Innehåller annonslänkar. 

Sexrobotar som liknar människor

Sexrobotar som ersätter mänskliga relationer

Tänk dig en sexrobot som ser ut precis som du vill, som tillfredsställer dig sexuellt precis efter dina önskemål och som dessutom kan utmana dig intellektuellt samt vara ett gott sällskap. 

Sexrobotarna står inför dörren och kommer snart kunna ersätta en mänsklig partner, men det är några år kvar och än så länge får man nöja sig med lite enklare människoliknande sexleksaker. 

Sexdockor som påminner om sexrobotar

Sexdockor som liknar sexrobotar

Här nedan listar vi vart du kan köpa sexdockor som ser ut som riktiga människor, kan prata, få sina hål varma och dessutom känns helt realistiska.

Dessa dockor är det närmaste en sexrobot man kommer idag, men även fast de inte är renodlade robotar så kan vi varmt rekommendera dem för alla som vill komma så nära en mänsklig partner som möjligt.

Det finns nämligen inget som är mer realistiskt idag. 

Köp sexrobotliknande dockor hos:

Vad är en sexrobot?

En sexrobot är en robot med mänskligt utseende som kan vara en sexpartner såväl som en vanlig partner.

Robotarna kan prata, röra sig, ta på dig och ha sex med dig och tanken är att du ska kunna få precis det sex som du vill ha, även om du inte har någon partner att tillgå. 

Idag är sexrobotar inte så utbrett och de få modeller som finns är mestadels handbyggda och används för produktutveckling och experiment. 

Det finns alltså egentligen ingen renodlad sexrobot på den öppna marknaden idag utan det närmaste man kommer är så kallade sexdockor, det vill säga människoliknande fullstora dockor i det hudliknande materialet TPE. 

Sexdockor idag har dock börjat bli mer tekniska och många modeller kan både prata och få sina hål varma.

Det finns däremot ingen docka som kan röra sig själv eller ta kommandon i sängen, utan du positionerar den som du själv vill ha den. 

En sexrobot är lösningen på sexuell frustration och ofrivilligt celibat.

Det är även lösningen för alla som letar efter den perfekta partnern utan att hitta någon. 

Det här är ett spännande ämne som engagerar både dem som gillar sex och teknik, för här möts dem båda och skapar tillsammans något som många tror kan vara ersättaren till mänskliga relationer. 

Hur fungerar det?

Sexrobotar som drivs av artificiell intelligens

Hur fungerar sexrobotar

Alla sexrobotar som hittills har tagits fram har fungerat på olika sätt.

Många modeller bygger på en AI som har lärt sig hur människor rör sig, pratar och hur vi har sex, men även hur vi interagerar, rör vid varandra och vad vi har för vanor. 

Det är inte så svårt att få en robot att göra själva sexrörelserna idag och den tekniken finns på plats ganska bra.

Svårigheten är främst att få till alla detaljer som gör att vi människor känns verkliga. Detta är exempelvis ansiktsuttryck, hur vi rör oss och hur vi talar. 

Sex är nämligen så mycket mer än bara en rörelse och allt som har med fingertoppskänslan kring sex är helt enkelt svårt att få in i en robot.

Det fiffiga med AI-tekniken som de flesta robotar bygger på är att den blir bättre och mer mänsklig med tiden. I framtiden tror man att en sexdocka ska kunna känna sin partner och utvecklas för att bli mer till lags sin ägare. 

Förprogrammerade robotar

Utöver AI-modellerna finns det även de lite enklare robotarna, dem som fungerar på förprogrammerade program.

Dessa styr du genom att sätta på olika lägen som redan finns inställda.

Du måste alltså kontrollera allt och roboten kommer inte ta några egna initiativ eller agera själv, utan allt den gör har du sagt åt den att göra. 

Kontrolleringen kan ske via röstkommando, att du sätter på ett föreställt program eller att du styr i realtid med en kontroll där du skiftar rytm och tempo.

Detta styrsätt skulle likna hur man styr en sexleksak idag och det är även mycket troligt att det skulle finnas en medföljande app som går att koppla upp. 

Själva roboten skulle sedan drivas på elektricitet via batterier.

Att ladda honom eller henne skulle ta ganska lång tid men du skulle även få ut en lång batteritid.

Några modeller skulle även kanske kunna fås som sladdrivna, men det hade varit mer ovanligt. 

Kan en robot ersätta en mänsklig partner?

En artikel från Daily Mail menar på att människans förhållande som vi känner till det idag kan vändas helt upp- och ner och att vi så snart som om 30 år kan se människa och robot ha ett förhållande som är lika hållbara som dem mellan människa och människa idag. 

Idag är dock svaret nej, en sexrobot kan inte ersätta en mänsklig partnern varken sexuellt eller intellektuellt, såvida man inte har ganska låga krav.

Robotarna som finns idag ser förvisso ut ganska mycket som som människor, i alla fall i hårda drag. Deras beteende är dock väldigt robotaktigt, stelt och onaturligt. 

Det finns som sagt inte någon robot som kan ta egna initiativ eller som kan lära känna dig och forma en personlighet ut efter det vilket gör att man ganska snabbt kommer tröttna på roboten som en partner.

Den fungerar dock bra som sexleksak idag! (1.)

Mycket möjligt att köpa sin drömpartner om några år

I framtiden är dock målet att robotarna ska kunna ersätta en mänsklig partner genom att vara mer än bara en sexrobot.

Den ska kunna prata med dig, hjälpa till hemma, vara gott sällskap och naturligtvis även tillfredsställa dig sexuellt precis på det sättet som du vill. 

Det långsiktiga målet är att man ska kunna skaffa sig den perfekta partnern utifrån sina egna preferenser för att på så vis inte behöva känna sig ensam och inte heller stressad över att hitta den perfekta – du kan ju köpa din drömpartner!

Vissa tycker att det här verkar väldigt tråkigt medan andra lockas av idén.

Generellt sett så är de som tycker det är lockande människorna som drömmer om en partner de känner att de aldrig kan få, medan de som kan få de flesta på fall är rädda för att utbudet av äkta kött och blod ska minska. 

Hur många år bort är det att kunna köpa en mänsklig sexrobot?

Det är lite oklart hur länge det kommer ta innan utvecklingen är fullt på plats, men man tror att det kommer gå riktigt snabbt, förmodligen runt 10 år innan ganska utvecklade modeller finns att tillgå för dig som privatperson.

Runt år 2030 kan man börja vänta sig att det kommer dyka upp sexrobotar för gemene man att köpa. 

Utvecklingshastigheten beror på flera olika faktorer, exempelvis hur mycket investerare tror på idén.

Just nu går utvecklingen ganska fort, men aktörerna som håller på är inte så många vilket gör att konkurrensen blir ganska låg.

Hade fler aktörer varit aktiva så skulle det gå ännu snabbare!

Bör man oroa sig över att mänskliga relationer kommer dö ut?

Kommer robotar att ersätta mänskliga relationer

Det råder delade meningar om sexrobotar kan ersätta mänskliga relationer eller inte.

En rapport från psykologen Piercosma Bisconti menar att det är mycket möjligt så länge roboten lyckas stimulera våra sinnen och kroppar på samma sätt som en människa eller annan viktig levande relation kan. 

Bisconti menar att det inte handlar om vad vi har en relation till, utan det viktiga är hur relationen är.

Han menar även på att människor som känner sig väldigt ensamma eller är i en utsatt situation kan utveckla otroligt starka relationer till något som en människa som är väldigt socialt stimulerad inte skulle kunna göra på samma sätt. 

Svaret kan alltså till stor del bero på vilka grupper av människor vi talar om, hur deras sociala situation ser ut. (2.)

Kommer människan ha högre status än roboten?

Många menar på att kvinnor överlag och även män som har lätt för att få sex inte löper lika stor sannolikhet att byta ut en mänsklig partner mot en docka eftersom de kan välja och vraka så pass mycket bland levande människor.

Levande människor kommer alltså stå högt i kurs, bara att vissa grupper inte kommer lägga ner orken och energin på att skaffa en riktig partner när man kan köpa sin dröm. 

Alla håller dock inte med.

Vi fick exempelvis se hur lufttrycksvibratorn gjorde kvinnor världen över helt självständiga från män rent sexuellt eftersom de nu på bara någon minut kunde få otroligt starka och sköna orgasmer – helt utan att en man behövde lägga sig i. 

Till syvende och sist är det dock ingen som kan veta hur människa och robots förhållande kommer te sig, så allt experterna och du och jag kan göra är att gissa.

Många utomstående faktorer kan också komma att spela in, exempelvis lagstiftningar. 

Etiska frågor kring sexrobotar

Sexrobotar för med sig en rad olika etiska frågeställningar, speciellt i takt med att de blir mer utvecklade och kanske till och med får ett medvetande.

För frågor om var man drar gränsen för medvetande och inte ligger till grund för en stor etisk utmaning framöver. 

Ska sexrobotar omfattas av lagar som skyddar dem, precis som vi människor gör? Eller ska det vara tillåtet att göra vad man vill med sin robot, exempelvis slå den och utsätta den för annat vi inte hade gjort mot en människa?

Om robotarna får en form av medvetande, behöver vi då samtycke från dem när det är dags för sex, och vad händer om roboten inte vill eller gör motstånd?

Frågor som dessa kommer inte att bli relevanta på många år sett till att tekniken ligger långt bort, men trots det så är de ändå på ett sätt väldigt viktiga att lyfta redan nu. (3.)

Dessa frågor kommer med stor sannolikhet styra utvecklingen av sexrobotar och det är inte osannolikt att gissa att flertalet lagstiftningar kommer införas för att motverka en oetisk utveckling. 

Fundera kring vad du själv tycker och känner så kommer du ganska snabbt märka att den här frågan är mer komplex än vad man kanske först kan tro.

Tänk dig att du köper en fabriksinställd robot som med tiden börjar lära känna dig och skapa en uppfattning utefter hur du är som person.

Vad gör du om den lär sig att man får säga nej till sex, eller om den uttrycker att den inte tycker om det du gör, trots att den egentligen är programmerad för att tillfredsställa dig sexuellt?

Det är även lätt att börja tänka på en undre värld där man handlar robotar som slavar och programmerar om dem för att få dem att utföra saker som det inte från början var tänkt att använda dem till från början. (4.)

Diskussionen spinner snabbt iväg och man ska absolut inte tro att det värsta kommer hända, men det är ändå viktigt att ha det i åtanke för att förstå att det inte enbart finns positiva sidor av utvecklingen. 

Vad kommer robotarna att kosta i framtiden?

Idag finns det ganska många sexdockor tillgängliga på marknaden och de kostar i regel runt 20.000 – 30.000 kr.

Sexrobotar kommer förmodligen börja på en prislapp runt 50.000 – 70.ooo kr.

Då får man troligt en väldigt enkel modell som gör det mest grundläggande och som inte har en sådan avancerad teknik i sig, exempelvis saknar ”medvetande”. 

Sedan kommer prislappen bara stegra uppåt och troligt kommer en normal robot som fungerar som partner såväl i som utanför sängen ligga på runt 150.000 – 200.000 kr.

Det kan låta mycket till en början, men sätter man det i perspektiv så blir det snabbt ganska rimligt. 

Till en början kommer det bara vara förmögna personer samt dem som verkligen vill ha en docka som kommer ha råd, men i takt med att det blir mer etablerat kommer fler och fler kunna införskaffa sig en.

Tänk dig när det efter några år går att låna till en docka, eller kanske köpa begagnade för ett mycket bättre pris. 

Brist på komponenter och brist på konkurrens är faktorer som kan leda till att priserna blir ännu högre och vi vet egentligen lika lite som någon annan exakt vad det kommer kosta, även om indikationerna pekar på runt 150.000 kr. 

Hur ser framtiden ut för sexrobotarna?

Just nu så ser framtiden väldigt ljus ut i och med att utvecklingen går framåt i ganska snabb takt.

Även utvecklingen av AI går i rask takt vilket är något som starkt smittar av sig på utvecklingen av sexrobotar av lite mer avancerad karaktär. 

Som vi nämnt tidigare så dröjer det dock länge innan man kan vänta sig en robot som är välutvecklad och som finns att köpa öppet. 

Sidinformation

Om författaren av sidan

Oscar Sjödin

Oscar Sjödin

Oscar är utbildad hos Institutionen för kommunikation och medier vid Lunds universitet där han även har läst kurser inom psykologi.

Han har stor erfarenhet och ett brinnande intresse för hur man ska kommunicera i relationer för att få sitt sexliv att fungera så bra som möjligt. Oscar skriver och testar för oss på Passionerad.

Maila Oscar

Källförteckning

  1. Would you become a robophile? Sex with ROBOTS could replace intimate human relationships within 30 years. Daily Mail UK 2016-06-30 (engelska). Läst 2024-03-24. 
  2. Will Sexual Robots Modify Human Relationships? A Psychological Approach to Reframe the Symbolic Argument. Phil Archive 2020 (engelska). Läst 2024-03-24. 
  3. Robots and sexual ethics. BMJ Journals Medical Ethics  2020-12-22 (engelska). Läst 2024-03-24. 
  4. The Ethics of Sex Robots. Research Gate 2021-12 (engelska). Läst 2024-03-24. 

Dela den här sidan med dina vänner:

Läs fler relaterade inlägg:

Vad är en manlig sexdocka och varför använder man dem?
Hitta rätt sexleksaker

Vad är en manlig sexdocka?

En manlig sexdocka är en docka som är gjord för att likna en riktigt man så mycket som möjligt. De används för att ha sex

Läs mer »