Kan innehålla annonslänkar.

stor klitoris

Stor klitoris – vad är normalt och inte?

Tycker du att din klitoris är ovanligt stor och funderar ifall det går att göra något för att förminska den? Många tjejer och kvinnor har komplex över just storleken på klitoris och i den här artikeln dyker vi ner i ämnet lite djupare. 

Hur stor klitoris är normalt att ha?

Klitoris är en del av fittan, en del som lyxigt nog faktiskt enbart är gjord för njutning. Det finns alltså ingen annan biologisk funktion med detta organ utöver att göra det skönt för kvinnan.  

Majoriteten av klitoris sitter på insidan av kroppen där den sträcker ut sig mellan 7 och 13 centimeter in i kroppen. Dessa centimeter består främst av nervtrådar som vid stimuli av klitoris utsöndrar signaler av njutning till hjärnan.

När man säger klitoris tänker dock de flesta på den lilla del som sitter på utsidan högst upp mellan blygdläpparna, en del som kallas klitorisollon. 

Om du tycker du har stor klitoris så är det just ollonet du syftar på. Så hur stort är normalt att ha?

Alla fittor ser olika ut och det tråkiga men sanna svaret är att det inte finns något normalt. Vissa har ett klitorisollon som knappt syns medan vissas är betydligt större. Oavsett hur din klitta ser ut så kan du räkna med att din storlek är normal så länge du inte får smärta eller andra fysiska men. 

Kan man förminska sin klitoris?

Nej, det går inte att göra din klitoris mindre på ett sätt som inte riskerar att försämra din känsel. Det är väldigt ovanligt att man gör kirurgiska ingrepp på klitoris i Sverige, även om det finns skönhetskliniker som sysslar med detta. 

Om man inte har stora psykiska problem på grund av sin klitta och hur stor den är så är vårt råd att lära sig leva med den eftersom en klitorisoperation verkligen inte är riskfri då det är ett organ som omfattas av miljoner olika nervtrådar som lätt skadas. 

Var glad för din storlek

Om du är en av alla som har komplex över att du tycker din klitoris är för stor tycker vi istället du ska vara glad över din storlek eftersom en större klitta innebär att den är lättare att hitta för personen du ligger med. 

Är du tillsammans med någon kan det dock vara skönt att berätta om sitt komplex för att få stöd utifrån, ett stöd som kan bryta ens egna negativa tankegångar vilket förhoppningsvis leder till att du lär dig uppskatta din fitta mer. 

Författare: