Kan innehålla annonslänkar.

sexspel

Sexspel – 11 bästa erotiska spelen 2023

Här listar vi dem skönaste sexspelen du kan köpa just nu, perfekt om ni är ett par som vill upptäcka nya sidor hos varandra och ta ert sexliv från vanilj till att bli rykande hett men även om in är kk:s eller ett gäng kompisar som vill spela något pirrigt. 

Vi har listat olika typer av erotiska spel, från avancerade och väldigt utmanande till otroligt enkla och lättsamma, från fetisch- och BDSM-spel till kamasutraspel. Du hittar helt enkelt allt man kan tänka sig för en het kväll!

Recension av sexspelen som är bäst just nu

Passion Play

Sexspel med leksaker

sexspel passion&play

Passion Play

Sexspel med leksaker

Ett välgjort och högkvalitativt sexspel för par som vill utmana varandra till nya sköna orgasmer och upplevelser.

Kortleken säger åt er vad ni ska göra och det kan vara allt från att använda en av dem medföljande sexleksakerna på varandra på ett speciellt sätt till att kyssas eller ligga i den sexställning som visas på kortet.  

Det här är helt enkelt valet för er som vill ha ett genomtänkt spel som andas kvalitet rakt igenom! 

Återförsäljare:

Jämför priser:

Passion Play är ett av våra favoritspel. Det är fullt med spännande utmaningar, är enkelt att spela och kommer garantera att ni får testa nya saker, både sådant ni drömt om och sådant ni kanske inte har tänkt på förut. 

Ta dig runt spelplanen genom att utföra utmaningar

Layouten på spelet är att du med din spelpjäs ska ta dig runt spelplanen. För att göra det slår du tärning och kommer sedan hamna på olika rutor. De flesta rutor visar att du ska dra ett kort och då tar du ett kort ur kortleken.

På kortet kommer du att få en utmaning presenterad för dig. Det kan vara allt från att berätta om en sexuell fantasi till att ligga i den position som visas. Du måste utföra det som står på kortet innan du får gå vidare! 

Timglas = kyss din partner och ta en klunk dryck

När ni ska spela Passion Play så ska ni ha varsin drink med er. Om ni hamnar på rutan med ett timglas så ska ni sedan ta en varsin klunk av drycken och sedan kyssa er partner. Ifall den med timglaset glömmer någon av dessa steg måste den ta av sig ett klädesplagg, så om du är lite glömsk eller börjar bli berusad finns det en stor sannolikhet att det kommer glömmas och bli ganska avklätt! 

Följer med vibrator och fjäder

Det här är inte bara ett spel där ni ska använda era kroppar. Utöver alla kort med utmaningar som involverar att ni ska göra saker med era kroppar så finns det även kort som innehåller utmaningar där ni ska använda sexleksaker på varandra. Det följer med en stark vibrator som även kan användas som dildo. Det följer också med en mjuk fjäder som man kan kittla och reta varandra med. 

Vi gillar verkligen att det följer med sexleksaker eftersom det gör hela upplevelsen lite extra skön och spännande. Om ni har varit tillsammans länge kommer det även hjälpa till att ge er skönare orgasmer. 

Att bara köpa en leksak kan ibland göra att man inte riktigt vet hur den ska användas för att bli så skön som möjligt, men här har ni alltså kort som berättar vad ni ska göra och hur leksaken ska användas. Allt är serverat med andra ord! 

Perfekt för par som vill prova något nytt 

Det vi gillar med Passion Play är att det är ett sexspel som täcker väldigt många olika saker av sex och närhet, från att utforska varandras kroppar till att prata fantasier med varandra! 

Välgjort och bra kvalitet 

Det här är ett spel som är väldigt bra gjort. Kvalitén är hög och det märks i allt från välgjorda kort och ett spelbord av bra material till utmaningar som är genomtänka. Så vill du ha ett spel som verkligen håller hög nivå kommer du bli nöjd här! 

Battle In Bed

Sexspel som garanterat ger båda orgasm

sexspel battle in bed

Battle In Bed

Sexspel som garanterat ger båda orgasm

Enkelt sexspel som långsamt bygger upp utmaningarna tills ni tillslut inte kan hålla er längre. 

Försök att inte få orgasm innan ni har gått i mål så har ni klarat spelet. Om någon skulle förlora innan spelet är slut måste man istället underkasta sig sin partner…!

Battle In Bed är gjord för par som vill nå sköna orgasmer och komma varandra närmare rent sexuellt. Stämmer det in på vad ni är ute efter så är det här ett prisvärt spel ni garanterat kommer bli nöjda med! 

Återförsäljare:

Jämför priser:

Om det är starka och sköna orgasmer som ni vill åt så är Battle In Bed det perfekta valet för er. Det här spelet är gjort för par som vill utmana varandra i en orgasmtävling där den som når klimax innan spelets slut förlorar. 

Ta dig genom spelplanen och alla dess utmaningar

Spelet grundar sig på en spelplan där du ska ta dig fram på en bana som slingrar sig framåt. För att ta dig framåt slår du tärning och går sedan så många steg som tärningen säger att du ska ta. 

Det finns olika typer av kort att dra och vilken typ du ska ta beror på vilken ruta du hamnar på. Utmaningarna är väldigt varierande och kan handla om allt möjligt! 

Ökar successivt 

Något vi verkligen tycker om med Battle In Bed är att utmaningarna ökar successivt. Det börjar ganska harmlöst och trappas sedan upp, något som gör att det blir svårare och svårare att hålla sig från orgasm. 

Att det långsamt trappas upp innebär även att orgasmerna blir ännu skönare när de väl kommer eftersom det finns gott om tid till stimulans och edging. 

Tar lagom lång tid att spela

Speltiden är från 45 minuter upp till en timme, men det kan även gå fortare än så ifall någon kommer innan spelet är slut. Det här gör spelet perfekt att spela en vanlig vardagskväll eftersom ni inte måste schemalägga en massa tid för det, även om det så klart är trevligt att äta en god middag innan och bygga upp en sexuell stämning. 

Kan spelas många gånger innan man tröttnar

De flesta tar sig inte igenom spelet dem första gångerna utan att få orgasm, något som innebär att man kan spela om och om igen utan att tröttna. Och även om ni klarar ut spelet så kommer ni inte ha använt alla korten som finns vilket gör att ni kan spela det med lika stor spänning igen! 

Monogamy

Bästa sexspelet

monogamy sexspel

Monogamy

Bästa sexspelet

Det mest klassiska erotiska spelet som finns just nu. Med många fina utmärkelser bakom sig så fortsätter Monogamy vara otroligt populärt eftersom det gör sexlivet bättre både under spelets gång men även efteråt. 

Monogamy är ett kortspel som innehåller 400 stycken utmaningar, både fysiska saker som ska utföras och samtal som ska hållas. Samtalen kan handla om allt från fantasier man har till vad man gillar med sexlivet med ens partner.

För den som vinner väntar sedan ett smaskigt pris…!

Återförsäljare:

Jämför priser:

Monogamy är ett riktigt klassiskt sexspel som har vunnit både internationella utmärkelser och blivit rekommenderade och lovordade av flera svenska tidningar. Monogamy är den sexiga motsvarigheten på Monopol och är en modern klassiker bland erotiska spel. 

Ta dig runt spelplanen 6 varv

Själva spelet går ut på att ta sig runt den runda spelplanen med sin pjäs 6 gånger. Den som först gör det står som vinnare och får då välja mellan 50 stycken olika fantasier som ens partner ska utföra på en. 

Man vill alltså verkligen vinna, men att förlora är inte heller allt för farligt eftersom man får vara med och leka ändå! 

Nivån höjs efter vartannat varv 

Spelet börjar ganska milt med många enkla utmaningar. Det börjar på den rosa nivån och höjs sedan till lila när någon av spelarna har tagit sig två varv runt planen. När någon gått ytterligare två varv så höjs nivån till den sista och svåraste, den röda nivån. 

För varje nivåökning kommer utmaningarna att bli mer och mer intensiva, utmanande och sexiga. Eftersom korten innehåller allt från fysiska saker som ska utföras till konversationer som ska hållas så blir spelet väldigt blandat och kommer inte bara stimulera er kropp utan även den största erogena zonen, nämligen hjärnan! 

Många av dem konversationer som spelet säger åt er att ha är nämligen riktigt spännande och hjälper till att utforska varandra på ett helt nytt sätt. Spelet ställer helt enkelt frågorna som ni kanske inte vågar ställa annars! 

Många kort och allt är på svenska 

Totalt finns det 400 stycken kort. Man använder långt från alla under en runda, så det kan vara smart att lägga undan dem kort man använt i en separat hög så får man helt nya utmaningar nästa gång man spelar! 

Allt i spelet är på svenska vilket är en stor fördel enligt oss. Du måste alltså inte vara expert på engelska för att kunna förstå allt!

Sammantaget är Monogamy ett av dem bästa och mest klassiska spelen för par som vill hotta upp sitt sexliv. Helt klart ett erotiskt spel som är värt att ha spelat minst en gång! 

The Really Cheeky Brädspel

Sexspel för fler

sexspel the really cheeky

The Really Cheeky Brädspel

Sexspel för fler

Valet för antingen paret som vill spela något hett eller för dem som vill kunna spela ett erotiskt spel flera stycken på samma gång.

Det här är nämligen ett av väldigt få spel som tillåter fler än två spelare. Ni kan vara upp till 8 personer och välja hur sexuell nivå ni vill lägga det på. 

Spelet innehåller många olika utmaningar och det finns över 200 stycken kort att välja på. 

The Really Cheeky Brädspel är på engelska men håller ett enkelt språk vilket gör att alla som kan lite engelska kommer förstå vad som står! 

Återförsäljare:

Jämför priser:

Många sexspel idag är bara för två personer, men The Really Cheeky Brädspel kan spelas av upp till 8 personer! 

Samma spelsätt som monopol

Spelet liknar monopol väldigt mycket både till spelplanen och till utmaningarna. Istället för att köpa kända gator och byggnader ska du dock inhandla strippklubbar och dejtingfirmor. 

Du kan även hamna på olika heta utmaningar som leder in på spännande och pirriga samtal om sex. Samtalsämnena är inte blyga och kommer garanterat resultera i en het stämning mellan er. 

Korten kan även få er att göra fysiska utmaningar inför eller med varandra. Man kan alltid säga nej, men antar man utmaningen kommer man belönas, så det gynnar sig att säga ja!

Dra speciellt riskkort för extra utmaning

I spelet så finns det ett speciellt riskkort som man kan dra för att utmana sig extra mycket. Kortet kan resultera i att du blir belönad med pengar, men det kan även innehålla en utmaning eller en uppgift såsom att ta av dig kläderna eller utföra en handling på någon av deltagarna. 

Perfekt för par eller en grupp av vänner

Spelet kan spelas på olika intim nivå och passar därför både kärlekspar och en grupp med vänner som vill spela något pirrigt. The Really Cheeky Brädspel är även perfekt för flera par som vill ha en het kväll tillsammans!

Totalt finns det över 200 stycken kort och man kan därför välja att dra ett nytt om det som uppmanas att göra inte riktigt passar konstellationen av spelare. Är ni bara kompisar kan ni därför fokusera på utmaningarna som handlar om att prata sex och fantasier med varandra snarare än att göra fysiska saker tillsammans! 

1000+

Ett erotiskt spel du aldrig tröttnar på

sexspel 1000

1000+

Ett erotiskt spel du aldrig tröttnar på

Spelet för dig som vill ha mängder med utmaningar att välja mellan, från fysiska till dem som handlar om att samtala. 

Kombinera korten själv för att få den typ av utmaning som du själv vill ha!

Spelet är gjort för två personer! 

Återförsäljare:

Jämför priser:

Om du är orolig för att du kommer spela så pass mycket att du tröttnat på ditt sexspel så är 1000+ ett bra val för dig. Här kombinerar du nämligen mängder med olika kort vilket tillsammans ger över 1000 stycken val av utmaningar och lekar, från att prova nya sköna positioner till att dra bodyshots från varandra eller berätta om sina fantasier. 

Kombinera utmaningar som du vill

Det finns olika typer av kort och du väljer själv hur du vill kombinera dem, något som gör att du kan styra vilken typ av utmaning det blir. 

Du kan även få till en plot twist på din utmaning vilket gör att det kommer ta en plötslig vändning som garanterat tar dig och din partner med storm. 

Vi gillar 1000+ eftersom alla utmaningar är sexiga och otroligt sköna samt eftersom spelet kan spelas ”som om det var första gången” väldigt många rundor framöver just eftersom det finns så pass många olika kombinationer att välja mellan! 

Discover Your Lover

Fetisch-sexspel

discover your love sexspel

Discover Your Lover

Fetisch-sexspel

Ett erotiskt spel som tar er långt utanför det trygga vaniljsexet. Här serveras istället utmaningar inom BDSM, rollspel och fetisch-sex som garanterat kommer ta ert sex till en ny nivå. 

Det här är alltså inget för dem pryda utan snarare ett spel för alla som känner att de vill testa något nytt och fortsätta utvecklas i sitt sexande! 

Återförsäljare:

Jämför priser:

Om du har kört fast i klassiskt vaniljsex och vill prova på något nytt så kommer Discover Your Lover vara perfekt för dig. Det här spelet utmanar er med olika fetischer som ska testas, från bondage och smisk till rollspel. 

Passar bäst för er som vill prova nya saker

Discover Your Lover är ett ganska utmanande sexspel som verkligen låter er gå utanför er comfort-zone. Ni kommer prova på sådant ni kanske aldrig tidigare har gjort och som känns både tabu och främmande, så att man litar på varandra och har full tillit är verkligen att rekommendera om ni vill spela detta. 

Inget vanilj-spel

Som du säkert har räknat ut så innehåller det här sexspelet mängder med heta och pirriga utmaningar. Det är inte något för er som helst håller er till missionären, utan snarare för er som är sugna på att prova mer än så. 

Ni måste inte gillar BDSM, fetisch-sex och rollspel men ni bör absolut vara nyfikna på att prova det, annars finns det många andra spel som är bra mycket bättre att köpa! 

Ha rätt inställning 

Ifall man är pryd av sig så är det lätt hänt att man tycker det här sexspelet är lite pinsamt och genant, så det är viktigt att gå in med rätt inställning och vara öppen, annars kommer det bli jobbigt att spela sig igenom det här. 

Loveboxxx

Erotiska spelet som passar som present

boxxx sexspel

Loveboxxx

Erotiska spelet som passar som present

Ett sexspel innehållandes leksaker, utmaningar och en spelplan, allt paketerat i ett väldigt snyggt format som gör att Loveboxxx är smidig att ge bort som present! 

Återförsäljare:

Jämför priser:

Loveboxxx är ett riktigt snyggt förpackat sexspel som kommer i en het rosa påse. Där inne gömmer det sig flertalet olika leksaker, en kortlek med heta utmaningar samt tärningar som för er framåt i spelet. 

Loveboxxx innehåller en liten bulletvibrator för klittan, ett par handbojor, en fjäder för att kunna kittla varandra samt en vibrerande penisring för honom. 

Dessa leksaker används sedan under spelet efter uppmaningar från dem kort som ni drar. Utöver att använda leksaker så blir ni även uppmanade till att utföra andra utmaningar med enbart era kroppar eller genom att samtala. 

Hela spelet kommer som sagt i en liten rosa påse som är perfekt att ge bort i present till sin partner på födelsedagen, under alla hjärtans dag eller bara för att man vill. Det är även en kul present om någon du känner ska gifta sig eller liknande. 

Sexpositions

Kortlek med sexpositioner

sexspel kortlek

Sexpositions

Kortlek med sexpositioner

En kortlek med 50 stycken kort som alla innehåller en sexposition. Utför positionen som visas på kortet och ta hjälp av instruktionen som finns med för att få till tekniken korrekt. 

Återförsäljare:

Jämför priser:

En kortlek som visar vilka sexpositioner man ska utföra är ett väldigt klassiskt och enkelt sexspel. Du lägger kortleken på bordet och sedan drar ni varsitt kort varannan gång. Varje kort visar i sin tur en ställning som ni måste utföra.

Det är enkelt, hett och ger ny friskt inspiration på nya saker att prova i sängen. Helt perfekt för dem som vill få ny inspiration, ha en het kväll och hitta nya ställningar att ligga i men utan att för den delen lägga ner så mycket pengar. 

Spelet är smidigt att ta med sig och går att använda lite överallt. 

Totalt finns det 50 stycken olika kort som alla visar en kamasutra-position. Utöver att visa ställningen i bild så finns det även en liten kort förklaring till hur ställningen ska utföras och hur ni gör för att få till den rätta tekniken!

Alla bilder är välgjorda och tydliga vilket gör att det är enkelt att förstå vad man ska göra! 

50 days of play

Bästa sexspel BDSM

50 days of play sexspel

50 days of play

Bästa sexspel BDSM

Valet för dig som vill utforska BDSM. Fem olika nivåer låter er hitta er nivå, från lugnt och ganska oskyldigt till desto mer intensivt och snuskigt. 

Återförsäljare:

Jämför priser:

Om du och din partner vill utforska BDSM så kommer ni tycka om 50 days of play. Det här är ett spel som innehåller 50 stycken spännande BDSM-utmaningar.

Det finns fem stycken olika nivåer på utmaningar, från väldigt lugna och milda till desto mer intensiva. Innan ni börjar spela måste ni även avgöra vem som ska vara dominant och vem som ska vara undergiven!

Börja på den lugna nivån och jobba er sedan uppåt, eller hoppa direkt på en intensiv nivå om ni är sugna på att riva igång snabbt och rejält. Om ni inte vill välja själva så kan ni låta tärningen avgöra vem som börjar. Ni kan också låta tärningen välja vem som ska vara dominant och undergiven!

Enligt oss så är dem lägre nivåerna lite sådär och leder egentligen ingenstans, men så fort man hoppar på dem mer vågade nivåerna blir det genast bra mycket intressantare. För många kan det därför vara smart att helt skippa dem låga korten och gå direkt på dem lite svårare nivåerna. 

Dare Duel

Erotiskt spel där ni väljer utmaningar

dare duell sexspel

Dare Duel

Erotiskt spel där ni väljer utmaningar

Spelet där ni själva skräddarsyr utmaningar som din partner ska utföra på dig. Mycket skratt och njutning utlovas! 

Återförsäljare:

Jämför priser:

Dare Duel är ett spel där ni genom att dra tre olika kort själva sätter ihop vad den andra parten ska göra på dig. Det kan exempelvis stå ”kyss” ”könet” ”medan du blundar”. Det finns över 100 stycken kort att kombinera med så totalt sett kan ni få ihop otroligt många olika kombinationer! 

Vi tycker om det här spelet eftersom man själv får vara delaktig och skapa det som din partner ska göra. Din partner lär alltså känna dig lite bättre i och med dem utmaningar som du väljer! 

Kortleken fungerar för alla typer av par eftersom det är väldigt lättsamt och enkelt att spela. Om du skulle få en utmaning presenterad för dig som du inte vill utföra kan du även använda ett speciellt passkort som gör att du får stå över! 

Utöver att vara ett skönt spel så kan det även bli ganska roligt vilket gör sexet ytterligare mer lättsamt. Är du sugen på en avslappnad kväll med närhet och njutning men även skratt så kommer du alltså förmodligen tycka om Dare Duel väldigt mycket! 

Sexpert

Sexquiz

sexspert sexspel

Sexpert

Sexquiz

Spelet där du får glänsa med dina kunskaper om sex, men även lära dig helt nya saker! Som upplagt för en avslappnad och rolig kväll i sexets tema. Passar både för par och för kompisar! 

Återförsäljare:

Jämför priser:

Det här är spelet för dig som vill utmana dina vänner i sexkunskap! Detta är nämligen ett quiz med uteslutande sexfrågor som kan handla om högt och lågt. Vissa frågor har svarsalternativ, vissa är ja/nej eller sant/falskt-frågor och andra är helt öppna. 

Spelet lämpar sig både för par och vänner som vill lära sig nya saker om sex och framförallt briljera med sina egna kunskaper för dem andra! 

Spelet är helt på engelska och frågorna kräver att man har ganska god förståelse för språket, annars kommer det vara svårt att spela det. 

Att tänka på för att göra sexspelet så skönt som möjligt

1. Använd mycket glidmedel

Sexspel är precis som sexleksaker när det gäller glidmedel. Ju mer du använder desto skönare kommer det bli! Oftast spelar man ett sexspel ganska länge och det är därför svårt för kroppen att hålla sig naturligt fuktig under hela spelets gång. 

Om ni vill göra spelet så skönt som möjligt ska ni alltså ha rejält med glidmedel redo att använda. Det kan även vara så att korten säger åt er att göra saker som kräver glidmedel, exempelvis att stimulera anus eller ge en erotisk massage av könet där mycket glidmedel ska användas. 

Om sexspelet inte innehåller några leksaker så kan ni använda både vattenbaserat och silikonbaserat glidmedel beroende på vad ni föredrar. Innehåller spelet däremot sexleksaker så är det vattenbaserat glid som gäller! 

2. Var i rätt stämning

Ett sexspel blir verkligen vad man gör det till. Ni kan köpa det enklaste spelet såsom en liten kortlek och göra det hur skönt som helst genom att vara kåta och öppna. Samma sak gäller även åt andra hållet, nämligen att ni kan ha det mest avancerade spelet men om ni är stressade, sura och stängda kommer det inte bli bra över huvud taget. 

Med andra ord så är det alltså väldigt viktigt att ni är i rätt stämning när ni ska spela. Ha gott om tid, släpp tankar på jobb eller annat som stressar er och tänd gärna ett ljus och häll upp ett glas vin. Gör det till en mysig stund och ta vara på varandra. 

När spelet ger en utmaning som ni kanske inte känner er så bekväma med är vårt tips att anta utmaningen ändå. Det är allt för sällan som man vågar utmana sig sexuellt och ett spel är perfekt för att våga göra just det, men då gäller det att ni också vill utmana er! 

Börjar ni säga nej till saker är det lätt hänt att ni inte kommer någon vart utan bara vågar prova sådant som ni kanske redan har testat. 

3. Var öppen för att prova nya saker men gör inget du inte vill

Det här sitter ihop med det som vi var inne på här ovan. Man måste vara öppen inför ett sexspel och vara beredd på att testa sådant som kanske känns främmande och lite obekvämt. Man ska dock aldrig gå med på något som känns helt fel och som man inte vill göra, något som är viktigt att komma ihåg.

Hitta alltså den hårfina balansen mellan att utmana sig och prova nytt och att ha kvar sin integritet! Det kan vara ganska svårt till en början men man kommer in i det hyfsat snabbt. 

4. Gör om reglerna så de passar er!

Alla spel som vi har listat här ovan har bra och välgjorda regler, men ibland kan det vara så att reglerna inte riktigt passar ens egna behov. Känn er alltså fria att göra om reglerna så att de passar er så bra som möjligt. Ni kan börja spela som det är tänkt och sedan finjustera i takt med att ni upptäcker sådant som ni skulle vilja förändra. 

5. Hur utsåg vi det bästa sexspelet?

Det finns verkligen en mängd olika spel att välja mellan idag. Varje stor återförsäljare har tiotals olika spel som de säljer och att sålla ut vad som håller högst nivå är verkligen en klurig uppgift som kräver mycket tid och jobb. 

För att hitta det som vi tycker om mest har vi utgått från en rad olika kriterier. Det första är att spelet ska vara lätt att förstå sig på och enkelt att komma igång med. Vi undviker avancerade spel som leder till bråk och osämja, för det leder verkligen inte till en sexig stämning. 

Därefter har vi valt spel som innehåller många och intressanta utmaningar. Det finns tyvärr en rad olika erotiska spel som är ganska halvdant gjorda och som inte tillför så mycket. Frågan ska vara välgjorda och utmaningarna genomtänkta, annars kan det lika gärna vara!

Sist men inte mins så har vi kollat på kvalitet och prisvärdhet. Det är viktigt att kvalitén är hög så att spelet håller länge. Pappret som spelplanen och korten är gjorda av ska vara tjockt och gärna laminerat. Eventuella bilder ska vara välgjorda och texten ska gå att läsa tydligt. 

Prisvärdheten kommer in i att spelet känns värt sina pengar, helt enkelt att man blir nöjd med det som man betalar för. Det sätts alltså högre krav på dyra spel! 

Sammanfattningsvis - sexspel

För att summera så finns det väldigt många olika trevliga erotiska spel där ute som både kan ta sexet till nya nivåer och som kan få er som par att komma varandra närmare. Vi har sållat ut marknadens absolut härligaste, hetaste och mest genomtänka spel så att du ska kunna klicka hem något som faktiskt är värt att betala för. 

Vi hoppas innerligt att du och den eller dem du spelar med får en riktigt skön stund och att ni lär er något nytt om varandra och om er själva. Vill ni fortsätta få sextips så kan ni läsa vidare på vår hemsida som kryllar med guider och tips! 

Författare:

Läs fler relaterade inlägg: