Kan innehålla annonslänkar.

tjejsex

Tjejsex – allt du vill veta om lesbiskt sex

Tjejsex kan vara det skönaste som finns, men hur har man lesbiskt sex, vad ska man tänka på och hur känns det? Här går vi igenom allt om att ligga som två tjejer så att du ska få svar, oavsett om du är sugen på att själv prova eller bara går omkring och funderar på hur det går till. 

Hur har man tjejsex?

Med händerna

Det enklaste och mest självklara sättet att ha sex mellan två kvinnor är att använda sig av händerna. Smekningar på erogena zoner som bröst, insida lår och nacke är alltid skönt, men även att leka med klitoris eller pulla antingen vaginan eller analen är vanligt och ett bra sätt att ge den andra njutning. 

Händerna är det bästa redskapet för att ge varandra kärlek och närhet på enklast möjliga vis och vill du prova på tjejsex är det alltså en riktigt bra början. 

Tungan

tjejsex med tungan

Tungan är en given del av kroppen som kan användas för att ge riktigt nära och sensuell njutning. Du tänker förmodligen främst på att slicka fitta, något som verkligen är skönt, speciellt eftersom du vet exakt vilken beröring du själv gillar. Slicka både klitoris och slidan men prova även att slicka anus. 

Du kan slicka henne antingen i missionären, bakifrån eller när hon ligger på rygg, men prova även att ligga i 69:an. Vill du få till en sexig stämning där den ena är lite dominant kan du även be henne hoppa upp och rida ditt ansikte. Då får hon bestämma rytmen och hur snabbt samt hur hårt det ska gå! 

Tungan kan även användas på övriga delar av kroppen, exempelvis på dem erogena zonerna. Missa inte heller att slicka på andra ställen och lek runt. Det kan vara allt från nacken och i ansiktet till på fötter och händer. 

Involvera leksaker

Något som är väldigt populärt när man har tjejsex är att involvera sexleksaker, främst för att kunna penetrera på något sätt men även för att kunna stimulera klitoris, g-punkten och anus på sätt som inte är så enkelt med händerna eller tungan. 

Leksaker med penis

Om ni vill komma nära känslan av en penis så kan vi varmt rekommendera en bra sexmaskin! Med den så kan ni simulera känslan av ett heterosex med en penis som penetrerar i precis den takt som ni vill. Det bästa av allt? Att penisen inte når klimax och därför måste sluta innan du är nöjd, utan maskinen slutar inte förrän du säger åt den. 

Det finns även vissa sexmaskiner som kan penetrera åt två håll samtidigt vilket innebär att ni kan känna samma sak samtidigt, något som kanske är det närmaste man kommer ett ”vanligt” sex som två tjejer. 

En annan bra leksak att använda om ni är två kvinnor som vill åt känslan av penetrerande sex är en så kallad strap-on, alltså en dildo som sätts runt din höft med hjälp av ett skärp. Du juckar sedan likt en kille fram och tillbaka, precis i den takt du vill. 

Nu kanske du tänker att det inte låter så kul med en strap-on eftersom den som har penisen på sig inte känner något och det stämmer, men man kan njuta riktigt mycket av att se den man knullar med dildon njuta och ha det skönt. Det går även att använda en leksak på sig själv samtidigt, exempelvis en liten vibrator eller analplugg. 

Att köpa en vanlig klassisk dildo och pulla den andra med är också ett sätt att involvera en penis. Ni kan värma upp dildon innan ni börjar genom att lägga den i varmt vatten för att få en sådan realistisk känsla som möjligt, men det går även att låta den värmas upp av kroppsvärmen och friktionen. 

Det finns även så kallade dubbeldildos som är sköna och roliga att involvera. Ni ligger då på varsin sida av dildon för att sedan röra er gemensamt och få till en skön dubbel penetration. Till en början kan det vara lite svårt att få till rätt rytm men man kommer in i det ganska snabbt och då är det verkligen ett bra sätt att njuta tillsammans på. 

Leksaker för klitoris och g-punkt

Det finns även mängder med leksaker som är sköna att använda på klitoris, exempelvis vibratorer och rabbitdildos. Att ge den andra en skön klitorisorgasm genom att använda en vibrator är skönt för båda och något man verkligen bör testa. Prova även en g-punktsvibrator för att nå sköna fontänorgasmer eller varför inte en lufttrycksvibrator för att nå orgasmer som verkligen känns i hela kroppen. 

Alla leksaker som du tycker om att leka med ensam hemma är perfekta att använda på någon annan. Var även kreativa och investera gemensamt i olika leksaker för att helt enkelt kunna ha ännu skönare sex.

Ifall ni båda har lite erfarenhet av just leksaker så kan ni alltid besöka en butik för vuxenleksaker tillsammans eller ännu bättre: surfa runt för att hitta olika sexleksaker hos en sexbutik online! Det finns en uppsjö med bra återförsäljare att välja mellan idag, så ni kommer garanterat hitta det ni söker efter. 

Leksaker för analen

Analen ska man inte heller glömma och att involvera den i ett tjejsex bör man verkligen prova. Testa butplugs, små dildos, vibratorer eller varför inte lite större löspenisar. Ta det i er takt och prova er fram till sådant som känns skönt och bra. Glöm inte heller att använda er av glidmedel för att få en sådan skön känsla som möjligt. 

Om ni vill bli riktigt avancerade, kanske efter att ni har testat det mesta ni kan komma på och känner att ni behöver något nytt så är en dubbeldildo ett hett tips. Med den så kan den ena penetrera både anus och vagina på samma gång för att ge en dubbel njutning i båda hålen. 

Sexspel

Ett sexspel är ett bra sätt att komma varandra närmare på. De flesta sexspel idag är för heteropar men det går att utföra alla utmaningar om man använder sig av dildos, strap on eller en sexmaskin. Utöver olika ställningar så inkluderar sexspelen även spännande utmaningar och frågor som får er att komma närmare varandra på flera olika plan. 

Lesbiskt sex: saker att tänka på

Hur ska man tänka?

lesbiskt sex

Om du inte är van med att ha tjejsex eller om det kanske är första gången så kan det vara lätt att fundera över hur man ska gå tillväga rent praktiskt för att få det så bra som möjligt. Enligt oss är det bästa tankesättet att utgå från sig själv. Eftersom den du ska ligga med har samma kön som dig har du mycket bättre förutsättningar för att lyckas kontra om du ligger med någon av motsatt kön. 

När du onanerar eller ligger med en kille, finns det då något som du tycker om extra mycket att han gör på dig eller att du gör på dig själv? Ta sedan det och applicera på tjejen du är med så kan vi nästan garantera att det kommer bli superbra. 

Fundera exempelvis över hur du tycker om att få din klitoris stimulerad eller hur du tycker om att bli slickad och applicera helt enkelt det på den tjej som du ligger med. 

Tjejsex är lite lugnare

Många tjejer som har legat med både män och kvinnor vittnar om att tjejsex är mycket lugnare än vad heterosexuellt är. Det kan dels pågå under mycket längre tid, upp till flera timmar, dels är tempot och rörelserna mer ömma och inkännande. Eftersom båda har samma kön så finns det en stor förståelse och då kvinnor ofta tycker om att bygga upp en spänning och en orgasm så är helt enkelt sex två kvinnor emellan inte lika hetsigt. 

Det kan så klart bli precis som ni vill och detta är bara rent generellt. Men om du längtar efter närhet och ömhet med stor fingertoppskänsla kan du se fram emot det med en kvinnlig partner som oftast är mer inkännande. 

Låt den erfarne styra

Om du ska ha lesbiskt sex med någon som är erfaren sedan tidigare så kan vi verkligen tipsa om att låta den personen styra och lära upp dig. Var inte rädd för att fråga om råd eller be den personen styra åt dig. Att vara ny på något är inget att skämmas för och genom att vara nyfiken och våga prova dig fram har du goda chanser att snabbt hitta något som känns skönt och bra. 

Är ni båda oerfarna av tjejsex så tipsar vi om att prata mycket och testa er fram i lugnt tempo, gärna med lite självdistans för att på så vis inte ta allt på så blodigt allvar. 

Hur känns det?

De kvinnor som har haft sex med båda könen beskriver det som två väldigt olika upplevelser där homosexet är mjukare och mer fokuserat på bådas njutning. Det är inte lika pang på och involverar mycket mer smekningar och långt förspel. Kvinnor som inte kan komma tillsammans med män kan oftast nå klimax med en annan kvinna vilket är ett bra tecken. 

Hitta någon att ha lesbiskt sex med

Ifall man inte har haft samlag med en annan kvinna tidigare så kan det vara lite svårt att veta hur man ska hitta någon, men faktum är att det är ganska enkelt. Bor du i en större stad så kan du alltid bege dig till en gay-klubb där alla kvinnor som hänge antingen är homo- eller bisexuella. 

På dessa klubbar är det alltid riktigt högt i tak och en otroligt go stämning, så att gå hit som nybörjare är verkligen inte något som man ska vara rädd eller orolig inför utan det går hur fint som helst utan tidigare erfarenhet. I regel är det inte som en vanlig nattklubb utan det är mer som en stor bar med härlig musik, biljard och bekväma sittytor. Folk brukar dock dansa lite överallt ändå! 

Om du bor i en mindre stad eller om en pub / klubb känns alldeles för läskigt att börja med så kan du exempelvis ladda ner Tinder och sätta på att du är tjej som söker tjejer. Du får då upp vilka i ditt område som är intresserade av kvinnor och kan välja efter det! 

Sedan finns det även renodlade sexappar där kvinnor hänger, så vill du hitta någon som är väldigt pang på går det också att göra utan större problem. 

Börja lugnt och känn dig fram

Ifall du är sugen på att prova lebbsex men inte är säker på om det faktiskt är något som du verkligen vill eller om det bara är en het fantasi som kommer kännas fel i verkligheten, ja då kan du med fördel börja väldigt lugnt och sedan successivt fortsätta ifall du skulle gilla det.  

Prova till exempel att kyssa en tjej på en fest eller att hålla hand med någon. Du kan även sova med en tjej utan att göra mer än bara sova. Ifall du smygstartar kan du känna av kroppens signaler och sedan ta det därifrån, allt för att ett eventuellt tjejsex faktiskt ska bli så bra som det bara kan bli. 

Prova tjejsex med en kompis eller med en främling?

Många kvinnor som fantiserar om lesbiskt sex tenderar att blanda in kompisar i fantasin, så frågan är om det är värt att fråga någon man känner eller om risken för att bli dissad är för stor? Vårt tips är att känna dig fram extremt mjukt om du vill prova med en kompis och du kommer förmodligen ganska snabbt känna av hur den personens inställning är. 

Oftast är det lättare att få till något med en främling eftersom du då kan ta hjälp av appar, forum och barer för att träffa lesbiska tjejer, men det känns oftast mycket tryggare och kanske även hetare att prova med en vän eftersom man då kanske redan har fantiserat om just den personen. 

Vad du föredrar är bara upp till dig och vi rekommenderar att göra det som känns bäst, följ magkänslan! 

Författare:

Läs fler relaterade inlägg: