Om Passionerad

Passionerad är ett webbaserat magasin som handlar om sex, relationer och allt där emellan. Här hittar du konkreta tips och guider som förbättrar ditt sexliv, både med dig själv och tillsammans med andra.

Utöver att ge tips och råd tycker vi även om att testa sexleksaker och andra tillbehör som är sköna, sexiga eller spännande att ha med sig när man onanerar eller ligger med andra. 

Idén till Passionerad uppkom eftersom vi tyckte att det saknades en liknande webbplats på svenska. Vi ville helt enkelt täppa till det tomrummet! 

Vi vill skriva om sådant som ni undrar över, dela med oss av egna erfarenheter och testa oss fram i djungeln av sexleksaker – helt enkelt för att göra ditt sexliv bättre!

Vår ambition

Vår ambition är att skapa ett stort och välfyllt magasin om sex och kärlek där man kan lära sig allt om erotik, njutning och relationer samlat på ett och samma ställe. Vårt mål är att Passionerad ska ha högt i tak, täcka så många ämnen inom sex som möjligt samt ge svar på dem frågor ni undrar över.

Vi älskar att prata sex

Alla vi som jobbar med Passionerad har ett brinnande intresse för sex, relationer och samlevnad där inte minst sexleksaker är en stor passion.

Vi alla delar bilden av att sex bör bli mer öppet och fritt, något som man talar om mer med vänner och familj men även i skola och på jobbet.

Vi tror på att dela erfarenheter och att det är det bästa sättet att lära av varandra. Genom att göra det tror vi att man blir en bättre partner och älskare, men även får en bättre relation till sig själv och sin egen kropp. 

Vi är därför ett väldigt öppet team som har högt i tak och inte skäms för att dela tankar, fantasier, erfarenheter och upplevelser med varandra, naket och ärligt. 

Vårt främsta mål är att lära våra besökare så mycket som möjligt och därför försöker vi vara så ärliga och öppna som möjligt på vår hemsida. 

Vår historia

Våren 2018 - Passionerad startas för första gången.

Oscar och Leo köper domänen Passionerad.se där de lägger ut tankar och erfarenheter om sex och relationer. Sidan får besökare och arbetet uppskattas. Oscar och Leo skriver främst om egna erfarenheter men har även stor kommunikation med sina läsare. 

Hösten 2018 - Passionerad läggs på is.

På grund av tidsbrist så läggs projektet med Passionerad på is och sidan plockas bort offentligt, men Oscar och Leo behåller domänen ifall de skulle komma på andra tankar i framtiden. 

Våren 2021 - tankar på att återuppta Passionerad.

Under 2021 så har Oscar och Leo mycket tid över. De börjar prata om att starta sajten igen och att göra det ännu bättre den här gången, men de behöver hjälp…

Hösten 2021 - vännerna Linnea och Sofie rekryteras.

Oscar och Leo berättar om Passionerad och deras tankar på att återuppta projektet för vännerna Linnea och Sofie som genast nappar. Nu börjar det planeras för fullt. Målet är att bli Sveriges ledande magasin om sex och relationer, och med den breda och kompletterande kunskapen som alla fyra besitter ska det absolut gå vägen! 

Hösten 2022 - Passionerad är live igen!

Ett år har gått och efter mycket planering, visionerande och tänkande har konceptet kring Passionerad äntligen börjat bli färdigt. Under senhösten 2022 så är sidan live igen för första gången på fyra år! 

Möt teamet som driver Passionerad

Vi är fem vänner bakom Passionerad varav Linnea, Oscar, Leo och Sofie är skribenter och Axel är CTO, det vill säga att han tar hand om allt det tekniska.

Den här sajten drivs som ett hobbyprojekt vid sidan av våra ordinarie arbeten och det som skrivs är hämtat från egna erfarenheter och tester samt från studier, fakta och kunskap som vi har samlat på oss genom åren.

Vi hoppas verkligen kunna inspirera och lära er något, samt förhoppningsvis hjälpa er en bit på traven till skönare sex, både med er själva och med andra. 

Leo Hagström - skribent med kunskap inom hälsa och friskvård

Leo Hagström - skribent med kunskap inom hälsa och friskvård

Leo Hagström är utbildad inom hälsa och friskvård hos Karlstad Universitet och jobbar i dagsläget som personlig tränare och hälsocoach på ett av landets större gymkedjor.

Leo har ett brinnande intresse och god förståelse för hur sex och samlevnad korrelerar med både vårt fysiska och psykiska mående och han har minst sagt en stor passion för att lära andra om hur man kan använda sex som en nyckel till bättre mående.

Leo är väldigt duktig på att ligga i framkant vad gäller innehållsskapande och arbetar tätt med dem övriga för att komma på nya och spännande ämnen att skriva om.

Det här i kombination med hans intresse för trender gör att vi kan vara tidiga på bollen med vårt innehållsskapande!

Leo beskriver sig själv och sitt engagemang hos Passionerad på följande sätt:

“Jag vill hjälpa människor till ett bättre, lyckligare och mer passionerat sexliv, samt få fler att våga utforska och leva ut sina drömmar och fantasier! Genom att skriva om allt från sextips och egna erfarenheter till tester av sexleksaker och annat kul man kan använda i sängen så hoppas jag kunna inspirera våra läsare. "

Leo är en enorm tillgång för Passionerad!

Maila Leo
Sofie Roos - skribent, ekonom och copywriter

Sofie Roos - skribent, ekonom och copywriter

Sofie är ekonom i grunden men har byggt vidare med en utbildning inom content creation och copywriting vilket gör henne till en fena på att researcha, hitta bra vinklar och skapa riktigt bra innehåll.

Nuförtiden jobbar hon främst med att skapa innehåll på vår hemsida men hjälper oss även med det ekonomiska.

Sofie älskar att skriva om sex och i synnerhet om relationstips. Hon är medlem i många internationella nätverk för likasinnade där hon ofta diskuterar och samlar kunskap som hon sedan förmedlar vidare för vår svenska publik.

Sofie beskriver sig själv och sitt engagemang hos Passionerad på följande sätt:

“Mitt mål med att vara en del av Passionerad är att få fler att prata om sex och intimitet - det leder till så mycket bra för relationen med sig själv och sin partner, både i och utanför sängen! För att lyckas med detta kommer jag att ta upp dem ämnen och frågor som de flesta undrar över men inte vågar ställa!"

Utan Sofie skulle mycket av det vi skriver om aldrig ha kommit på tal, så hon är verkligen en viktig resurs för vårt arbete.

Maila Sofie
Oscar Sjödin - skribent med kunskap inom digital kommunikation

Oscar Sjödin - skribent med kunskap inom digital kommunikation

Oscar Sjödin är utbildad hos Institutionen för kommunikation och medier på Lunds universitet. Han har mycket kunskap och vana kring kommunikation på internet och är därför en stor resurs för Passionerad då han är väldigt duktig på att få till bra och intressanta vinklar.

Utöver sin kunskap inom digital kommunikation så har Oscar ett stort intresse för sex och sexleksaker. Redan innan han började hos oss på Passionerad testade han gärna nya sexleksaker, både solo och med sin sambo.

Oscar beskriver sig själv och sitt engagemang hos Passionerad på följande sätt:

"Jag vill hjälpa andra att njuta mer av sex, att forstätta utvecklas oavsett ålder och att hålla den där pirriga gnistan uppe!”

Vi är väldigt tacksamma över att Oscar skriver för oss.

Maila Oscar
Linnea Jacobsson - skribent och sjuksköterska

Linnea Jacobsson - skribent och sjuksköterska

Linnea är utbildad sjuksköterska och vid sidan av sin anställning i Stockholm så skriver hon flitigt för oss på Passionerad.

Linnea hänger alltid med i det senaste och har ett stort intresse för sexleksaker, underkläder och andra heta produkter som ger det intima guldkant.

Hon testar mer än gärna nya leksaker och delar öppet sina erfarenheter med resten av teamet där hon med sin stora erfarenhet har den överlägset bästa förmågan att jämföra leksaker sinsemellan och därför ge dem en rättvis bild.

Linnea beskriver sig själv och sitt engagemang hos Passionerad på följande sätt:

“Jag vill guida folk genom djungeln av sexleksaker och få våra läsare att hitta just den vuxenleksak som passar dem bäst, både sett till deras budget och till vilken typ av njutning de söker.”

Linnea är i regel alltid med och testar de sexleksaker vi skriver om och utan henne skulle vi förlora ett väldigt viktigt perspektiv.

Maila Linnea
Axel Ek - CTO och kontaktansvarig

Axel Ek - CTO och kontaktansvarig

Axel är CTO på Passionerad vilket innebär att det är han som sköter allt det tekniska och ser till så att vi kan nå ut med vårt innehåll på ett snyggt och användarvänligt sätt.

Axel har studerat datateknik och programmering vid KTH i Stockholm och är sedan tre år tillbaka boende i London.

Utöver att sköta hemsidan så har Axel huvudansvar för outreach, frågor om ev. samarbeten och spons, kundfrågor och nyhetsbrev.

Axel beskriver sig själv och sitt engagemang hos Passionerad på följande sätt:

“Jag tycker Passionerad är en väldigt intressant och viktig hemsida och det är verkligen något som har saknats på den svenska delen av internet. Jag tycker att de tar upp spännande och viktiga ämnen och jag bidrar därför med allt jag kan så fort jag har tid."

Vi är otroligt nöjda och tacksamma över att ha med Axel i vårt team.

Maila Axel

Hur testar vi sexleksaker?

Vi testar alla sexleksaker i två veckor och vi är minst två personer som testar varje produkt för att få ett bredare perspektiv.

Vi delar sedan upplevelsen med varandra, resonerar om vad som har varit bra respektive mindre bra samt jämför sexleksaken mot eventuella andra produkter i samma kategori.

Våra ledord när vi testar är objektivitet, grundlighet och expertis. 

Spons och åsikter

Alla åsikter är alltid våra egna, och även om vi får en produkt hemskickad till oss så står vi fria att säga vad vi vill om den.

Det går inte under några omständigheter att köpa vår röst. I regel jobbar vi dock inte med sponsorer utan söker upp och testar leksaker helt fristående från tillverkaren.

Därför kan du lita på Passionerad

1. Vi testar alltid produkter fristående från tillverkaren.

Detta gör att vi kan säga vad vi vill, ris som ros. I dem få undantagsfall där vi tar emot sponsrade produkter är vi alltid mycket tydliga med att vi kommer säga vad vi vill om produkten och att vår röst inte går att köpas.

2. Vi testar alltid produkterna grundligt och noggrant i två veckors tid.

Det här ger oss möjlighet att verkligen bekanta oss med sexleksaken och dess funktioner samt kvalitét

3. Vi testar produkterna i verkliga livet så som det är tänkt att de ska användas.

Vi använder alltså varje produkt skarpt och får därför en autentisk upplevelse. 

4. Vi är alltid minst två personer som provar varje produkt.

Detta ger ett brett perspektiv och gör att vi kan dela erfarenheter mellan varandra. 

Hur tjänar ni pengar?

För att täcka kostnader som hemsidan medför så har vi placerat annonslänkar på vår webbplats, så kallade affiliatelänkar.

Detta innebär att om du köper en produkt via oss så får vi en provision på det köpet. Det här påverkar aldrig slutpriset för dig som konsument. 

För oss är det här en klar nödvändighet för att vi ska kunna driva vidare Passionerad.

Kontakta oss

Om ni har några frågor, stora som små, så är ni hjärtligt välkomna att kontakta oss så hjälper vi dig!