Kan innehålla annonslänkar.

sexuellt frustrerad

Jag är sexuellt frustrerad – vad ska jag göra?

Att var sexuellt frustrerad är extremt jobbigt och kan dessutom ha negativa psykiska hälsoeffekter såsom depression och minskad självkänsla. 

Så vad ska man göra ifall man upplever sexuell frustration och kanske inte har en partner eller om den man är tillsammans med inte vill ha lika mycket sex som en själv? 

I den här artikeln går vi igenom just det. Här kan du hitta lösningar på ditt problem, men du kan även läsa om vad frustrationen egentligen är och hur du kan dämpa den.

Sexuellt frustrerad - orsak och lösning

Vad innebär det att vara sexuellt frustrerad?

Sexuell frustration innebär att du inte har haft sex på länge trots att det är något som du vill ha. Sexuell frustration kan ta sig olika uttryck för olika personer. En vanlig effekt är att man får svårt att fokusera, känner sig lite rastlös och att känslan av begär som inte går att tillfredsställa tar över. 

Andra känner sig kanske mer tomma, hopplösa och saknar närhet som känns svår att få. Det här kan bland annat leda till att man känner sig lite ensam, trots att man kanske egentligen inte är det. 

Både män och kvinnor kan vara sexuellt frustrerade och känslan grundar sig alltid i att begäret är större än vad man faktiskt får. Detta innebär att en person som inte vill ha sex inte heller kan uppleva sexuell frustration, så på många sätt kan man säga att det är ett psykiskt tillstånd även om kroppen oftast också behöver sex rent fysiskt då det är en av våra grundliga drifter. 

Sexuell frustration är skadligt för förhållandet

sexuell frustration

Sex är en väldigt viktig sak i ett förhållande men det kan lätt bli problem om den ena har lägre lust än den andra. Många tror att låg lust är lika med att man inte är intresserad av sex överlag, men så är sällan fallet.

Den låga lusten beror istället på andra faktorer som gör att man inte har tid över att funder så mycket över det här med närhet. Någon med låg sexlust vill alltså oftast egentligen ha mer sex men har inte ro eller ork att lägga på det. 

Ni ska alltså inte känna ”vad skönt, ingen har någon sexlust, vi sparar tid etc”, utan det är ett allvarligt tecken som förmodligen för er bort från varandra snarare än närmare. 

Det allra skadligaste är om en i förhållandet är sexuellt frustrerad medan den andra är fullt nöjd. Oftast så löser par detta genom att den ena antingen får ställa upp på sex trots att den inte är så sugen, eller att den som har hög sexlust får bortse sitt begär. 

Den som inte får sitt sexdriv uppfyllt löper ganska stor sannolikhet att hitta något annat sätt att söka sexuell bekräftelse på och det kan handla om onani och sexleksaker eller i värsta fall med en annan partner. 

Att ni inte har så mycket sex med varandra är även en sådan sak som kan göra att ni börjar se på varandra mer som vänner än ett par vilket också ökar risken för otrohet eller separation. Av denna anledning är det inte heller bra om ni båda går utan lust. 

Sexuell frustration kan leda till låg självkänsla och depression

Att inte få sitt sexuella begär uppfyllt kan väldigt lätt leda till en låg självkänsla och till och med depression, speciellt om man har försökt att skaffa sig en sexpartner utan att lyckas. Det är därför viktigt att försöka komma till en lösning innan det går för långt. 

Vi kommer prata mer om hur man kan hitta sexpartners här nedan. Känner du däremot redan att din självkänsla har blivit låg eller att du är deprimerad på grund av detta så rekommendera vi att ta kontakt med vården för att få någon att prata med. Det är nämligen svårt att ta sig ur en ond spiral på egen hand och det är ännu svårare att hitta en sexpartner om man är riktigt låg, något som kan förvärra allt ytterligare. 

Kroppen behöver sex

Vi har ett biologiskt syfte med livet och det är att föröka oss. Det sitter alltså väldigt djupt rotat i oss att ha sex och det är något som vi helt enkelt måste ha för att fungera så bra som möjligt. Allas sexdrift är olika hög, men gemensamt är att majoriteten mår bra av ett aktivt sexliv, antingen med sig själv men helst med andra. 

Mänsklig kontakt och sex utsöndrar mängder med endorfiner som får oss glada och nöjda, men det gör även att man känner sig mer hel, uppskattad och tillfreds. 

Olika personer kan gå olika länge utan sexuell kontakt. Vissa vänjer av sig ganska snabbt och vissa blir tokiga direkt. Får man inte ligga när suget väl kommer är dock risken att man blir sexuellt frustrerad väldigt hög.  

Det är alltså inte farligt att gå utan sex så länge det är något du vill, men när din kropp börjar signalera att den behöver ligga så är det just för att känslan är verklig och kroppen vill föröka sig. 

Jag vill ligga men har ingen partner - hur ska jag göra?

Att man som singel har ett stort sexbegär men inte har någon att ligga med är väldigt vanligt, speciellt bland män. Detta är en sits som kan kännas rätt svår och meningslös att ta sig ur, men det finns många bra metoder att testa och mycket handlar bara om att försöka samt att sänka sina krav. 

Om du inte redan har testat dejtingappar så är det en varm rekommendation att göra det. Skapa en profil som är attraktiv och var sedan charmig. Sänk dina krav och svajpa på det mesta som du tycker känns tillräckligt attraktivt för att vara en potentiell sexpartner. 

Oftast så har dem som kommer upp tidigt i ”kortleken” svajpat på dig, så var extra svajpglad till en början. 

Det råder lite delade meningar om hur rak och på man ska vara med faktumet att man är ute efter sex. Vissa uppskattar den raka kommunikationen men generellt sett så är det inte att rekommendera på en dejtingapp, utan försök få till en träff och ta det sedan därifrån. 

Om dejtingappar inte fungerar för dig så kan du prova mer dedikerade sexplattformar som Darkside, Bodycontact eller andra sajter där själva syftet bland alla medlemmar är att hitta en sexpartner. 

De här plattformarna har tyvärr ofta en ganska sned fördelning mellan män och kvinnor och det är vanligt att man måste leta rätt länge. Det kommer hela tiden nya sajter så vi tipsar om att fortsätta söka lyckan på en ny plattform om du inte prickar in en bra direkt. 

Sexleksaker är ett bra alternativ om du har svårt att få till det med en sexpartner. Idag finns det mängder med leksaker att välja mellan, från små och enkla modeller till desto dyrare och mer avancerade val. Vi kan verkligen rekommendera en sexdocka till alla som vill få en helhetskänsla så lik en riktig kvinna eller man som möjligt. Dem både ser ut och känns väldigt likt en människa och tillsammans med rätta förberedelser kan du verkligen drömma dig bort.

Ifall du är sugen på en sexdocka kan du läsa vidare i vår separat artikel där vi listar dem bästa modellerna just nu.

Det finns även en rad andra mycket mindre och billigare leksaker som ger en riktigt bra känsla men som inte har samma helhet. Dessa leksaker kan exempelvis vara en avsugningsmaskin, lösvagina, penisring eller lufttrycksvibrator.

Att helt ersätta en partner med en sexleksak är dock svårt, men det kan vara ett väldigt bra hjälpmedel för att kunna stå ut länge i jakten på en partner. Med en leksak kan du kanske ha lite mer is i magen och leta vidare men utan samma desperation. 

Jag vill ligga mer än min partner

Som vi varit inne på tidigare så är en vanlig anledning till att man känner sexuell frustration att man vill ligga mer än vad sin partner vill, något som leder till att man går omkring med en massa lust som inte får utlopp vilket kan leda till en ond spiral där man kanske blir tjatig eller bitter på den man är tillsamman med, något som oftast leder till att det börjar knaka i fogarna efter ett tag.

För att komma ur det här ska man skippa tjatet och istället ta till andra mycket mer effektiva och även snällare metoder. 

Få igång ett bättre sexliv tillsammans

Det finns lite grundläggande saker man kan göra hemma för att få igång lusten hos båda. Ett riktig bra knep är att ta på varandra ofta och gärna, både sexuellt och bara kärleksfullt. Ge kramar, tafsa, håll hand och bara var nära. Det här får igång era kroppar och bäddar för att det tillslut ska bli lite mer sexkänsla i er båda. 

Låt det ta tid och variera beröringarna mellan sexuell och icke sexuell karaktär. Det är inte alls helt fel med ett spontanhångel innan ni säger hejdå på morgonen eller varför inte när ni står och lagar mat?

Det här leder in på nästa tips, nämligen att överraska! När man varit tillsammans länge är det väldigt lätt hänt att fastna i gamla mönster och hjulspår, något som är förödande för sexlusten. Var kreativ och ansträng dig för att överraska din partner, både stort som smått. 

Prova att gå in till din partner när han eller hon duschar och hoppa in tillsammans, eller väck din partner på natten med kyssar. Gå helt enkelt utanför det mönster som ni normalt sett håller, det behöver inte vara hotellnätter och lyxiga resor utan det är i vardagen som det räknas och gör allra störst skillnad. 

Att sex-smsa till varandra är också ett superbra knep som gör att ni börjar tänka på sex och närhet från varandra redan innan ni har setts. Skicka ett sms under dagen och berätta vad du vill göra när din älskade kommer hem.

Det kan även handla om att skicka bilder som hottar upp, eller varför inte spela in små meddelanden? Våga och gör sådant som ni tycker känns hett. Till en början kan det kännas lite olustigt och kanske generande, men den känslan byts snabbt ut mot lust. 

Sexleksaker är ett annat sätt att få igång lusten, helt enkelt för att det ger ett nytt moment till sänghalmen vilket kryddar till det hela och gör att det händer något nytt vilket är en betydande byggsten för att lågan ska hållas uppe. Testa sexleksaker för par, använd sexleksaker på varandra eller onanera framför varandra utan att röra den andre. Det finns många tips att ta till och du kan läsa vidare på vår sida för att få fler knep. 

Missa inte att spana in hur man ökar sexlusten som man eller vad det finns för bra sexhjälpmedel för att komma igång tillsammans i sängen. 

Skulle inget av detta fungera så kan ni alltid gå till en sexolog eller parterapeut för att få individuell rådgivning och få ännu bättre förutsättningar att rädda ert förhållande. Det finns olika hjälp att få och även om det kan kosta lite så tycker många det är värt det eftersom man då verkligen satsar för att lösa det. 

Är det farligt att vara sexuellt frustrerad?

Nej, det är inte farligt i sig att vara sexuellt frustrerad. Symtomen kan däremot vara farliga, exempelvis om man blir deprimerad. 

Själva frustrationen i sig är dock inte mer än just frustration och kommer förmodligen gå över efter att du har onanerat, även ifall den kan komma tillbaka ganska snabbt igen om du har varit utan sex länge. 

Sammanfattningsvis - sexuell frustration

Att vara sexuellt frustrerad är ett sinnesläge där man inte får ha lika mycket sex som man egentligen vill, något som ofta leder till att man känner känslan av att inte få ett begär tillfredställt. Känslor som stress, rastlöshet eller ensamhet är vanliga att känna. 

Sexuell frustration är i sig inte farligt men dess effekter kan däremot vara det om det går för långt, så se därför till att ta tag i det genom att skaffa sexleksak, börja dejta, registrera dig på olika sexsajter eller prata med din eventuella partner som inte vill ha lika mycket sex som dig! 

Författare:

Läs fler relaterade inlägg: