Onanera framför varandra

Att ta på sig själv och våga njuta av det framför sin partner är ett riktigt hett sextips som kommer leda till mycket bra. Den kanske mest positiva effekten av att ta på sig själv framför varandra är att man blir bekväm att visa upp sin kropp vilket senare leder till att man vågar prova fler saker tillsammans och blir mer öppen. 

Det brukar även leda till att man blir mer kåt på sin partner eftersom man nu plötsligt använder den som onanimaterial. När ni onanerar framför varandra ska det helst vara tänt så att ni ser vad den andra gör! 

Försök undvika att ta på varandra så länge det går, även om det verkligen är enklare sagt än gjort! 

14. Kvalitet före kvantitet - ge varje ställning tid

Många har en snedvriden bild av att man måste ligga i en massa avancerade ställningar och göra många byten under ett ligg men vad det egentligen handlar om är kvalitet före kvantitet. Se till att verkligen ge varje ställning tid och energi och ha inte som självändamål att hinna med så många positioner som möjligt. Försök istället få till så få byten som bara går och byt först när ni verkligen gett en position tid att bli riktigt skön. 

Vi lovar att varje ställning kan bli riktigt skön och vara under en lång tid så länge ni anstränger er och testar er fram med nya sätt att kommunicera, provar nya vinklar, rytmer och penetreringsmönster. 

15. Nafsa och slicka i örat

Örat är en väldigt känslig del av kroppen som är riktigt härlig att stimulera men som många glömmer bort att ge kärlek. 

Prova att nafsa i din partners öra genom att leka med läpparna och bita lite lätt. Testa även att slicka lite med tungspetsen och blöt ner örat. Att andas tungt och vått är också något många tycker är hett.

Att vara vid örat gör ens partner väldigt medveten om en och är därför ett bra sätt att göra honom eller henne mer upphetsad. 

När du ska slicka någon i örat så är det viktigt att inte göra det för mycket eftersom det då kan bli lite blöt hund över det hela, så var försiktig och återhållsam. 

Att vara vid örat är hett både under förspel och under själva penetrationen. Passa på att kombinera det med dirty talk i en lågmäld och sexig ton nära örat så kommer det att ge ännu bättre effekt. 

16. Prova nya ställningar

Trots att det inte handlar om att byta ställningar ofta så är det väldigt viktigt att våga prova nya positioner eftersom det adderar en variation till sexet. 

Dem nya ställningarna måste inte vara särskilt komplicerade utan det viktiga är att det är något ni inte har provat på förut och något som stimulerar på ett nytt sätt. 

Oftast så kan man göra om vanliga klassiska ställningar såsom missionären eller doggy genom att ändra vinklar för att på så vis få en helt ny position.

Det finns ställningar för alla olika typer av stimulering. Vill ni komma åt g-punkten finns det bra positioner för det, vill ni komma åt klitoris finns det ställningar som stimulerar extra bra just där och har han en liten penis kan ni välja en position som gör att han kommer in djupt. Ni kan helt enkelt anpassa positionen efter era behov. 

17. Filma varandra

Sist ut är sextipset om att filma varandra, något som många tycker är väldigt spännande och hett. Att bli filmad gör nämligen att man får vara i centrum. Det är även väldigt hett att titta på det som man har filmat i efterhand, exempelvis när man ska onanera. 

Vi kan alltså varmt rekommendera att dra fram kameran i sänghalmen och om det känns pinsamt eller främmande så kan ni börja lugnt genom att dölja ansiktena och bara göra enkla saker. Att filma när ni kör doggy är ett varmt tips eftersom det då inte syns några ansikten samt eftersom det är en enkel ställning att få på film. 

Sammanfattningsvis - sextips

Det finns massor av bra knep som du kan addera till din verktygslåda för att sedan använda när du ligger. Alla knep här ovan är en investering i din partners njutning men lär du dig även om tips som gör det skönare för dig så kan du lära upp din partner så att han eller hon kan utföra det på dig! 

Författare:

Läs fler relaterade inlägg: