Kan innehålla annonslänkar.

tvätta kuken

Tvätta kuken – hur gör man?

Att tvätta sin kuk och hålla den ren är en bra rutin att ha både för en själv och ens partner, men hur sköter man egentligen intimhygienen på bästa sätt? 

Hur tvättar man kuken?

Det finns främst tre enkla sätt att hålla efter sin hygien vid kuken. 

Sätt nummer ett är att torka dig efter att du har kissat, se till att det inte rinner något urin längs ollonet eller kommer ut droppar när du lagt tillbaka penisen i kalsongerna. Urin börjar nämligen lukta äckligt ganska snabbt. Detta är ett väldigt enkelt sätt att markant göra sin penis renare och är en bra rutin att vänja sig vid. 

Tips nummer två är att tvätta rejält med tvål och vatten när du duschar. Dra bak din förhud och skölj sedan med varmt vatten. Ta därefter en tvål, gärna en mild intimtvål, och tvåla sedan in ordentligt, både förhud, ollon och pung. Skölj därefter av med varmt vatten igen. 

Duschar man ofta är det ännu viktigare med en bra och mild tvål eftersom risken för flensost annars ökar på grund av att man då riskerar att torka ut och öka talgproduktionen. 

Det sista tipset är att torka rent efter att du har sprutat. Om du har runkat eller haft sex är det därför smart att ta lite blött toalettpapper och göra rent runt ollonet för att se till så all sperma försvinner.  

Författare: