Innehåller annonslänkar. 

Sex på Tinder - hur gör man?

Sex på Tinder: 12 tips hur du får ligga mer

Sex på Tinder, hur får man till det egentligen?

I den här guiden går vi igenom hur du kan göra för att få fler matchningar men även hur du ska göra efter att du matchat med någon för att få den på fall.

Eftersom kvinnor inte behöver göra så mycket mer än att bara finnas på Tinder för att få matchningar och förslag om träffar så riktar sig den här guiden till alla män som kämpar på och tycker att de bör ha en bättre Tinderlycka än vad de egentligen har, men många tips går även att applicera på en kvinnlig profil. 

Tips för att få sex på Tinder

1. Förstå kvinnors situation

Innan du kan börja önska sex från Tinder måste du först och främst förstå kvinnors situation.

På dejtingappar så fördelas den sexuella makten ytterligare mellan män och kvinnor till kvinnors fördel där de får ett otroligt övertag. 

De senaste åren har det ungefär sett ut som så att män svajpar på nästan allt medan kvinnor har fått hybris och väljer ut endast det bästa, även om de själva inte ser så märkvärdigt bra ut.

Detta gör att du som man har otroligt svårt att matcha med någon ifall du inte sticker ut från mängden på något sätt. 

För att sticka ut från mängden kanske du tror att du måste vara otroligt snygg, men det finns andra sätt att sticka ut på, mer om det i nästa steg. 

Eftersom kvinnor har ett sådant övertag på Tinder måste du vara beredd på att kämpa och det inte så lite heller.

Det är inte bara att finnas på appen utan du måste kämpa hårt för att få till träffar.

Går du in med den inställningen kommer du inte bli besviken, men om du tror att det bara är att lägga ut en profil och sedan få en massa förslag från snygga tjejer så kommer du bli negativt överraskad. 

2. Hitta något som får dig att sticka ut

Det första praktiska steget i att få ligga på Tinder är att få så många matchningar som möjligt, för varje match är en potentiell träff som sedan kan leda till att ni hoppar i säng tillsammans!

Idag är Tinder otroligt populärt och det finns verkligen ett enormt utbud av profiler att välja mellan, något som gör att du väldigt lätt smälter in och blir en i mängden.

Begå inte det misstaget, utan försök välja ut bilder som säger mycket om vem du är. 

Det ska helst inte vara en tråkig selfie eller spegelbild utan istället en bild som någon annan har tagit, gärna när du gör något annat så att det känns spontant och inte krystat. Bilden kan vara från en uteservering, resa, när du sportar, utför en hobby eller bara när du sitter och dricker ett glas vin eller tar en öl.

Det bästa är om du inte ens visste om att bilden togs för att på så sätt se och verka så naturlig som möjligt. 

Att inkludera sin favoritmusik, någon hobby eller annat kul om en själv i profilen är andra bra knep att ta till för att ytterligare sticka ut från mängden profiler som finns.

Försök ta med något som någon annan verkligen kan tycka är spännande och intressant med just dig.

Säg att du utövar någon konstig sport eller har ett udda yrke, inkluderar du då det så finns chansen att du kommer kunna matcha med folk som egentligen är snyggare än dig men som blir intresserade av att veta mer om vem just du är tack vare att du verkar vara en intressant person! 

Gå därför igenom alla bilder som finns på dig noggrant och välj ut dem som du verkligen är nöjd med och skippa dem andra.

Optimalt är att ha 3-5 riktigt bra bilder istället för 7-8 varav många är halvdåliga. Kvalitet före kvantitet! 

Ett av våra bästa tipsär att skriva något i profilen som din match kan lockas av, exempelvis ”matchar vi så berättar jag det här” eller ”om vi matchar vill jag göra det här med dig” osv. Få personen att börja fundera på vad den missar ifall du svajpar bort! 

3. Skippa kallpratet, men var inte för på om sex

Hitta sex på Tinder - skippa kallpratet

Om du matchar med en kvinna så bör du skippa ”Hej” eftersom det garanterat kommer göra så att du bara blir en i mängden.

När du väl fått till matchen bör du alltså tänka till riktigt ordentligt och fundera noggrant på vad du ska skriva eftersom du kanske bara har en enda chans att verkligen väcka intresse. 

Om någon skriver ett tråkigt "Hej, hur mår du?" så brukar jag aldrig svara.

Att berömma något hos den andra personen genom att ge en lagom smörig komplimang eller ännu bättre: att fråga något som visar på att du är intresserad, ja det är knep som får dig att sticka ut bland alla ”Hejare”.

Vi avråder dock från att vara för på rent sexuellt eftersom det också kommer få in dig i ett fack där väldigt många killar hamnar.

Det är nämligen inte så upphetsande att redan vid första kontakten vara på med sex, även om man ganska snabbt bör skapa en lite flirtig stämning.

Öppna absolut inte konversationen med en snuskig replik för det kommer bara leda till att du blir ratad som en pervers typ. 

Som du kanske hör så är det verkligen lättare sagt än gjort att skriva på Tinder och vi ser det lite som en konstform, men faktum är att man kommer in i det ganska snabbt så länge man testar olika metoder och vågar misslyckas. 

Se processen som en jakt och chans att utvecklas och försök få själva jakten till något som är roligt och lättsamt, då blir det inte jobbigt eller tråkigt! (1.)

4. Fråga vad den andra söker och agera utefter det

För att lite diskret ta reda på vad den andra personen vill så kan man alltid fråga vad den söker efter.

Gå dock inte på den frågan det första du gör, men fråga gärna lite senare in i konversationen. Då får du reda på vad hon vill och hur ni kan ta nästa steg.

Säger hon att hon vill dejta så kan du ge förslag på en dejt, säger hon att hon vill ha en KK eller sexpartner så kan du spinna vidare på det osv. 

Låter du det vara på hennes villkor så löper du inte så stor risk att skrämma bort henne, något som är ganska lätt att göra då kvinnor kan få precis vad de vill ha och söker på en dejtingapp. 

5. Våga nischa in dig på det som andra män lämnar

Många män går efter samma sak på Tinder, nämligen de allra snyggaste tjejerna.

För att attrahera dessa så skapar de profiler utefter vad samhällets idag populäraste tjejer gillar vilket oftast är en ganska minimalistisk profil som är ganska seriös utan så mycket varken personligt eller skojsigt. 

För att öka dina chanser att matcha med någon så kan du skippa dessa tjejer och istället försöka rikta in dig på en annan kategori.

Tänk efter vad det finns för olika typer av tjejer och vilka av dessa du är närmast.

Gamer-brudar, tjejer som gillar friluftsliv, att resa, som tycker om musik, gillar teater, konst, sport och så vidare. Gå ifrån det klassiska ”gillar fest, att sola och alkohol” och hitta något mer ovanligt. 

Om du vågar nischa in dig kommer du gå miste om många tjejer men du sticker också ut och blir riktigt attraktiv inom vissa kretsar, något som gör att du i längden kan få träffa fler tjejer trots att du sållar bort många. Du blir helt enkelt bra på att ragga en typ av brudar, istället för en i mängden som raggar på dem populäraste. 

6. Visa med valet av dina bilder vad du vill ha

Valet av bilderna i din profil säger verkligen mycket om vad du vill, så få bilderna att matcha med dina intentioner.

Vill du ligga och ha one night stand kanske du ska skippa dem gulliga bilderna med din hund eller mamma för att istället välja någon bild från en fest där du ser lite sexig ut, eller varför inte en bild tagen på stranden? 

Det är alltså viktigt att dina bilder sänder ut samma känsla som du vill förmedla, något alla kanske inte tänker på.

Med andra ord: vill du ligga, var inte gullig utan sexig!

Men hur gör man då det? Här är tre exempel!

 1. Visa lagom mycket hud på ett sexigt och neutralt sätt. Ta en bild med uppknäppt skjorta, när du sätter med en kortärmad t-shirt som får dina armar att se bra ut eller kanske när du står och grillar utan tröja så länge det inte ser för tillgjort ut. 
 2. Visa att du är lite äventyrlig och spännande. Välj en bild när du åker skidor, klättrar i berg, dyker ner i vattnet, surfar, åker motorcykel eller vad du nu må göra. Äventyrliga killar är sexiga killar!
 3. Ta med en bild där du känner dig sexig och sticker ut, kanske i samband med att du utövar någon sport eller hobby, ett yrke där du har uniform eller från en halloweenfest där du klädde dig hett. 

7. Ha med bilder som visar att du är en bra person

Även fast du inte ska signalera att du är en kille som vill ha förhållande (förutsatt att det är vad du vill) så ska du ändå ha med några bilder som gör att du känns som en trygg person, någon man vågar träffa.

Några bilder som är bra att ha med för att signalera just det är:

 • En bild med dig tillsammans med kompisar när ni hittar på något, exempelvis är på en resa eller sitter ute och äter middag tillsammans. Det visar att du har kompisar och ett socialt umgänge vilket är en trygghetsfaktor. 
 • En bild där du utövar en hobby eller sport så att man förstår att du har ett liv utöver arbete och vänner. Som tjej vill man veta att det finns en personlighet även fast man kanske inte vill lära känna den. 
 • En bild där du är uppklädd och ser respektabel ut, helt enkelt för att signalera att du är hygienisk och tar hand om dig på ett bra sätt! 
 • En bild där du ler. Detta är kanske det viktigaste, att du bjuder på ett naturligt leende eller skratt, något som gör att du verkar mänsklig och snäll. 

Du behöver inte ha alla bilder ovan, eller snarare, du ska inte ha det eftersom du då kommer verka mer intresserad av att dejta seriöst än att finna en sexpartner.

Lägg dig på en bra balans där du utstrålar lite mystik och sexighet men utan att det blir för mjukt! 

8. Framhäv dina maskulina sidor

Maskulinitet är viktigt för att få tjejer på fall över en dejtingapp och det finns flera bra sätt du kan utstråla ditt testosteron på utan att det blir för mycket eller känns tillgjort. Här nedan är några exempel på bra bilder som du kan använda dig av för att få till en manlig look på ett lagom laid back sätt!

 • Välj en bild där dina käkben framhävs. En man med käkben andas maskulinitet och signalerar även att han har en (ursäkta) hård penis, alltså ett hårt och friskt stånd. Välj gärna en bild där käkbenet framhävs under tiden du ler och inte en bild där du står och spänner framför kameran. 
 • Välj bilder med manliga men trendiga kläder. Försök kombinera trender med återhållsamma basplagg, exempelvis genom att bära smycken eller något plagg som sticker ut medan du i övrigt klär dig ganska klassiskt! 
 • En bild där du talar till folk, exempelvis på ett bröllop, dop, hemmafest eller liknande. Bilden måste vara äkta och tagen utan att du vet om det för bäst effekt. 

Om du kombinerar några av dessa typer av bilder med några av fotoidéerna här ovan så kommer du få en väldigt optimal profil som garanterat utstrålar en lagom kombination av maskulinitet och trygghet. 

9. Undvik dessa tre bilder...

Utöver att man bör ha med några typer av bilder i sin profil så finns det även typer av bilder man bör skippa helt och hållet för att maximera sina chanser på så många matchningar som möjligt. 

 • Selfies är aldrig bra och bör inte få vara med i din profil, helt enkelt för att dem inte säger något om dig som person och att du kan vara hur ful som helst men ändå se riktigt bra ut på en egentagen bild. De flesta vill se din helhet, alltså kroppshållning, klädstil och känslan du förmedlar. Ingen av dessa saker är en selfie bra på, så strunta helt i dem även om du tycker att du ser otroligt bra ut! 
 • En första bild där det är flera personer med. Det gör en förvirrad och man förstår inte vem som är du vilket gör så att många tappar intresse. Ha därför en bild på enbart dig som första bild!
 • En bild där det pågår mycket runt omkring. Saker som tar fokus från dig är dåligt eftersom det riskerar att den som kollar på din profil tappar intresset till följd av att den måste tänka för mycket! Det ska vara så enkelt som möjligt att ta in din bild, annars kan det få vara! 

10. Så här ska du tänka med första bilden

Den absolut viktigaste bilden är den första eftersom det är vad som ger resten av profilen en chans.

Du kan alltså ha en hur bra profil som helst, men om din första bild inte är tillräckligt bra, ja då kommer du inte alls få lika många som klickar till nästa bild. 

Vad utgör då en bra första bild? Generellt så vill du ha en naturlig bild som är tagen spontant och där man får en känsla för dig.

Bilder rakt framifrån eller från sidan där bara du syns är perfekt. Och kom ihåg att använda en lugn och stillsam bakgrund! 

Att välja en bild från sommaren när man är brun och fräsch eller att ta en bild från sin senaste resa är perfekta exempel.

Se till att kläderna representerar dig bra också! 

Om jag inte gillar den första bilden så svajpar jag vidare.

11. Ha en genomtänkt bio

Bion är det som står i din Tinderprofil, alltså det textstycke som visas under bilderna.

Det mesta på Tinder handlar om bra bilder, men du kan definitivt dra ner en bra profil genom att skriva fel saker eller bättre: boosta en medioker profil att sticka ut från mängden. 

Det bästa sättet att göra detta på är genom att verkligen tänka till och våga ta ut svängarna lite utan att för den delen behöva skriva för långt.

Saker att skriva kan vara allt från en raggningsreplik till något med humoristiskt inslag eller varför inte ett förslag på vad ni kan göra under första dejten? 

Något som är otroligt svårt med att skriva i bion är att få till en lagom blandning mellan dina intentioner om sex och att inte bli för på.

Ett stort nej är alltså att för direkt visa att du vill ligga!

Ett annat nej är att för långt och utförligt skriva om dig själv och vem du är som person och ett tredje nej är att hoppa på trender som andra killar också skriver. 

- Väck känslor

För att få ett sådant bra resultat som möjligt ska du gärna skriva något som väcker känslor och som får dig att fastna rent emotionellt.

Tjejen ska alltså lämna din profil med en känsla av att hon vill veta mer om det du har skrivit om!

Att få till en sådan här bra bio är ingen enkel match men om du tänker till lite så kommer du säkert få till det! 

Kom ihåg att hålla det du skriver under 4 meningar, annars blir det på tok för jobbigt att läsa! 

12. Fråga ut henne på ett nytt och genomtänkt sätt

Om du har optimerat din profil och lyckats få en match som du är sugen på att träffa så är sättet du frågar henne på viktigt.

Ett tips är att vara självsäker och anta att hon vill träffa dig, något du kan genom att ge ett förslag och sedan fråga henne något om det förslaget som på så vis antar att hon kan. 

Detta kan exempelvis vara ”Jag bjuder på bio på fredag, vilken film vill du se?” eller ”Jag vet en bra restaurang jag vill visa på lördag, vilken tid blir bra?”.

Du visar då att du är självsäker, vet vad du snackar om och dessutom så ger du henne chansen att välja och påverka vilket får dig att verka sympatisk och inlyssnande! 

Du väntar med fördel lite med att bjuda ut henne innan ni har etablerat någon form av kontakt där ni skapat en stämning mellan er.

Hon ska vara sugen på dig och känna att hon vill veta mer innan frågan om att ses kommer, annars är risken stor att hon inte kommer nappa när du frågar och då sitter du lite i ett dödläge där det är svårt att ta konversationen vidare… (2.)

Sammanfattningsvis om att få till sex på Tinder

Att få ligga på Tinder kräver en genomtänkt profil samt att du skriver medvetet, annars är risken stor att du inte får ett sådant bra utfall.

Det första som är viktigt är att skapa en profil som skapar intresse och får många matchningar, något du gör med bra bilder som signalerar trygghet, maskulinitet och att du är sugen på att ligga. 

Du ska även skapa en känsla hos den som kollar på din profil genom att skriva något som attraherar.

När du sedan fått en matchning med någon du kan tänka dig att träffa måste du skriva på ett intressant sätt som får dig att sticka ut. 

Vi önskar dig stor lycka till med sexdejtandet på Tinder och hoppas verkligen att den här guiden har varit till stor hjälp.

Läs gärna vidare på vår hemsida för att få ytterligare tips, både inom sex och inom relationer! 

Sidinformation

Om författaren av sidan

Linnea Jacobsson

Linnea Jacobsson

Linnea har varit intresserad av sex och samlevnad så länge hon kan minnas och har gjort hundratals tester för oss på Passionerad, något som gör henne till vår mest erfarne testare.

Maila Linnea

Källförteckning

 1. How to Master the Tinder Sex-Trawl (and Still Be Gentlemanly). GQ 2015-04-26 (engelska). Läst 2024-02-16. 
 2. ’How Tinder took me from serial monogamy to casual sex’. The Guardian 2014-09-28 (engelska). Läst 2024-02-16. 

Dela den här sidan med dina vänner:

Läs fler relaterade inlägg: