Innehåller annonslänkar. 

Sexuella fantasier - vanliga sexdrömmar och erotiska tankar

Sexuella fantasier: 11 vanligaste sexdrömmarna

Alla människor har sexuella fantasier och det är något vi alltid har haft.

Många har drömmar som man skäms för eftersom de är tabubelagda eller väldigt snuskiga, men du är garanterat inte ensam om det du tänker på.

Men hur ska man veta vilka fantasier som gör sig bäst i teorin och vilka saker som man faktiskt bör prova, och hur ska man ens våga förverkliga det man drömmer om?

Det är nämligen väldigt många som går runt med fantasier hela sina liv som de aldrig förverkligar, men för att du ska förstå att du inte är ensam med det du vill prova på så har vi listat dem 11 vanligaste sexuella fantasierna här nedan.

Ännu längre ner kan du även ta reda på hur du går från fantasi till verklighet samt läsa om när fantasier blir farliga. 

Läs mer om vanliga sexuella fantasier

1. Sex med flera personer samtidigt

Att drömma om sex med flera samtidigt är en otroligt vanlig fantasi och något som de flesta har gjort flera gånger.

Fantasin kan handla om trekant, fyrkant eller orgie.

Vissa drömmer om att bjuda in fler av samma kön, andra om det motsatta könet och en tredje vill blanda in från båda hållen. 

Dessa fantasier kan komma både när man är singel och när man är i ett förhållande. 

Anledningen till att så många går igång på att ha sex med flera personer är främst att tanken på att fler vill ligga med en på samma gång är väldigt het.

Man får helt enkelt sitt bekräftelsebehov riktigt uppfyllt och man får vara lite i centrum!

Sex med fler personer innebär även mer av allt, något som också är lockande för de flesta.

För ingen tackar väl nej till en sexuell upplevelse som innehåller mer stimulans, fler ljud, fler hål och / eller fler penisar? Ja, fler möjligheter helt enkelt. (1.)

Bör man agera på sin fantasi om sex med fler personer?

Sexuella fantasier kommer i tre steg, något vi talar mer om längre ner.

Hur som helst, ifall du vill förverkliga sex med flera personer så har du tur.

Eftersom detta är en av dem vanligare fantasierna så har du nämligen goda chanser att hitta någon annan som också är intresserad av en trekant, fyrkant eller orgie. 

Om du är i en relation så måste du få med dig din partner på tåget innan du kan börja leta efter någon eller några att bjuda in.

Att få med sin partner är dock inte det lättaste och kan kräva ganska mycket tid och energi.

Många partners är nämligen skeptiska till att bjuda in andra eftersom det skarvar på känslan av att man duger till som man är.

Här är det viktigt att du förklarar varför du fantiserar som du gör och att du ger din partner utrymme att smälta det.

Tjata inte eftersom det bara kommer leda till att ni glider längre och längre bort från att realisera drömmen. 

Om du får med din partner på fantasin eller om du är ensam så börjar jobbet att hitta någon som vill vara med och leka.

Idag är det enklare än någonsin att göra just det. På internet finns det många olika sajter där man kan sätta ut en kontaktannons, men det finns även många sexappar som fungerar bra. 

Vill ni istället träffa någon i verkliga livet så kan vi istället rekommendera att gå till en swingersklubb tillsammans, eller varför inte gå ut och ragga gemensamt på krogen? 

Skulle trekant vara något ni vill prova men inte på en gång kan ni införskaffa er en manlig sexdocka och ha trekant med den.

Känns det hett och som något ni vill ta vidare, ja då kan ni hitta en riktig person att bjuda in. 

2. Dominans, kontroll och hårda tag

- BDSM

Ytterligare en otroligt populär sexfantasi är tankarna om dominans och kontroll, något som kan ta sig i uttryck på olika sätt. 

En typ av sex som blivit populär på senare år är BDSM, ett paraplybegrepp för massor av sexuella lekar, rollspel och fantasier som handlar om binda, disciplin, dominans och underkastelse för att översätta BDSM till svenska. 

I begreppet ingår dominans där det är en tydlig fördelning mellan vem som har kontrollen och inte under sex. Den ena parten ska vara dominant medan den andra ska underkasta sig honom / henne. För att skapa den här känslan så kan man använda sig av olika metoder. 

Rollspel är ett vanligt sätt att få till den här stämningen.

Populära rollspel för att leva ut dominans och undergivelse är läkare / patient, styvpappa / styvdotter, lärare / elev, våldtäktsrollspel, chef / anställd och så vidare. Helt enkelt att man spelar karaktärer där det finns en tydlig maktskillnad mellan parterna. 

Ett annat typexempel på hur man kan skapa en känsla av dominans är genom att binda sin partner eftersom den obundna då har ett stort fysiskt övertag.

Sätter ni på en ögonbindel så blir leken ännu mer ojämställd vilket addera till känslan av att den ena är dominant. 

Anledningen till att BDSM kickar igång vår lust och är något många fantiserar om är eftersom tanken på att bli styrd eller att få styra är otroligt het.

Om du är en person som ofta har kontroll samt ordning och reda i ditt övriga liv kan du via BDSM släppa kontrollen och bara njuta av det som sker, något som är otroligt skönt och öppnar upp för att verkligen ta emot sexet så mycket som möjligt. 

Att dominera är också något som ökar kåtheten eftersom känslan av makt helt enkelt upphetsar.

Mycket handlar också om att man har full kontroll över sin partners njutning och när man ser att han / hon har en skön stund som man själv har skapat, ja då får man en känsla som är väldigt härlig. 

Precis som det ökar kåtheten att bli dominerad så går många igång väldigt mycket på att bli dominerade, något som gör att rollspel där man tvingas ha sex eller lekar där man har ögonbindel och är bunden är något som många lockas av och vill prova på.

Sexuella fantasier av den här sorten går väldigt bra ihop med BDSM! (2.)

- SM

SM står för sadism och masochism.

SM handlar om att man under sexet tillfogar smärta, främst fysiskt men även psykiskt.

Den fysiska smärtan tillfogar man i regel genom olika redskap, exempelvis med piskor och smisk medan den psykiska delen handlar om saker man säger, ofta av förnedrande karaktär. 

SM liknar BDSM till viss del eftersom det också grundar sig i dominans och underkastelse.

BDSM måste dock inte ha inslag av smärta, något som SM alltid har. 

Men hur kopplas smärta till sex? Jo, många får nämligen en förstärkt sexuell upplevelse om det blandas in smärta eftersom smärtan gör att man blir mer medveten om sin känsel.

Smärtan ska dock inte skada utan bara göra lätt ont. Alla har olika smärttröskel så det är omöjligt att säga hur mycket smisk man kan ge sin partner. Detta är helt enkelt något ni måste testa er fram för att hitta. 

Detta är en bra fantasi för par

BDSM och SM är två fantasier som är perfekta att dela mellan två personer och är en perfekt sak att prova utan att behöva blanda in någon annan i leken, något som annars kan leda till avundsjuka och tvivel på att man själv duger till. 

För att komma igång kan ni börja lugnt och köpa en liten oskyldig piska, ögonbindel och handklovar.

Skapa sedan en mysig belysning i rummet och ta rejält med tid att testa er fram i lugnt tempo! 

Förbered er noggrant innan

För att BDSM och SM ska bli bra måste ni förbereda er i förväg. Här nedan är några saker att tänka igenom:

 • Vill ni rollspela så ska ni prata igenom rollerna innan. Vad ingår i rollen och hur mycket utrymme till improvisation finns det?
 • Ha alltid ett stoppord. Ordet ska vara tydligt och inte något man riskerar att glömma bort. När någon säger stoppordet så avbryter ni på en gång!
 • Ta det lugnt och stressa inte. Ni båda måste ha chansen att vänja er med den nya känslan vilket kan ta lite tid! 

3. Variation, adrenalin och nya platser

Ytterligare en väldigt vanlig fantasi är att vilja ligga på nya sätt för att skapa variation.

Variationen är olika för alla personer men vanligtvis involverar det fantasier om nya platser, ställningar och att använda sexleksaker. 

Det kan exempelvis vara fantasier att ligga på en båt, i en offentlig park, på stranden, en buss, i ett omklädningsrum eller i bilen.

Det kan också handla om att involvera spännande leksaker i heta ställningar hemma i sänghalmen, så man måste inte våga sig ut i offentligheten. 

Att ha sex på offentliga platser är helt enkelt en otroligt vanlig plats att vilja ligga på och det kan främst förklaras med adrenalinkicken det ger tack vare risken att man kan bli påkommen.

De offentliga platserna måste inte vara mitt i en stad utan det kan handla om att ligga på en klippa, vid en utsiktsplats eller på en äng. 

Det för oss även in på natursex såsom att ha sex i skogen eller på stora fält där man drunknar bland växterna och har himmelen över sig. 

Oftast får man som störst kick när man provar för första gången, så om ni väl upplevt hur det känns att exempelvis prova en ny plats så är det stor sannolikhet att ni kommer fortsätta leta vidare efter ytterligare nya ställen att vara på.

Och kom ihåg: en plats kan bara vara ny en enda gång, så vad som är nytt för den ena kanske inte är det för den andra! 

Kan hålla en lång relation vid liv

Att variera sitt sexliv är en otroligt viktig nyckel till att hålla sitt sexliv spännande och få sin partner att fortsätta vara intresserad av en.

Vi tipsar därför verkligen om att våga utmana er själva genom att ständigt testa nya saker.

Det behöver inte vara revolutionerande varje gång utan kan handla om små saker, så länge det ger variation och gör att det inte känns slentrian. 

Hur hittar man nya platser eller ställningar?

För det första måste du ha någon att dela den här sexuella fantasin med.

Om du har en partner så är det inte en sådan svår fantasi att få med någon på eftersom det inte involverar att bjuda in någon annan person.

Det får även ses som en relativt lugn och återhållsam fantasi om man jämför med mycket annat. 

Så när du väl fått med din partner, hur ska ni då göra för att hitta nya platser eller ställningar?

För att hitta nya platser så handlar det egentligen om att använda fantasin.

Sätt er ner och fundera på platser som ni har nära varandra och fundera även på vilka miljöer ni brukar vistas i normalt. 

Ett annat bra sätt att hitta nya platser är genom att vara öppen för spontanitet.

Oftast så kommer lusten och suget hos den ena när ni minst anar, kanske under en promenad, biltur eller semester.

Var då öppna för att ligga där och då så kommer ni garanterat att hitta massor av sköna platser som ni inte alls hade tänkt på innan. 

Är ni ute i det offentliga och plötsligt blir sugna så kan det även addera ytterligare till adrenalinet och lusten att faktiskt behöva hitta någonstans där man kan vara utan att bli påkommen! 

För att hitta nya ställningar däremot så är det bara att göra lite research.

Vi har exempelvis listat 21 stycken sköna sexställningar av olika slag och där får ni garanterat inspiration och idéer på saker att prova, antingen i sängen eller på en offentlig plats! 

Man ska inte heller glömma bort att det går ypperligt att prova nya platser i hemmet ifall man inte är så inne på det här med att vara i offentligheten.

Köksbord, badrum, soffa, golv… ja, sexa loss överallt! 

4. Ha en öppen relation

Normen idag är att ha ett monogamt förhållande, men det är en väldigt vanlig sexuell fantasi att drömma sig bort från detta. 

Människor som fantiserar om att ha ett öppet förhållande är generellt sett väldigt nöjda med sin nuvarande partner och vill ha en kärleksrelation till den, men är också sugna på att utforska sig sexuellt med andra människor, då utan att blanda in känslor. 

För många så är det ganska tabu att prata om detta eftersom det sitter så djupt rotat i vår kultur att leva monogamt, något som gör att det är ganska få som lever ut den här fantasin. (3.)

Hur kan jag förverkliga fantasin?

Ifall du vill leva i en icke-monogam relation så är steg ett att ta upp det med din partner, för om du inte gör det och börjar vara med andra så är du otrogen vilket förstör väldigt mycket om det kommer upp till ytan. 

Förklara för din partner hur du känner och varför du är sugen på att prova ett öppet förhållande.

Var tydlig med att du älskar din partner och att detta bara handlar om sex, att du skiljer på sex och känslor. 

Det kan vara otroligt svårt att ta upp en sådan här sak med den du är tillsammans med, men i många fall är det ännu jobbigare att inte säga något alls. 

Om din partner inte förstår dig till en början så har du i alla fall sått ett frö.

Du kan föreslå att ni ska mjukstarta med exempelvis en trekant där ni båda är med och sedan tar ni det därifrån beroende på hur det kändes för er. 

Hitta någon att vara med

Så om det finns ett klartecken för att förverkliga fantasin, hur ska man då göra för att hitta någon att vara med?

Ett bra ställe att vända sig till är en swingersklubb där det finns andra människor som är sugna på att ligga.

Dit kan ni gå som par och sedan ligga med andra för att sedan gå hem tillsammans. 

På swingersklubb är det väldigt högt i tak och ni kan prova det mesta.

Till en början bör ni gå dit bara för att känna in stämningen, se hur det fungerar och eventuellt ligga med varandra.

Om ni gillar det så kan ni gå dit igen och långsamt steppa upp.

Kom ihåg att bara göra sådant som känns okej och ta det i er egen takt. Gå alltid dit och hem tillsammans om inget annat sägs. 

Om ni vill ha sexkontakter på separat håll kan ni lägga ut annonser på kontaktsidor för sex, ragga på jobbet, gå ut på krogen och ragga eller ladda ner en dejtingapp.

Är ni båda okej med det så kan ni helt enkelt flirta med folk precis som om ni vore singlar. 

Det finns alltså väldigt många vägar att gå.

Vissa vill ha en älskare, andra en kk och den tredje vill bara vara med andra på swingersklubb när sin partner är med. 

Sätt upp regler

Kommer ni överens om att prova ha ett öppet förhållande så måste ni sätta upp regler för vad som känns bra och inte. Reglerna bestämmer ni helt själva! Här nedan är några förslag på regler ni kan ha:

 • Prata aldrig om vilka andra man varit med. De andra sexkontakterna ska inte komma på tal över huvud taget. 
 • Man sover alltid hemma och aldrig hos sin sexkontakt. 
 • Man ska prioritera varandra först, så vill den ena umgås eller ha sex ska inte ens partner prioritera bort det för att sticka iväg till en kk eller älskare. 
 • Ragga inte på andra när ni umgås. Är ni exempelvis på krogen tillsammans så ska det inte raggas öppet framför varandra. 

Respektera att din partner inte vill

Att ha ett icke-monogamt förhållande är en av dem mer känsliga sakerna man kan föreslå till sin partner, så att vara beredd på ett nej och respektera det är väldigt viktigt, annars är det stor risk att det blir riktigt jobbigt för din partner.

Om du verkligen vill men att din partner inte går med på det, då bör du släppa ämnet tills vidare. 

Ett bra sätt att få din partner lite mer sugen på att testa en öppen relation är att föreslå en trekant där ni bjuder in den som din partner vill (vilket förmodligen kommer att vara en kille om din partner är en tjej och vice versa).

Då ger du väldigt mycket och kan förhoppningsvis få ta vid ett senare tillfälle förutsatt att din partner gillade det och fick mersmak. 

5. Tabu och förbjudet sex

Väldigt många lockas av det som känns lite förbjudet och snuskigt, kanske rent av äckligt.

Människan vill nämligen ha det vi känner att vi inte kan få och har du stor sexuell erfarenhet och / eller har varit tillsammans med din partner väldigt länge så kommer du förmodligen bli sugen på mer och mer tabu saker. 

Fantasierna skiljer sig så klart från person till person, men några vanliga tabufantasier är:

 • Kissa på sin partner / bli kissad på
 • Slicka fötter och armhåla 
 • Kissa i min partners slida / anal
 • Ha sex med någon som sover
 • Kolla på när min partner har sex med någon annan
 • Se någon byta om utan att den vet om det
 • Ha sex med någon som är prostituerad 
 • Ha sex med ett djur 

Fantasier om tabu sex kan ofta handla om saker som är olagliga eller starkt moraliskt problematiska, men det kan även handla om helt lagliga saker som bara är tabu eftersom de känns äckliga. 

Om dina tabu fantasier bara känns äckliga så rekommenderar vi att överväga att leva ut dem för att ta reda på ifall det är något som du tycker om även i verkliga livet eller om det passar bäst som fantasi. 

Är fantasin däremot olagligt bör du verkligen inte förverkliga den och är du rädd att göra det ändå kan du kontakta organisationer som jobbar med oönskad sexualitet, exempelvis Preventell som arbetar för att hjälpa folk som har en problematisk läggning. 

6. Ha sex med någon som är mycket äldre eller yngre

Att ligga med någon som är markant yngre eller äldre än en själv är en väldigt vanlig sexuell fantasi och något som många lockas av att prova på.

Både män och kvinnor fantiserar åt båda hållen, det vill säga att båda könen är sugna på att prova både äldre och yngre. 

Varför lockas man då av att ha umgänge med någon som skiljer sig väldigt mycket i ålder?

Den främsta anledningen är att det känns lite förbjudet och väldigt spännande.

Är man ung och vill ligga med äldre så går man oftast igång på erfarenheten och att bli omhändertagen medan äldre som längtar efter yngre oftast är sugna på en kropp som är i mycket bättre skick än vad jämnårigas är.

Som äldre kan man även gå igång på att lära den yngre vad man själv kan, att helt enkelt få vara mentor. 

Här pratar vi om att ha sex med människor som är byxmyndiga, alltså lagligt sex. (4.)

Ska man agera på fantasin?

Ifall du har fantiserat om det här länge så bör du verkligen leva ut den för att ta reda på om det är något du gillar eller inte.

För att hitta någon som skiljer sig mycket i ålder kan man exempelvis gå ut på krogen och ragga, men att hitta en partner på andra ställen går också. 

Håll utkik på jobbet, gå en kurs i något spännande eller res iväg själv i jakt på att hitta någon person som attraherar dig. 

För dig som vill hitta någon på nätet finns det massor av sidor där man kan sätta ut kontaktannonser och berätta att man söker någon som är yngre / äldre.

Det kommer garanterat att bli napp i sinom tid! 

7. Romantik och närhet

Alla tar inte riktigt romantisk sex så självklart som andra kanske gör och många som inte har upplevt äkta kärlek eller inte är så bortskämda med riktigt intimt och nära umgänge fantiserar ofta om det. 

I dessa fantasier är oftast en känsla av passion bärande där det finns tid, ömhet och en kontakt mellan varandra.

Det handlar alltså mycket om en känsla som inte går att fabricera fram utan som grundar sig i äkta och djup kärlek. 

Grunden till den här fantasin är att man vill uppleva ett sex som handlar om mer än bara den sexuella stimulansen.

Man vill helt enkelt få en djupare dimension. 

Många går även igång på att bli behandlade romantiskt, precis som man ser i passionerade filmer.

Det ska vara ljus, långt förspel, sensuell musik och gärna ett glas vin innan man går till sängs. 

Eftersom den här längtan grundar sig i äkta kärlek så är det ganska svårt att leva ut den om man inte har en partner man verkligen tycker om, så vill du leva ut fantasin om romantik och närhet är vårt bästa tips att börja dejta och söka efter en partner som du kan bygga upp något vackert med. 

Lätt att förverkliga om du redan har en partner

Om du redan har en partner men inte upplever att du får tillräckligt med romantik och passion kan du ta tag i det med egna händer. 

Ordna en riktigt trevlig kväll med mat och god dryck.

Klä dig vackert, se till att stämningen blir lugn och stilla och ha sedan mycket ögonkontakt med din partner, prata om sex och ta tid för varandra, stressa inte fram något. 

Tänd mycket ljus, ta kanske ett gemensamt bad eller gå direkt till sängs om ni inte kan hålla er.

Här handlar det främst om att bygga upp en stämning som andas romantik och det kan du alltså göra genom att sätta humöret och genom att skapa en kärleksfull stämning. 

8. Ha analsex

Det är nog väldigt få som inte har fantiserat om att ha analsex.

Många undrar hur det känns vilket är en del i lockelsen, men även det förbjudna som vilar över att ha analsex är något som gör att många är nyfikna på att prova det. 

Analsex är en sexuell fantasi som är relativt enkel att leva ut och något som både män och kvinnor drömmer om, så att ta upp det med din partner eller kk är inte alls en sådan dum idé. 

Många killar drömmer även om att ta emot analsex eftersom de vill veta hur det känns att få sin g-punkt stimulerad.

Om man som man vill ta emot analsex men inte är homosexuell så kan man antingen ha det själv med hjälp av en dildo eller så köper man en strap-on som man förser sin flickvän med! 

Om du vill läsa mer om hur det känns att ha analsex eller om du vill ha tips innan du har analsex så kan du spana in våra separata artiklar vi har skrivit om respektive ämne! (5.)

9. Filma eller bli filmad

Att vilja spela in sig själv eller bli filmad när man har sex är en otroligt vanlig fantasi som mängder av människor är sugna på att prova på.

Som tur är så har det aldrig varit enklare att filma än vad det är idag eftersom alla har en mobil med kamera i fickan. 

Tekniken har dock gjort att många blivit rädda för att filma eftersom det väldigt lätt kan hamna i fel händer, exempelvis skickas till folk som den inte var ämnad för eller hamna på en porrsajt. 

Vill du filma eller bli filmad så är det en bra regel att inte ha med några ansikten eftersom det direkt gör filmandet mycket säkrare. 

Vad man vill göra med filmerna är dock individuellt.

Vissa går igång på att lägga ut dem så att andra kan se och är det något ni vill prova så är det bara köra på så länge båda är med på det. 

Många går dock mest igång på att filma sig själv för att dokumentera och kunna kolla på det i efterhand, både för att se hur man själv ser ut under sex men också för att ha det som onanimaterial när man är ifrån sin partner. 

Att prova filma behöver inte vara en sådan stor grej utan ni kan börja smått och sedan långsamt trappa upp det.

Vi tycker verkligen det är värt att lyfta fantasin med din partner eftersom många inte har något emot att filma eller bli filmade, speciellt inte om ansiktena döljs. 

10. Ha sex med någon av samma kön

En mycket vanlig fantasi bland både män och kvinnor är att ha sex med någon av samma kön.

Fantasin kan komma både i tonåren och i vuxen ålder.

För vissa går den över efter ett tag eftersom man inser att det är något man inte tänder på egentligen medan andra kan ha kvar fantasin hela livet. 

Hur ska man då veta om det bara är en het fantasi eller något man tycker om i verkligheten?

Här är ett bra tips att smygstarta lite och bjuda in en till person av samma kön till en trekant och sedan långsamt känna sig fram i den situationen.

Är det något du går igång på eller känns det främmande och onaturligt? 

Om fantasin inte går över och du inte kan släppa den så bör du leva efter mottot ”man lever bara en gång”, för vill du dö utan att veta hur det är, eller vill du ta reda på det en gång för alla för att kunna gå vidare? 

11. Bära kläder som är för det motsatta könet

En sexuell fantasi som inte är så ovanlig som man kan tro är den om att bära kvinnokläder som man och manskläder som kvinna, helt enkelt att klä ut sig till det motsatta könet i samband med sex. 

Fantasin grundar sig i det androgyna och att man gillar att fantisera och leka med tanken om att känna hur det är att vara motsatt kön.

Då blir kläderna ett naturligt sätt att komma närmare svaret på den frågan. 

Ganska få lever ut den här drömmen och många bär den som en mörk hemlighet, främst eftersom de tycker att det är tabu samt för att många själva har fördomar mot att klä sig på det här sättet och helt enkelt blir rädda för sig själva. 

Det är inte heller ovanligt att vara rädd för att man ska klassas som transvestit eller dragqueen. 

Om du har dem här fantasierna så bör du prova att klä ut dig när du är ensam och se hur det känns för att sedan ta det därifrån! 

Bör man förverkliga det man fantiserar om?

Fantasier är just bara fantasier så länge man inte realiserar dem.

Så hur ska man veta ifall det är värt att göra dem till verklighet eller om det bara är något som känns spännande och hett i teorin men som i praktiken inte alls är särskilt tändande? 

Det finns tre stadier du kan ta din fantasi genom för att veta om det är värt att göra verklighet av den eller inte. (6.)

1. När du fantiserar själv

Sexuella fantasier börjar hos dig själv.

Det kan handla om sexdrömmar, att du dagdrömmer, fantiserar till en låt, film eller bok, att du fantiserar om en person som du tänker på eller kanske sitter bredvid just nu och så vidare. 

Att fantisera sexuellt gör alla människor och det är något som är helt naturligt och som vi har gjort i alla tider, men hur ska man veta ifall fantasierna är något man faktiskt vill förverkliga?

Om du har haft en och samma fantasi länge och inte känner att du kan släppa den så kan det absolut vara värt att undersöka det närmare. 

Tycker du däremot att drömmen är olämplig och något som du inte vill eller ens får utföra i verkligheten så stannar det förmodligen bäst som just en fantasi och inget annat.

Tanken är fri och så länge du inte är orolig för dina egna fantasier tycker vi att du ska spinna på och njuta av att måla upp bilder i ditt huvud.

En fantasi är ett av dem bästa onanimaterialen, så att kåta upp sig själv och sedan ha det skönt till det som försiggår i sitt eget huvud är verkligen njutning på hög nivå. 

2. Du delar fantasin med din partner

Om du känner att fantasin är något som du vill realisera så är ett bra steg på vägen att berätta för sin partner om vad man fantiserar om och tänker på.

Att berätta om sin fantasi är nämligen ett steg på vägen mot att göra det till verklighet.

När du delar den med någon annan så brukar du oftast känna av om det är något du går igång på i verkliga livet eller om det bara platsar i teorin. 

Ifall du inte har en partner så kan du alltid dela fantasin med andra människor, exempelvis en kk, älskare eller med människor online.

Det finns oftast bra forum där människor delar fantasier mellan varandra där man kan komma i kontakt och diskutera med likasinnade. 

Att sätta ord på det man tänker på och dela det med andra gör fantasin verklig på ett annat sätt vilket leder till att du kan känna av ifall du gillar när den blir mer verklig eller om det inte alls tänder dig. 

Om du fortfarande vill testa din fantasi efter att ha talat om den med andra eller om du kanske känner dig ännu mer sugen på att prova efter att ha pratat om den, ja då är det dags för det sista steget, nämligen att förverkliga. 

3. Du vill förverkliga

Att förverkliga en sexuell fantasi är riktigt stort och här ställs allt på sin spets. För de flesta så är det här ett riktigt stort steg i livet som man inte bara vill kasta bort utan snarare tar väldigt seriöst. 

För att en sexuell fantasi som ska förverkligas ska bli så bra som möjligt krävs det att man har planerat och förberett sig och verkligen tänkt igenom det.

Oftast är känslor av nervositet riktigt vanliga att få där man ibland inte riktigt vet vart man ska ta vägen, men låt inte den nervositeten ta över utan sansa dig och försök hitta till lusten. 

Det är viktigt att veta att man alltid kan säga nej och ångra sig oavsett vad det är för något man ska prova!

Viktigt är att du alltid har en plan på hur du ska göra ifall det inte går som du har tänkt dig, exempelvis om fantasin inte tänder dig så som du vill. Förbered dig alltså för att det inte skulle bli lyckat och vad du kommer göra då! 

När fantasin är genomförd så har du en del att fundera över och smälta.

Var det något du tyckte om, hur kändes det, var det lika bra, sämre eller bättre än i tanken? Ofta så kan det ta ett tag innan man verkligen smält det och vet ifall det är något som man vill prova på igen eller inte. 

Vissa gånger känns det dock helt självklart och då brukar det inte vara något snack om saken utan då är det bara att fortsätta leva ut! 

Sexuella fantasier förändras med åldern

Fantasier förändras hela tiden beroende på vilka man umgås med och vad man får för intryck från böcker, film och porr.

Ju mer erfarenhet vi får desto mer avancerade blir fantasierna och eftersom fantasier oftast hänger ihop med ålder så upplever de flesta att deras fantasier hela tiden förändras i takt med att man blir äldre. 

Oftast så blir fantasierna snuskigare och mer tabubelagda desto äldre man blir eftersom det som förr lockande och som man kanske har testat inte längre är lika intressant, något som lämnar utrymme till att vilja prova nytt. 

Om du själv jämför dina fantasier som du hade i tidig tonår och som ung vuxen med dem som du har nu (ifall du är lite äldre) så kommer du förmodligen märka att det som lockade dig då inte är lika spännande längre eftersom du förmodligen har mycket mer erfarenhet nu. 

Kan fantasier bli ett problem?

Ja, en sexuell fantasi kan bli ett problem ifall du skräms av den, tycker den är olämplig rent moraliskt eller kanske till och med om den är olaglig samt om du är rädd för att du ska leva ut den när begäret är för stort och att du helt enkelt inte kan kontrollera dig själv. 

Ifall du är rädd för det så ska du söka professionell vård för att få hjälp och komma till bukt med dem oönskade sexuella fantasierna. 

Går du istället igång på det du tänker på utan att det är olämpligt eller olagligt så kan det inte bli ett problem på samma sätt.

Om du lever ut fantasier kan det dock få konsekvenser för exempelvis en partner.

Man kan även bli fast i sina egna fantasier vilket kan leda till att man tappar kontakten med omvärlden, har svårt att fokusera och vara i nuet. (7.)

Kan krydda till er relation

Att prata om det man tänker på med sin partner är ett perfekt sätt att krydda till sitt sexliv på och kan rentav vara det som håller gnistan vid liv.

En väldigt het sak att testa är att dela fantasier tillsammans och sedan prova på varandras idéer. 

För att göra det ännu enklare att våga prata om sina fantasier kan man använda sig av ett sexspel där ni får frågeställningar presenterade för varandra. 

Det krävs ganska mycket tid innan man vågar dela fantasier tillsammans men när ni väl kommer dit så kan vi lova er att det kommer ge ert sexliv en helt ny dimension och nytändning oavsett hur länge ni har varit tillsammans. 

Sammanfattningsvis om sexuella fantasier

Alla på den här jorden har sexuella fantasier som kan kännas både heta, pinsamma, oroväckande, sexiga och privata.

Att fantisera är en av dem starkaste sätten att bli upphetsad på och de flesta har nog onanerat till bara sina drömmar, men ibland måste man även förverkliga det man drömmer om. 

Ifall du inte kan släppa en fantasi och känner att du inte kan dö utan att veta ifall det är något som du gillar eller inte bör du tala om det du drömmer om med någon samt förverkliga det med en person som också är nyfiken på att prova. 

Är du i relation kan det vara svårare att göra slag i saken och förverkliga det man drömmer om eftersom det då hänger på att partnern ska tycka det är okej.

Om du däremot är singel så är det betydligt enklare då det finns massor av forum på internet för människor med likasinnade sexdrömmar. 

Sidinformation

Om författaren av sidan

Linnea Jacobsson

Linnea Jacobsson

Linnea har varit intresserad av sex och samlevnad så länge hon kan minnas och har gjort hundratals tester för oss på Passionerad, något som gör henne till vår mest erfarne testare.

Maila Linnea

Källförteckning

 1. Sexual fantasies are completely normal — here are the 7 most common ones according to sex therapists. Business Insider 2021-04-21 (engelska). Läst 2024-02-12. 
 2. 30 Popular Sexual Fantasies To Try With Your Partner, According To Experts. Women’s Health Mag 2023-10-21 (engelska). Läst 2024-02-12. 
 3. 25 Sexual Fantasies That Are Totally Normal. Glamour 2023-07-20 (engelska). Läst 2024-02-12. 
 4. The 7 Most Common Sexual Fantasies and What to Do About Them. Healthline 2019-10-29 (engelska). Läst 2024-02-12. 
 5. 8 of the Most Common Sexual Fantasies. Oprah 2019-08-20 (engelska). Läst 2024-02-12. 
 6. Actually Realistic Advice for How to Share Your Sexual Fantasies. SELF 2019-08-23 (engelska). Läst 2024-02-12. 
 7. Why You Have Sexual Fantasies and What They Mean. Very Well Mind 2023-10-25 (engelska). Läst 2024-02-12. 

Dela den här sidan med dina vänner:

Läs fler relaterade inlägg: