Innehåller annonslänkar. 

Hitta mannens g-punkt och stimulera den för skönare orgasmer

Hitta & stimulera mannens g-punkt

Du har säkert hört talas om mannens g-punkt, en liten punkt i analen som kan ge stor sexuell njutning om den stimuleras under sex eller onani.

G-punktsstimulans ger både markant starkare orgasmer när man runkar och kan även ge enskilda helt egna orgasmer som skiljer sig från dem man får genom att spruta. 

Här nedan reder vi ut vad punkten är, var man hittar den och kanske framförallt hur man ska stimulera för att det ska bli så skönt som möjligt. 

Var sitter prostatan?

Snabba tips för skönare njutning

  • Använd rikligt med glidmedel både i analen och på fingret / sexleksaken
  • Lär dig att slappna av både mentalt och fysiskt
  • Hitta en uppvärmning som fungera bra för dig
  • Gör alltid rent analen innan du börjar 
  • Använd sexleksaker eller en plasthandske om det känns äckligt att ta dig själv i anus

Vad är mannens g-punkt?

G-punkten är en sexuell punkt som både killar och tjejer har, även om det är betydligt vanligare att prata om och fokusera på tjejers g-punkt. 

Punkten är en erogen zon vilket innebär att den består av mängder med nervtrådar som om de stimuleras kan göra en sexuellt upphetsad och ge njutning samt förstärka orgasmer.

Vissa kan även få orgasm av g-punktsstimulans, så kallade fontänorgasmer.

Mannens g-punkt kallas dock för prostata och om man stimulerar den kan man få sköna prostataorgasmer

Ingen vet riktigt varför g-punkten finns eftersom den inte fyller någon egentlig funktion utöver att ge njutning, så den får placeras i samma fack som klitoris, det vill säga en lyxig del som är till för vår njutning. 

Det finns dock teorier om att mannens g-punkt är en ”rest” som blivit över när det manliga fostret skapas.

Kvinnliga och manliga foster liknar nämligen varandra till en början och vi utvecklas från samma modell. Vi båda har exempelvis bröstvårtor och kvinnor har ett klitorisollon, något som hos männen utvecklas och blir kukens ollon. 

Hur stimulerar man prostatan?

Det finns olika sätt att stimulera mannens g-punkt.

Grunden är att lägga tryck på den samt att gnugga fram och tillbaka. Här nedan är tre effektiva sätt att göra det på. 

Med fingrarna

Mäns g-punkt sitter på insidan av tarmen på ovansidan mot penisen.

Den sitter olika långt in från person till person, men cirka 2-3 centimeter är en bra tumregel och ett bra ställe att börja leta från.

Själva punkten är ungefär lika stor som två vindruvor och är lite rosslig till ytan. Punkten sticker inte ut utan du får känna dig fram längst insidan på tarmen. 

När du väl hittat punkten så kan du stimulera den på olika sätt. Grunden är att skapa ett tryck vilket enklast görs med fingrarna.

Du stoppar då upp en eller två fingrar i analen och trycker sedan med samma rörelse som när du stimulerar g-punkten på en kvinna, alltså ”gröper” lite med fingret eller fingrarna fram och tillbaka samtidigt som du lägger tryck. 

För att det ska bli så skönt som möjligt bör man börja ganska försiktigt och sedan långsamt öka intensiteten i takt med att man blir kåtare.

Olika personer är olika känsliga men om du inte tycker det känns så värst skönt är det bara att ta i mer men att öka gradvis för att undvika obehag. 

Med en sexleksak

Det finns mängder av sexleksaker som är utformade för att stimulera g-punkten på män, exempelvis olika buttplugs eller prostatastaven Njoy Pure Wand.

De mest effektiva vuxenleksakerna för att komma åt mannens g-punkt har en böjd stav och kommer åt punkten så fort du stoppar in den.

Dessa stavar är små och det krävs ingen erfarenhet eller så mycket glidmedel för att få in dem.

Du kan även stimulera med hjälp av en vanlig dildo.

Du rör den då fram och tillbaka i analen och siktar uppåt mot g-punkten så att den blir stimulerad.

Dildon är i regel lite tyngre att använda då den är större samt kräver rätt teknik för att ligga skönt mot g-punkten. En dildo tycker dock många känns mer klassiskt och vad man föredrar är individuellt, båda valen går lika bra. 

Du kan även använda dig av en vibrator för att stimulera p-punkten, något som oftast ger starkast orgasmer och dessutom är enkelt att använda.

Se bara till att vibratorn har ett långt snöre eller ett tydligt stopp så att den inte åker in helt i analen. Ändtarmen har till skillnad från slidan inget stopp vilket gör att saker kan fastna, något som oftast kräver läkarvård för att lösa. 

Har du en kvinnlig partner och ni vill föra in g-punktsstimulering i ert gemensamma sexliv kan ni köpa en så kallad strap-on som ni har pegging-sex med. 

En strap- on är en dildo som kvinnan sätter på sina höfter och sedan knullar mannen med.

Strap-ons blir populärare och populärare även bland straighta par vilket tyder på att fler män vill utforska sin näst starkaste erogena zon. 

Med något man har hemma

Du har säkert mängder med saker hemma som kan bli ett bra redskap för att stimulera mannens g-punkt.

Ett klassiskt exempel är att använda en frukt eller grönsak, exempelvis en morot eller banan.

Moroten är bra eftersom den oftast är liten i storleken samt kan mikras så den blir varm och skön utan att för den delen bli mjuk. 

En tandborste eller annat mjukt och runt fungerar också bra.

Om du vill använda ett redskap du sedan ska ha i ett annat sammanhang igen, såsom en tandborste, kan du trä över en kondom för att hålla hygienen. 

Samma sak gäller här som med en sexleksak, nämligen att det måste finnas ett tydligt stopp så att inte tandborsten eller vad det nu må vara som du använder försvinner in.

Det gör nämligen väldigt ont, är obehagligt och kan vara direkt farligt. 

Om du vill prova föra upp något föremål i ändtarmen kan vi inte nog poängtera vikten av att inte föra upp något vasst eftersom tarmen då kan spricka. 

Glöm inte att använda rikligt med glidmedel!

Rumpan är inte biologiskt till för att bli penetrerad, något som innebär att den helt saknar funktionen att bli våt när vi är kåta.

Du kan alltså vara hur upphetsad som helst men röven kommer inte att vara blöt.

Av denna anledning är det nästan ett måste att använda glidmedel eller riktigt mycket saliv när man ska stimulera sin g-punkt, annars blir det helt enkelt för torrt och strävt. 

Så om du vill få en sådan bra upplevelse som möjligt med din g-punkt bör du förbereda dig och inhandla glidmedel på närmaste välsorterade matbutik eller valfritt apotek.

Det finns även bra glidmedel hos olika sexbutiker. Du hittar även glidmedel online. 

Gör rent analen ordentligt

Ytterligare ett bra tips är att göra rent sig ordentligt innan man börjar leta efter sin g-punkt, annars är risken stor att du kommer bli smutsig och avtänd.

Du kan tvätta genom att bajsa och sedan ta en dusch eller så kan du spruta upp vatten i rumpan med en analdusch och tömma ut.

Det finns speciella renare för rumpan där man stoppar upp ett tunt plaststycke och sprutar ut vattnet för att sedan tömma ut det i toan igen. 

Att göra rent analen kallas för tarmsköljning och är enligt de flesta ett måste innan man har analsex, både bland killar och tjejer. 

För de flesta män är det ett måste att känna sig rena innan de stimulerar sin g-punkt, annars kan de inte slappna av!

Våga hitta mannens g-punkt tillsammans

Många män är nyfikna på sin g-punkt men skäms för det och vågar således inte heller ge förslag om att involvera den i sängkammaren med sin partner.

Detta tycker vi är otroligt synd eftersom killars g-punkt är en sådan otroligt stor källa till njutning.

Vårt varmaste tips är att ta upp detta med din partner ifall du är nyfiken på att prova. Om du vill vara säker på att det är ”värt” att ta upp så kan du testa själv först och se ifall det är något du tycker om. 

Sidinformation

Om författaren av sidan

Oscar Sjödin

Oscar Sjödin

Oscar är utbildad hos Institutionen för kommunikation och medier vid Lunds universitet där han även har läst kurser inom psykologi.

Han har stor erfarenhet och ett brinnande intresse för hur man ska kommunicera i relationer för att få sitt sexliv att fungera så bra som möjligt. Oscar skriver och testar för oss på Passionerad.

Maila Oscar

Källförteckning

  1. Everything You Need to Know About the ‘Male G-Spot’. Healthline 2024-01-30 (engelska). Läst 2024-05-04. 
  2. Everything you need to know about the male G-spot. Medical News Today 2024-02-24 (engelska). Läst 2024-05-04. 
  3. Everything you need to know about the male G-spot. RO 2022-02-03 (engelska). Läst 2024-05-04. 
  4. Yes, There’s a Male G-Spot. Here’s Exactly How to Find It. Men’s Health 2023-11-20 (engelska). Läst 2024-05-04. 
  5. A Guide To The ”Male G-Spot,” aka How To Have Prostate Orgasms. Mind Body Green 2022-02-13 (engelska). Läst 2024-05-04. 

Dela den här sidan med dina vänner:

Läs fler relaterade inlägg: