Kan innehålla annonslänkar.

Sexhjälpmedel – bästa återförsäljarna 2023

Generellt så kan man dela in sexhjälpmedel i två olika kategorier. Dels finns sexleksaker som enbart är till för njutning och ökad lust, dels finns hjälpmedel för dig som har problem, kanske på grund av ökad ålder, funktionsnedsättning eller minskad lust. 

Idag finns det en uppsjö av olika hjälpmedel att välja på tack vare att synen på sex har blivit väldigt liberal och mer naturlig, något som ökat efterfrågan och därmed utbudet.

Här nedan är dem bästa återförsäljarna av sexhjälpmedel just nu. Alla butiker i listan är väldigt professionella och har ett stort utbud, bra kundsupport samt har snabba och framförallt diskreta leveranser som kommer i anonyma paket med diskret avsändare. 

Lite längre ner hittar du olika typer av hjälpmedel och kan läsa på mer. 

Olika sexhjälpmedel

För henne

sexhjälpmedel kvinna

Kvinnor har i många år kunnat frossa i en mängd olika sexleksaker och utbudet har varit ganska ojämnt kvinnor och män emellan, något som många fortfarande skulle säga att det är idag. Här nedan är några av dem vanligaste leksakerna för kvinnor:

Dildos

Den första dildon man hittat är i mörkt trä och tros vara över 6000 år gammal, så kvinnor har under många årtusenden haft sätt att tillfredsställa sig själva på. Idag är dildon en av dem populäraste sexhjälpmedlen bland kvinnor. Nu har man dock gått ifrån trä och gör istället dildos i mer praktiska och sköna material. Det vanligaste valet är hudliknande silikon men även TPE, glas, metall och aluminium är vanligt förekommande. 

Olika material har olika struktur och även olika egenskaper. En glasdildo är exempelvis väldigt enkel att rengöra och håller länge, har en låg friktion samt fungerar med alla sorters glidmedel medan en silikondildo är mer verklighetstrogen till såväl utseende som känsla men däremot kräver mer underhåll samt har en kortare livslängd. 

Utöver material så finns det en mängd olika andra saker man kan välja mellan. Dildos finns i mängder av olika storlekar och utseenden. Långa, korta, smala, grova, med ådror, utan ådror, stort eller litet ollon, helt raka, sneda, verklighetstroget eller sterilt utseende och så vidare. 

Vibrator 

En leksak som slår dildon på fingrarna när det gäller popularitet är vibratorn. Vibratorn är nämligen den populäraste sexleksaken bland kvinnor, i alla fall i Nordamerika där man undersökt vilka sexleksaker som är vanligast. Där uppgav hela 47% av alla tillfrågade kvinnor att de hade en vibrator hemma.  

Det som gör vibratorn så populär är dess förmåga att stimulera klitoris på ett sätt som inte går att efterlikna med vanligt sex. Vibrationerna är en krydda som garanterar klitorisorgasm för de flesta och den är även enkel att använda då man bara placerar den över klitoris. Det är även ett billigt och diskret sexhjälpmedel. 

Analleksaker

Många kvinnor tycker om att stimulera och leka med analen under sex eller onani. Olika typer av butplugs är därför mycket populära idag, det vill säga en spadformad silikonplugg som förs upp i anus. Den går att använd för att värma upp inför analsex men även för att få extra stimulans under vaginalt sex eller penetration. Det finns även andra sexhjälpmedel att använd i analen såsom pumpar och dildos. 

G-punktsmassager

På slidans ovansida cirka 10 centimeter in i vaginan sitter den beryktade g-punkten, en liten skrovlig punkt som ger riktigt skön njutning vid stimulans. Det är via g-punkten man kan få fontänorgasmer och om du vill försöka nå dessa beryktade klimax utan att ha en partner så är en g-punktsmassager till hjälp. 

Dessa leksaker ser ut som en liten dildo och vibrerar samt cirkulerar g-punkten på ett sätt som påminner väldigt mycket om känslan från en vanlig vibrator, bara att den kommer åt även insidan!

Lufttrycksvibrator

Detta är en förlängd arm av den klassiska vibratorn. Istället för att vibrera på klassiskt vis så skickas det ut vibrationer i luften som pulserar mot klitoris, något som ger en väldigt djup och kraftfull känsla långt mycket intensivare än någon annan klitorisstimulans man kan få. 

Den här tekniken är relativt ny och tog extremt många kvinnor med storm när den kom. Du känner säkert igen den moderna klassikern ”Satisfyer” som bygger på just lufttrycksteknik. 

För honom

sexhjälpmedel man

Män kan alltså inte välja bland ett lika stort utbud, men det går ändå ingen nöd på kukbärare och under senare år har valen blivit allt fler. Här är dem sexhjälpmedel för killar som är absolut vanligast idag:

Lösvagina 

På 90-talet gjorde lösvaginan entré på marknaden av sexleksaker, något som kom att förändra manlig onani för gott och även om långt ifrån alla män har en lösvagina hemma så blir det vanligare och vanligare. 

Tanken med en lösfitta är att simulera känslan av en riktig vagina och även om det är svårt att komma nära känslan helt och hållet så är det många modeller på marknaden idag som är riktigt lika den äkta varan, speciellt som uppvärmd och med mycket glidmedel. 

Det finns flertalet olika typer av lösvaginor att köpa idag där du har både öppna och stängda modeller att välja mellan. Vissa ser ut som riktiga vulvor medan andra har ett mer diskret utseende, några är stora, andra korta. Du kan läsa vår guide om bästa lösvaginan för att hitta vilken modell som passar dig bäst. 

Avrunkningsmaskin 

Dessa sköna sexhjälpmedel är kanske dem mest avancerade som en man kan använda. De ser ut som en större lösvagina och du stoppar in penisen i ett hål som sedan rör sig upp och ner med hjälp av en motor. Det finns enklare modeller som har förinstallerade program och så finns det mer avancerade maskiner som kan anpassa rörelserna efter den porr du tittar på. 

AI har även kommit till användning där den baserar sina avrunkningar på tusentals timmar av analysering vilket gör att du kan få väldigt realistiska upplevelser. Vissa modeller erbjuder även att du kan skräddarsy ett helt eget program efter vad du själv föredrar. 

Dessa maskiner är lyxiga, ger en förstklassig upplevelse och är även ganska dyra, så det är något för dig som har lite större budget samt värdesätter onanin riktigt mycket. 

Runkägg

Ser ut som ett litet ägg och läggs mot ditt ollon när du runkar för en skönare upplevelse. Är små, billiga och enkla att ta med sig överallt. De är även mycket diskreta vilket är perfekt för dig som inte vill hålla på att krångla så mycket. 

Runkägg är inte det mest sensationella som finns att köpa men ger ändå en viss större njutning kontra den vanliga runken, så om du vill smygstarta med sexleksaker kan detta vara ett bra val. 

Sexdocka

En stor docka som är gjord i hudliknande material och har tre stycken sköna realistiska hål? Ja, en sexdocka är ett riktigt bra alternativ till en äkta kvinna.

Idag har utvecklingen för sexdockor kommit väldigt långt och många män tycker det är det absolut verkligaste alternativet till en riktig kvinna tack vare den stora visuella stimulin, dem sköna verklighetstrogna hålen som alla skiljer sig åt i utseende samt eftersom deras utseende går att förändra efter egna preferenser. Du kan nämligen byta kläder, accessoarer och så vidare. 

Sexhjälpmedel för dig med sexuella problem

sexhjälpmedel

När man är ung tar de flesta det för givet att få stånd, bli våt och känna mycket, men detta kan ändras ganska markant i takt med att man blir äldre. Problemen brukar skilja sig från män och kvinnor och kan beror på olika saker, men i en tid av bra teknik så finns det som tur är många sätt att hitta lösningar som får igång sexlivet som vanligt igen. 

Vanliga problem för kvinnor och hur man löser dem

Med åldern så minskar östrogenet vilket har många effekter, bland annat påverkan på ditt sexliv. Minskat östrogen gör nämligen så att du blir torrare i slidan vilket gör sexet oskönare, både för dig och din partner. Det här är ett vanligt problem och går att lösa ganska enkelt. 

Torra slemhinnor

Det bästa sättet att få igång sin våthet igen är att ta östrogen som tillskott, antingen som receptfritt läkemedel eller på recept du kan få utskrivet av läkare. Om du är riktigt torr rekommenderar vi att uppsöka läkarvård utan att prova dem receptfria läkemedlen eftersom de i extrema fall är för svaga. 

Dessa läkemedel kan komma i tablettform där du då stoppar upp en tablett i vaginan eller sväljer den med ett glas vatten. De kan även komma som salva där du smörjer på armen eller annan plats varje dag vi samma tidpunkt. 

Sätt nummer två att lösa torra slemhinnor på är genom att använda riktigt mycket glidmedel och verkligen inte snåla. Det gör friktionen mindre både om du använder leksak och om du har penetrerande sex. Under sex med någon annan kommer även glidmedlet leda till att din partner får det skönare.

Du kommer dock inte bli mer naturligt våt av glidmedel, så vill du lösa grundproblemet är vårt råd att söka professionell vård. 

Minskad sexlust

Med åren så finns det en risk att sexlusten minskar. Detta sker av olika anledningar och är oftast en kombination av stress och hormonella ändringar. För att få igång sexlusten igen är det bästa sättet att börja stimulera sig och få orgasmer, exempelvis med sexhjälpmedel.

Om du har en partner kan ni även komma väldigt långt på att bygga upp en sexigare stämning. Rör mycket vid varandra i vardagen, skicka sexiga sms under dagen, köp nya underkläder och dela fantasier med varandra. 

Att väcka igång närheten igen gör stor skillnad för hur stämningen mellan er känns och även för vilka hormoner som utsöndras. Beröring, komplimanger och blickar utsöndrar endorfin som i sin tur gör det mer intressant att fortsätta. 

Försök även överraska varandra och testa nya saker. Att hitta tillbaka till spänningen är viktigt och har man legat tusentals gånger är det verkligen lätt hänt att det blir lite slentrian, så försök bryta det. 

Om ni gått länge utan ett hett sexliv så kan sexhjälpmedel som appstyrda leksaker och glidmedel vara väldigt effektivt, men prova även nya ställningar eller testa hålla hand när ni promenerar även om det var länge sedan ni gjorde det senast. 

Ifall detta inte hjälper så kan ni besöka en sexolog eller läkaren för att undersöka om du har låga nivåer av exempelvis testosteron vilket är den främst drivande sexhormonen för både män och kvinnor. 

Vanliga problem för män och hur man löser dem

Den biologiska klockan har även negativa effekter på mäns sexliv. Problem med att få stånd eller orgasm är långt ifrån ovanligt och är ett besvär som många män dras med, men som tur är finns det hjälp att ta till. 

Inte lika hårt stånd

Många män upplever att deras stånd blir svagare desto äldre de blir. Förklaringen till det är att det strömmar mindre blod till kuken i takt med att man åldras, något som leder till ett mjukare stånd och även minskad känslighet. För att få upp ett hårt stånd igen kan man med fördel placera en penisring vid roten som ser till så att mängden blod som stannar kvar ökar och således gör penisen hårdare. 

En penisring är väldigt enkel att applicera och kostar inte heller mycket pengar, så prova den lösningen innan du provat nästa steg. 

Ifall du fortfarande skulle ha ett mjukt stånd kan du ta kontakt med vården för att få en professionell lösning, exempelvis tabletter som gör en hårdare. Du bör dock prova med penisring först eftersom den lilla rackaren gör stor skillnad. Vill du inte köpa en penisring kan du testa hålla tajt kring roten.

Svårt att bli hård

Har du däremot svårt att få upp penisen över huvud taget kan du använda läkemedel som viagra. Oftast beror problem med ståndet på att man är stressad, orolig eller har annan obalans rent mentalt och vi tipsar om att försöka ta itu med roten till svårigheterna istället för medicin. Att söka professionell hjälp är vårt bästa tips om du har svårt att bli hård över huvud taget. 

Kollar du mycket porr kommer även det kunna leda till problem att bli hård, så att sluta helt med porr och runka till fantasin är en bra metod. Det kommer till en början vara svårt att få erektion när porren är borta ur ekvationen men detta löser du oftast genom att inte runka på några dagar och låta suget efter sexuell stimulans byggas upp. 

Minskad känsel

Ifall du är omskuren så finns det en risk att du kommer tappa känseln i ditt ollon med tiden som går eftersom du då har ollonet gnidandes mot kalsongerna hela tiden. Vissa kanske tycker det är bra eftersom man då håller mycket längre i sängen men många kan uppleva svårighet att nå klimax över huvud taget vilket plötsligt gör sexet mycket tråkigare. 

Om du inte har förhud och runkar med torr hand så kommer du med ännu större sannolikhet tappa känsel. Är detta något som stämmer in på dig så går det att öva tillbaka känseln så du har alltså inte tappat den för evigt. 

Det bästa sättet att lösa problemet är genom sexhjälpmedel, exempelvis med hjälp av en lösfitta. Du ska då onanera med den varje dag och skippa handen helt och hållet. Använd glidmedel och försök att nå klimax utan att titta på porr. Köp en riktigt tajt modell och använd mycket glid och försök att komma genom att penetrera hålet. 

Känselns kan även minska på grund av att man blir äldre, även om man inte är omskuren. Svällkropparna ändras nämligen över tid och blir mindre känsliga.

Det här är inte något man kan lösa utan vårt bästa tips är att öka stimulansen eller rikta mer kärlek och omtanke till strängen som sitter på baksida ollon eftersom den inte förlorar någon känsel alls med åren. Be din partner att utföra oralsex på strängen eller berör där med dina händer när du runkar. 

Ett sista tips för att känna mer är att använda uppvärmande glidmedel som ger en värmande effekt på huden när du applicerar den. Det brukar göra att allt kryddas upp lite och är helt klart värt att testa. 

Minskad sexlust

Testosteronet sjunker i takt med att vi blir äldre, något som också leder till att sexlusten blir lidande då testosteron och sexlust har ett tajt band. Minskat testosteron är en naturlig del av ålderdomen men det går att motverka genom tung styrketräning ungefär tre gånger i veckan. Gott om sömn och rätt kosttillskott är inte heller så fel. Du kan läsa mer om hur man ökar sexlusten i vår separata artikel där vi samlat alla tänkbara knep. 

Sexhjälpmedel för dig med funktionsnedsättning

sexhjälpmedel rullstolsburen

Olika funktionsnedsättningar kan leda till besvär att ha sex på ett normalt sätt. Idag finns det många olika lösningar för att få igång ett mer fungerande sexliv och här nedan är några. 

Hitta en ställning som fungerar

Funktionsnedsättningar drabbar ofta rörligheten, så att ha sex i alla ställningar och på alla platser kan bli svårt. Fundera över vilka positioner du är som starkast i samt vilka positioner som är sköna och naturliga att stå eller ligga i och försök sedan utgå från dem. Det går oftast ha sex i nästan alla lägen, så var kreativ och prova dig fram. 

Här kan hjälpmedel vara till stor nytta så inkludera det du har hemma. Det kan vara ett stöd, en eldriven säng eller specialkudde. Du kan även ta kontakt med en läkare för att se om det finns några hjälpmedel du kan få tilldelade. Underskatta inte heller en eventuell rullstol, den går bra att ha sex i speciellt om du som kille är rullstolsbunden. Alla tycker dock inte det känns bekvämt att involvera rullstolen, så detta är en smaksak. 

Alla har olika problem med rörlighet och en ställning som fungerar för en annan kanske inte fungerar för dig, så att gå in med öppet sinne och våga testa nytt är viktigt. Prata med din partner om detta och få den att bli bekväm på att testa sig fram. 

Avlasta kroppen

En kroppslig funktionsnedsättning kan leda till olika smärtor i kroppen. För att undvika att det gör ont är det viktigt att avlasta sig så mycket som möjligt. Sexställningar som är skonsamma mot kroppen är exempelvis att skeda, alltså att ni båda ligger på sidan. Den som har ont kan även försöka vara underst. 

Värm även upp innan sex genom att stretcha, ligga i en varm säng, basta, ta en dusch eller ett varmt bad. Det underlättar mycket att ha mjuka leder inför ett sex, så lägg ner lite tid här. 

Har du riktigt ont är även smärtstillande bra att ta innan för att kunna njuta maximalt 

Utgå från dina dagar

Kartlägg dina dagar och ta reda på ifall du har någon tidpunkt på dagen då du mår som bäst och är piggast i kroppen och utgå sedan från det för att försöka kunna tajma in sexet då. Prata med din partner om detta och var sedan spontana och öppensinnade. För att öka sannolikheten att ni både är sugna på att ligga vid denna tidpunkt så kan ni anstränga er och kåta upp varandra. Ladda upp gemensamt och bygg en energi. 

Du kan även skaffa egna sexhjälpmedel som fungerar bra att använda på egen hand. Har du svårt att onanera själv så kan du försöka hitta lösningar som är automatiserade, exempelvis maskiner som du sedan kan fästa i rätt höjd för att komma åt. 

Var köper man sexhjälpmedel?

Det finns många bra återförsäljare att välja bland idag. För ett årtionde sedan var det betydligt mer selektivt med vilka e-handlare som fanns att tillgå men detta har ändrats över tid och idag kan vi räkna upp över tio stycken bra onlinebutiker som är seriösa, har ett stort val av produkter samt är proffsiga och svarar snabbt vid frågor.

Viktigt är även att en butik som säljer sexhjälpmedel levererar diskret och snabbt. Tack vare diskreta paket och en diskret avsändare så ser varken den som levererar paketet eller någon på stan vad du har köpt och är på väg hem för att prova. 

Författare:

Läs fler relaterade inlägg: