Vi hjälper dig till ett skönare sexliv

Passionerad är ett webbaserat magasin som handlar om sexleksaker, intimitet, sex, dejting, relationer och allt där emellan. 

Här hittar du konkreta tips och guider som förbättrar ditt sexliv, både med dig själv och tillsammans med andra.

Utöver att ge tips och råd så tycker vi även om att testa sexleksaker och andra tillbehör som är sköna, sexiga eller spännande att ha med sig när man onanerar eller ligger med andra. 

Idén till Passionerad uppkom eftersom vi tyckte att det saknades ett sexmagasin på svenska som tog upp allt man undrar över om sex och samlevnad, relationer och intimitet. Vi ville helt enkelt täppa till det tomrummet! 

Vi har som mål att skriva om det ni undrar över, dela med oss av egna erfarenheter och testa oss fram i djungeln av vuxenleksaker – helt enkelt göra ditt sexliv bättre!

150.000+

Hjälpta kunder

1000+

Sexleksaker jämförda

2 sexologer

Jobbar hos oss

6+ års erfarenhet

Sedan starten 2018

Jag använder mig alltid av Passionerads guider innan jag handlar nya sexleksaker. Det sparar mig både tid och pengar!

Vår ambition

Vår ambition är att skapa ett stort och välfyllt magasin om sex och kärlek där man kan lära sig allt om sexleksaker, erotik, njutning och relationer samlat på ett och samma ställe. Vårt mål är att Passionerad ska ha högt i tak, täcka så många ämnen inom sex som möjligt samt ge svar på dem frågor som våra läsare undrar över.

Vi älskar att prata sex

Alla vi som jobbar med Passionerad har ett brinnande intresse för sex, relationer och intimitet där inte minst sexleksaker är en stor passion.

Vi alla delar bilden av att sex bör bli mer öppet och fritt och något som man talar om mer med vänner och familj men även i skola och på jobbet.

Vi tror på att dela erfarenheter och att det är det bästa sättet att lära av varandra.

Genom att göra det så tror vi att man blir en bättre partner och älskare, men även får en bättre relation till sig själv och sin egen kropp. 

Vi är därför ett väldigt öppet team som inte skäms för att dela tankar, fantasier, erfarenheter och upplevelser med varandra på ett naket och ärligt sätt. 

Vårt främsta mål med Passionerad är att lära våra besökare så mycket som möjligt om sex och därför försöker vi vara så ärliga och öppna som det bara går .

Vår historia

Våren 2018 - Passionerad startades för första gången.

Oscar och Leo köper domänen Passionerad.se där de lägger ut tankar och erfarenheter om sex och relationer. Sidan får besökare och arbetet uppskattas. Oscar och Leo skriver främst om egna erfarenheter men har även en stor direktkommunikation med sina läsare. 

Hösten 2018 - Passionerad läggs på is.

På grund av tidsbrist så läggs projektet med Passionerad på is och sidan plockas bort offentligt, men Oscar och Leo behåller domänen ifall de skulle komma på andra tankar i framtiden. 

Våren 2021 - tankarna på att återuppta Passionerad börjar komma.

Under 2021 så har Oscar och Leo mycket tid över. De börjar prata om att starta Passionerad igen och att göra det ännu bättre den här gången, men de behöver hjälp…

Hösten 2021 - vännerna Linnea och Sofie rekryteras.

Oscar och Leo berättar om Passionerad och deras tankar på att återuppta projektet för vännerna och före detta kollegorna Linnea och Sofie som genast nappar.

Nu börjar det planeras för fullt. Målet är att bli Sveriges ledande magasin om sex och relationer, och med den breda och kompletterande kunskapen som alla fyra besitter ska det absolut gå vägen! 

Hösten 2022 - Passionerad är live igen!

Ett år har gått och efter mycket planering, visionerande och tänkande har konceptet kring Passionerad äntligen börjat bli färdigt. Under senhösten 2022 så är sidan live igen för första gången på fyra år! 

Vintern 2023 - Passionerad får tillskott

Vintern 2023 så börjar Axel att jobba för Passionerad. 

Han får ansvar för att sköta allt det tekniska så att de övriga kan lägga ner all sin tid och fokus på att skapa bra innehåll för våra läsare! 

Vintern 2024 - vi utökar vår hemsida

Under vintern 2024 så bestämmer vi oss för att utöka Passionerads bevakningsområde ytterligare. 

Istället för att enbart skriva om tester, tips och guider inom sex, intimitet och dejting så beslutar vi oss för att även bevaka och leverera nyheter inom sex, relationer och dejting. 

Möt oss som driver Passionerad

Vi är fem vänner bakom Passionerad varav Linnea, Oscar, Leo och Sofie är skribenter och Axel är CTO, det vill säga att han tar hand om allt det tekniska.

Vi alla har träffats genom våra yrkesliv och har därför en bakgrund inom sex och relationer på något sätt. 

Den här sajten drivs som ett hobbyprojekt vid sidan av våra ordinarie arbeten och det som skrivs är hämtat ur vårt egna yrkesliv, från privata erfarenheter och tester samt från studier, fakta och kunskap som vi har samlat på oss genom åren.

Vi hoppas verkligen kunna inspirera och lära er något, samt förhoppningsvis hjälpa er en bit på vägen till skönare sex och bättre relationer, både med och till er själva och med andra. 

Leo Hagström - skribent och testare med kunskap inom hälsa, sex och intimitet

Leo Hagström - skribent och testare med kunskap inom hälsa, sex och intimitet

Leo Hagström är utbildad inom sexologi vid Malmö universitet och har spetskompetens inom sex och samlevnad.

Han har ett brinnande intresse såväl som god förståelse för hur sex och samlevnad korrelerar med både vårt fysiska och psykiska mående.

Utöver sin profession så har Leo även en stor passion för att lära andra om hur man kan använda sex som en nyckel till bättre mående, något han får utlopp för hos oss på Passionerad.

Leo är även väldigt duktig på att ligga i framkant vad gäller innehållsskapande och arbetar tätt med dem övriga i vårt team för att komma på nya och spännande ämnen att skriva om.

Det här i kombination med hans intresse för trender gör att vi alltid kan skriva om nya och aktuella ämnen!

Leo beskriver sig själv och sitt engagemang hos Passionerad på följande sätt:

“Jag vill hjälpa människor till ett bättre, lyckligare och mer passionerat sexliv samt få fler att våga utforska och leva ut sina drömmar och fantasier!

Genom att skriva om allt från sextips och egna erfarenheter till tester av sexleksaker så hoppas jag kunna inspirera våra läsare."

Leo är en enorm tillgång för Passionerad!

Maila Leo
Sofie Roos - sexolog, skribent och testare med kunskap inom kvinnlig anatomi

Sofie Roos - sexolog, skribent och testare med kunskap inom kvinnlig anatomi

Sofie är utbildad sexolog vid University of California i San Francisco men har byggt vidare med en utbildning inom ekonomi, content creation och copywriting vilket gör henne till en fena på att researcha, hitta intressanta vinklar och skapa riktigt intressant och givande innehåll.

Nuförtiden jobbar Sofie främst med att skapa innehåll på Passionerad men hjälper oss även med den ekonomiska biten.

Sofie älskar att skriva om sex och i synnerhet om relationstips. Hon är medlem i många internationella nätverk för likasinnade där hon ofta diskuterar och samlar kunskap som hon sedan förmedlar vidare till vår svenska publik.

Sofies tidigare profession som sexolog är självfallet en stor tillgång när hon skapar innehåll för vår sajt. Sofies spetskompetens inom anatomi kommer även väl till pass vid tester av sexleksaker.

Sofie beskriver sig själv och sitt engagemang hos Passionerad på följande sätt:

“Mitt mål med att vara en del av Passionerad är att få fler att prata om sex och intimitet - det leder till så mycket bra för relationen med sig själv och sin partner, både i och utanför sängen!

För att lyckas med detta så kommer jag att ta upp dem ämnen och frågor som de flesta undrar över men inte vågar ställa!"

Utan Sofie skulle mycket av det som vi skriver om aldrig ha kommit på tal, så hon är verkligen en viktig resurs för vårt arbete.

Maila Sofie
Oscar Sjödin - skribent och testare med kunskap inom psykologi och kommunikation

Oscar Sjödin - skribent och testare med kunskap inom psykologi och kommunikation

Oscar Sjödin är utbildad hos Institutionen för kommunikation och medier vid Lunds universitet.

Oscar har mycket kunskap och erfarenhet kring kommunikation på internet och är därför en stor resurs för Passionerad då han är väldigt duktig på att få till bra och intressanta vinklar på det vi skriver.

Oscar har sedan byggt vidare med kurser som handlar om kommunikation människor sinsemellan. Därefter har han även läst psykologi vid Lunds universitet.

Utöver sin kunskap inom kommunikation och psykologi så har Oscar ett stort intresse för sex och sexleksaker. Redan innan han grundade Passionerad så testade han gärna nya vuxenleksaker, både solo och med sin sambo.

Oscar beskriver sig själv och sitt engagemang hos Passionerad på följande sätt:

"Jag vill hjälpa andra att njuta mer av sex, att forstätta utvecklas oavsett ålder och att hålla den där pirriga gnistan uppe, något som jag har goda chanser att göra dels tack vare min kunksap inom kommunikation, något som är otorligt väsentligt för att kunna ha bra sex, dels tack vare mitt stora intresse för sexleksaker!”

Vi är väldigt tacksamma över att Oscar skriver för oss.

Maila Oscar
Linnea Jacobsson - skribent, testare och sjuksköterska

Linnea Jacobsson - skribent, testare och sjuksköterska

Linnea är utbildad sjuksköterska och vid sidan av sin anställning i Stockholm så skriver hon flitigt för oss på Passionerad.

Linnea hänger alltid med i det senaste och har ett stort intresse för sexleksaker, underkläder och andra heta produkter som ger det intima lite extra guldkant.

Hon testar mer än gärna nya vuxenleksaker och delar öppet sina erfarenheter med resten av teamet där hon med sin stora erfarenhet har den överlägset bästa förmågan att jämföra sexleksaker sinsemellan och därför ge dem en rättvis bild.

Linnea beskriver sig själv och sitt engagemang hos Passionerad på följande sätt:

“Jag vill guida folk genom djungeln av sexleksaker och få våra läsare att hitta just den vuxenleksak som passar dem bäst, både sett till deras budget och till vilken typ av njutning de söker.”

Linnea är i regel alltid med och testar dem sexleksaker som vi skriver om och utan henne skulle vi förlora ett väldigt viktigt perspektiv.

Maila Linnea
Axel Ek - CTO och kontaktansvarig

Axel Ek - CTO och kontaktansvarig

Axel är CTO på Passionerad vilket innebär att det är han som sköter allt det tekniska och ser till så att vi kan nå ut med vårt innehåll på ett användarvänligt sätt som är lätt att ta till sig.

Axel har studerat datateknik och programmering vid KTH i Stockholm och är numera boende i London. Han sköter alltså allt med Passionerad på distans!

Utöver att sköta hemsidan så har Axel huvudansvar för outreach, frågor om eventuella samarbeten och sponsring, kundfrågor och nyhetsbrev.

Axel beskriver sig själv och sitt engagemang hos Passionerad på följande sätt:

“Jag tycker att Passionerad är en väldigt intressant och viktig hemsida och det är verkligen något som har saknats på den svenska delen av internet.

Enligt mig så tar Passionerad upp spännande och viktiga ämnen och jag bidrar därför gladeligen med allt jag kan."

Vi är otroligt nöjda och tacksamma över att ha med Axel i vårt team.

Maila Axel

Hur testar vi sexleksaker?

Vi testar alla sexleksaker i två veckor och vi är minst två personer som testar varje produkt för att få ett bredare perspektiv.

Vi delar sedan upplevelsen med varandra, resonerar om vad som har varit bra respektive mindre bra samt jämför sexleksaken mot andra produkter i samma kategori.

Våra ledord när vi testar är objektivitet, grundlighet och expertis. 

Efter att ha testat hundratals vuxenleksaker så har jag fått en stor känsla för vad som är bra och inte. Jag brinner verkligen för att dela med mig av min kunskap till våra läsare och hjälpa dem att välja rätt!

Hör av dig - vi hjälper gärna till

Om du har frågor, funderingar eller behöver råd inom sex, dejting, relationer och intimitet så kan du höra av dig till oss på hej@passionerad.se så hjälper vi dig. 

Vi tycker att alla har rätt till bra sex och tar därför inte betalt. Vår rådgivning är alltså helt gratis och vi hör av oss inom 48 timmar! 

Hur vi jobbar med sponsring och åsikter

Alla åsikter är alltid våra egna, och även om vi får en produkt hemskickad till oss så står vi fria att säga vad vi vill om den.

Det går inte under några omständigheter att köpa vår röst. I regel jobbar vi dock inte med sponsorer utan söker upp och testar leksaker helt fristående från tillverkaren.

Vi ger era åsikter och erfarenheter en röst

Vi vet att mängder av människor runt om i vårt avlånga land besitter mängder med bra erfarenheter som kan hjälpa andra att förbättra sitt sexliv. 

Vi ger därför alla våra epost-prenumeranter möjligheten att berätta sina historier för oss i riktade enkätundersökningar som går ut via e-post. 

Undersökningarna har olika tema varje gång och alla som har något att dela med sig av är välkomna att svara. Man får självfallet vara anonym! 

Vi genomför även enkätundersökningar där vi efterfrågar allt från vilka sexleksaker som våra läsare tycker om mest till var de helst handlar sina vuxenleksaker online. 

Om du vill vara med och göra din röst hörd så är du välkommen att prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vi är på din sida - Passionerad är opartiska

Vi på Passionerad står på din sida och det är därför vi levererar oberoende och objektiva tester av sexleksaker så att du ska få det så skönt som möjligt för så lite pengar som möjligt. 

Idag finns det tyvärr mängder med vuxenleksaker som är rena bluffprodukterna och vi vill hjälpa dig att undvika dem till varje pris. 

Därför kan du lita på Passionerad

1. Vi testar vuxenleksaker fristående från tillverkaren.

Detta gör att vi kan säga vad vi vill, ris som ros. I dem få undantagsfall där vi tar emot sponsrade produkter så är vi alltid mycket tydliga med att vi kommer säga vad vi vill om produkten och att man inte kan påverka vad vi tycker och tänker.  

2. Vi testar alltid sexleksakerna grundligt och noggrant i två veckors tid.

Det här ger oss möjlighet att verkligen bekanta oss med sexleksaken och dess funktioner samt kvalitét. 

3. Vi testar vuxenleksakerna i verkliga livet så som det är tänkt att de ska användas.

Vi använder alltså varje produkt skarpt och får därför en autentisk upplevelse. 

4. Vi är alltid minst två personer som provar varje sexleksak.

Detta ger ett brett perspektiv och gör att vi kan dela med oss av erfarenheter sinsemellan. 

Du kan läsa mer om hur vi testar sexleksaker ifall du är nyfiken på att veta hur testerna går till i detalj. 

Hur tjänar vi pengar?

För att täcka kostnader som driften av Passionerad medför så har vi placerat annonslänkar på vår webbplats, så kallade affiliatelänkar.

Detta innebär att om du köper en produkt via oss så får vi en provision på det köpet. Det här påverkar aldrig slutpriset för dig som konsument. 

För oss så är det här en klar nödvändighet för att vi ska kunna driva vidare Passionerad utan att införa en betalvägg eller fylla hemsidan med reklam. 

Kontakta oss

Om ni har några frågor, stora som små, så är ni hjärtligt välkomna att kontakta oss så hjälper vi dig!