Kan innehålla annonslänkar.

runkägg

Runkägg: 6 bästa onaniägg och tenga egg

På senare år har runkägg blivit ett väldigt populärt val av sexleksaker för män. Dessa små ägg har en mjuk insida av TPE som är mönstrat på olika sätt och detta mjuka mönster kläs sedan över ollonet. 

Onaniägg som de även kallas är ett perfekt sätt att lyfta den vanliga handtrallan till något som känns betydligt mer och ger skönare orgasmer utan att för den delen kosta så mycket.

Det allra bästa är att dessa ägg knappt tar någon som helst plats och du kan därför ha med dig dem i fickan, lägga dem i nattduksbordet eller ha i väskan för att på så vis kunna njuta vart du än befinner dig. 

Här nedan hittar du dem bästa återförsäljarna av runkägg. Säljarna nedan har ett stort utbud, bra priser och levererar alltid anonymt samt snabbt. Lite längre ner kan du även läsa recensioner om olika modeller ifall du behöver guidning och tips genom djungeln av ägg. 

Jämför och hitta bästa pris på runkägg

Frågor och svar om onaniägg

Överblick

Onaniägg har funnits länge men tog oss i Sverige med storm först för ett gäng år sedan. Vi välkomnar verkligen äggens framfart och tycker att de har hjälpt till att normalisera mäns användande av sexleksaker.

De är dessutom en bra början till att introduceras för fler roliga hjälpmedel i sängen. 

Totalt betyg

4/5

Vad är ett runkägg?

Ett runkägg är en riktigt innovativ sexleksak för män och leksaken är utvecklad i Japan. Tanken bakom runkägget är att ge så mycket njutning som möjligt i ett sådant litet format som bara går, ett koncept som verkligen tagit världens män med storm på senare år. Dessa finurliga sexleksaker har dock funnits i Japan en längre tid men det var först för ett gäng år sedan som de fick fäste här i väst, det efter att den främsta tillverkaren vid namn Tenga körde igång en rejäl reklamkampanj. 

Äggen är billiga, små och får plats i fickan vilket gör att man kan använda det lite var stans där suget faller in. Nästan lika smidig och självklart att ha med sig som handen! 

Runkägget har fått sitt namn efter sitt äggformade yttre. Själva leksaken gömmer sig på insidan och för att få fram den måste du skala av locket. Mer om hur man använder ägget här nedan! 

Hur använder jag ett onaniägg?

runkägg instruktion

Runkägget skalas av så att den vita mjuka delen är fri för sig. För att skala så tar du bara bort locket och undersidan. Själva insidan är gjord av mjukt silikon, inte sällan av det lyxiga materialet TPE som är väldigt hudliknande i känslan. 

När du har frigjort insidan så tränger du in ditt ollon i hålet. Du kommer märka att hålet är väldigt trångt när du inte har penisen i det, men detta är inget att bekymra sig över då öppningen kan expandera riktigt mycket. 

När ollonet är inne i det silkeslena utrymmet så runkar du upp och ner som vanligt och rör alltså inte själva ägget. Upplevelsen beskrivs bäst som en riktig lyxrunk med extra allt och påminner inte riktigt om en lösvagina utan har en helt egen känsla. 

Många män gillar just formatet att runka och ägget tar det formatet och gör det bättre. För att få bästa möjliga upplevelse är det superviktigt att du använder vattenbaserat glidmedel eftersom det annars kommer bli torrt och tråkigt. 

Lägg en klick med glidmedel på din penis och en klick i själva ägget, sedan är det bara att köra igång. Du får inte använda silikonbaserat glid eftersom det kommer lösa upp materialet vilket förstör ägget och gör så att du får massor av mikropartiklar på dig. 

Kan materialet i ägget skada min penis?

Nej, materialet kan inte skada din penis! Det är fritt från PVC och kommer inte att lossna när du använder det. Alla sexleksaker som säljs i Sverige är godkända och håller en hög kvalitet, speciellt dem som säljs från seriösa återförsäljare. Du kan alltså onanera på utan att behöva oroa dig för det! 

Hur många gånger kan man använda varje ägg?

Onaniägg är egentligen gjorda som en engångsprodukt där tanken är att du ska kasta det efter varje runk, något som är helt onödigt då du kan få ut så många fler tillfällen än bara ett. Detta är alltså något som tillverkarna säger för att kunna sälja så många ägg som möjligt. 

Om du tar hand om ägget kan du få det att hålla till över 10 gånger vilket gör det till en billig leksak som håller hyfsat länge. Du måste dock räkna med att den inte håller lika länge som en lösvagina eller annan populär sexleksak för män. 

Lite längre ner kan du läsa mer om hur du tar hand om ägget och förlänger dess hållbarhet. 

Hur känns det?

Ja hur beskriver man bäst känslan av hur ett ägg känns? Upplevelsen är inte långt ifrån en avsugning eller ett riktigt bra handjobb med mycket glid. Olika märken skiljer sig åt från varandra men du kan räkna med en känsla som påminner om när någon suger av dig, även om värmen och strukturen inte är exakt lika. 

För att påverkar känslan kan du göra lite olika saker. Det mest effektiva är att klämma åt olika hårt om ägget samtidigt som du onanerar för att få en närmare och mer intensiv stimulans. Nackdelen med detta är att desto hårdare du trycker, desto mer slits ägget vilket förkortar livslängden. Du får dock en skönare upplevelse. 

Ifall du vill krydda upp det hela utan att för den delen slita på insidan så tipsar vi om att använda ett vattenbaserat glidmedel som bränner lite och har en viss hetta. Så köp ett värmande glidmedel för ännu mer stimuli! 

Spruta och rengör ägget

Att göra så sitt runkägg håller över 10 gånger är inte svårt alls. När du nått klimax är det viktigt att tvätta rent ordentligt, så vänd då ägget ut och in och skölj det med ljummet vatten i handfatet. Lägg med fördel på en klick mild tvål eller ännu bättre: rengöring för sexleksaker. 

När du gjort rent ordentligt så låter du insidan lufttorka, så undvik att torka med handduk eller hårtork. Lufttorkningen går snabbt och när det är torrt och rent så stoppar du bara tillbaka den vita insidan i ägget och stänger det tills nästa gång. 

Locket ser till så att ägget håller sig helt rent och du kan därför förvara det i en ficka, byrålåda eller annat plats. 

En billig leksak perfekt som mjukstart

Ifall du inte har använt leksaker tidigare men är sugen på att ta till onani till nästa nivå så kan runkägget faktiskt vara det mest optimala att börja med. Den är liten, oskyldig och otroligt enkel att använda vilket gör det naturligt att komma igång. Runkägget ger även perfekt stimulans som inte är för intensiv men tillräcklig för att det ska bli ett rejält lyft från en vanlig handtralla. 

Att börja med ett ägg är ett bra sätt att se om hela konceptet med leksaker är något som passar en eller inte vilket är ytterligare är ett argument för att köpa ett runkägg som början. 

Har du tidigare erfarenhet av sexleksaker och har fått mersmak är ägget dock fortfarande något att snegla mot eftersom det möjliggör sådan smidig njutning. 

Använd runkägg med din partner

Ifall du har en partner som inte tycker om att ge dig oralsex, som inte är så bra på att ge handjobb eller om ni bara vill krydda till det lite extra i sänghalmen så är ett runkägg perfekt.

Be din partner att använda ägget på dig medan du slappnar av och överlämnar resten till den som runkar dig. Du kommer då få starkare orgasmer och en ny typ av beröring som i sin tur ger lite extra fart till sexet i helhet. Ägget kan även användas som en paus under sex, som förspel eller som den perfekta avslutningen.

Att ta upp önskningar om att involvera leksaker med sin partner kan dock vara lite pinsamt och jobbigt. Här kan äggets oskuldsfullhet underlätta väldigt mycket då det inte känns så brutalt eller snuskigt utan istället väldigt oskyldigt. Eftersom det inte heller liknar en riktig vagina är risken för att din partner ska känna sig utbytt mycket mindre. 

Hur mycket skiljer sig olika onaniägg från varandra?

När du surfat runt ett tag och spanat in dessa spännande ägg märker du ganska snabbt att det finns en uppsjö med olika modeller att välja på, så hur mycket skiljer sig dessa egentligen från varandra?

Vi kan säga att det främst är tillverkarna som skiljer sig från varandra där materialval, design på mönster och kvalitet skiftar mycket. Allra bäst är Tenga Egg vilket är originalskaparna av konceptet. Deras helhet är väldigt kvalitativ och upplevelsen med dem känns bäst. 

När man kollar på olika utföranden inom ett och samma märke skiljer det sig dock inte lika mycket. Visst känner man skillnad på olika mönster men eftersom utrymmet för ollonet är så litet har man inte riktigt chans att uppleva mönstren in i minsta detalj utan det blir lätt hänt att allt smälter ihop till ett. 

Tajtheten då, påverkar inte den mycket? Jo, den påverkar enligt oss mer än skiftningar i mönster och du bör välja efter hur stor penis du har samt efter vad dina egna preferenser är. Tycker du om tajt stimuli så gå på en liten modell och vice versa. 

Recension av runkägg

Tenga Surfer

Bästa onaniägg

tenga surfer runkägg

Tenga Surfer

Bästa onaniägg

Det mest populära ägget på marknaden idag tack vare sin böljande insida, billiga pris och universala storlek. Om du bara ska införskaffa dig ett enda ägg kan vi verkligen tipsa om Surfer. 

Återförsäljare:

Jämför priser:

Tenga är den mest kända och populära tillverkaren av runkägg idag och deras modell Surfer har blivit en riktig hit som fått mängder av män att njuta rejält på senare år. Enligt oss så är Surfer den skönaste och mest prisvärda av alla modeller vilket gör den till vårt favoritköp. 

Skönt mönster som för tankarna till en vagina 

Mönstret på Surfer är intensivt och påminner faktiskt ganska mycket om en vagina, mer än vad man kanske kan tro. Insidan består av många små knottror och vrår som stimulerar ollonet på ett riktigt skönt sätt som är helt lagom tajt. 

Det är just mönstret som har gjort Surfer till en sådan populär modell världen över och det som får ägget att sticka ut bland övriga modeller, så ska du enbart köpa ett enda ägg kan vi verkligen tipsa om detta. 

Töjbar insida

Det utrymme som ska läggas mot ditt ollon är gjort av TPE vilket är det finaste och mest hudliknande materialet som man kan göra leksaker i. När du inte har din penis instoppad är det här utrymmet ganska tajt men det kan expandera upp till 30 centimeter vilket gör passformen universal, så du behöver inte oroa dig för att vara för stor eller liten. 

Tenga Egg Thunder

Tajt och intensivt onaniägg

runkägg thunder

Tenga Egg Thunder

Tajt och intensivt onaniägg

Ett tajt och kraftfullt ägg där det spännande mönstret lyfts fram tydligt tack vare ett tjockt material. Det tjockare materialet förbättrar även hållbarheten. 

Återförsäljare:

Jämför priser:

Du som verkligen vill känna mönstret och få en sådan intensiv beröring som möjligt kommer tycka om modellen Thunder som fått sitt namn efter den blixtrande känslan man får av att använda det. 

Tjockare material lyfter fram mönstret 

Materialet i Thunder är tjockare än vad det är i vanliga runkägg, något som gör att känslan och intensiteten lyfts fram starkare. Tack vare dem starkare väggarna får du även en mer intensiv kontakt med mönstret som gör att stimulansen blir härligare. 

Mönstret är ganska aggressivt och går fram rejält på penisen vilket gör att man kommer hyfsat snabbt, så vänta dig att nå klimax betydligt snabbare än vad du gör under en vanlig runk. 

Perfekt på resande fot

Om du ofta är ute och far och vill ha möjlighet att ta med ett smidigt ägg som låter dig njuta så fort du är ensam så kan vi extra varmt tipsa om Thunder då den samlar upp sperman bra och därför gör att du kan spruta och slippa kladda på ett effektivt sätt. 

Boners

Lyxigt runkägg

boners runkägg

Boners

Lyxigt runkägg

Valet för dig som söker en lyxig lite större modell av det klassiska runkägget. Boners garanterar en skön orgasm och är dessutom enkel att använda. 

Återförsäljare:

Jämför priser:

Om du tycker att äggen från Tenga verkar vara lite väl små och orejäla så bör du spana in Boners, ett lyxigt onaniägg som har lite annorlunda form men gör ett bättre jobb kontra vad dem små äggen gör. 

Ger magiska handjobb

Tanken med Boners är att den ska ge en upplevelse som är så lik ett handjobb som möjligt utan att för den delen vara särskilt dyr eller ta så värst mycket plats. Lyckas Boners leva upp till den visionen? Ett rungande ”Oh ja!” är vårt svar. Vi är imponerade över den genomtänkta designen som likt ett litet men välritat hus utnyttjar varje tänkbar millimeter maximalt. 

Designen bjuder in din penis att lägga sig i den öppna cylindern. Du stänger sedan igen genom att vika ”lapparna” över varandra och klämmer därefter åt för att få den stimuli som du tycker är skönast. Utsidan är nämligen flexibel vilket gör att du kan trycka in rejält så att det blir precis som du vill ha det. 

Runka upp och ner med vibration 

När du hittat ett tryck som känns skönt så börjar du runka upp och ner i det tempo som känns bra för dig. Materialet ligger mjukt mot penisen och med glidmedel kommer du väldigt nära känslan av hur en riktigt handjobb känns. 

För att ta känslan till nästa nivå så kan du slå på vibrationen som drivs av dem inbyggda batterierna. Du har tio stycken olika lägen att välja mellan där det börjar lugnt och försiktigt för att sedan gradvis öka både i intensitet och styrka. För att ändra vibrationen trycker du på knapparna som sitter på baksidan där du enkelt hoppar mellan inställningarna. Det finns alltså ingen app att koppla upp utan allt sköts helt manuellt. 

Du kommer inte täcka hela penisen med leksaken utan enbart 8 centimeter vilket gör att du runkar upp och ner med den istället för att penetrera. 

Enkel att rengöra 

För att tvätta bort sperman viker du bara upp leksaken och tvättar den under handfatet med varmt vatten och lite tvål. Eftersom Boners bara är vattentålig kan du inte skölja för mycket och inte heller ta med den in i duschen eller badet utan du får hålla dig på torra land. 

Satisfyer Crunchy

Mastrubator egg som inte kräver glidmedel

runkägg satisfyer

Satisfyer Crunchy

Mastrubator egg som inte kräver glidmedel

Kanske den smidigaste modellen av alla tack vare att den inte behöver något som helst glidmedel utan enbart en liten klick vatten eller saliv för att bli hal och skön. 

Återförsäljare:

Jämför priser:

Man måste inte hålla på och joxa med glidmedel utan det går att komma undan utan, något som Crunchy från Satisfyer bevisar. Här har du nämligen en modell som går bra att använda med enbart vatten, även om det så klart blir som allra skönast med glidmedel. En medelväg är annars att använda saliv!

Ny teknik som blir hal av vatten

Insidan är trång och skön med ett ganska försiktigt mönster som liknar sprickor i en vägg. Det sluter runt kring ollonet på ett skönt sätt som påminner om ett par mjuka läppar och stimulerar dig sedan till klimax bara genom att du runkar. 

Det som får Crunchy att verkligen utmärka sig är tekniken som blir alldeles hal och härligt bara av en liten klick vatten, perfekt för dig som inte är så sugen på att beställa hem glidmedel av olika anledningar. Den icke glidmedelskrävande designen gör alltså att du kan runka skönt med minimalt kladd och förberedelse, ha bara med ägget i fickan så är du redo. 

Materialet är en sorts specialbehandlad TPE och är därför riktigt mjukt och skönt mot penisen. 

För att förtydliga så är tillverkaren samma som revolutionerade onanin för kvinnor med sin lufttrycksvibrator, så det är en gigantisk spelare som besitter gott om kunskap och kan riktigt mycket om sexleksaker vilket innebär att produkten utvecklats av riktiga proffs, något som exempelvis gett uppsåt till materialvalet. 

Satisfyer Savage 3-pack

Sköna onaniägg från Satisfyer

satisfyer runkägg

Satisfyer Savage 3-pack

Sköna onaniägg från Satisfyer

Ett storpack ägg av högsta kvalitet, perfekt för dig som vet med dig att du kommer använda äggen mycket och därför vill ha flera stycken redo på lut. 

Återförsäljare:

Jämför priser:

Satisfyer fortsätter att leverera förstklassiga runkägg och modellen Savage har gjort sig känd för att vara riktigt fräcka och passa perfekt till förspelet. Materialet är återigen TPE och äggen håller ganska länge, speciellt om du tar hand om dem. 

Här levereras det i trepack för att du ska kunna frossa utan att behöva tänka på vad som händer när det första ägget tar slut. Eftersom de säljs i trepack så blir priset mycket lägre. Då du ändå kommer behöva köpa till fler ägg förr eller senare (förutsatt att du tycker om dem) så tycker vi det är lika bra att köpa på sig ett gäng från första början eftersom du då får samfrakt och bättre styckpris. 

Det finns även andra återförsäljare av ägg som säljer i flerpack, så att spana in dem är inte alls så dumt! 

Oh-Nnani! Ripple

Lyxigt runkägg

oh nani runkägg

Oh-Nnani! Ripple

Lyxigt runkägg

En fint paketerad produkt som ger en skön njutning och fungerar perfekt både solo och med en partner. 

Återförsäljare:

Jämför priser:

Sist ut har vi modellen Ripple från Oh-Nani! vilket är ett ägg som är för dig som vill ha en lite extra lyxig upplevelse. Ägget är gjort i ypperligt fint TPE som värms upp i takt med att du använder det. Märket Oh-Nani! är ganska nya på dessa typer av ägg men har lyckats slå sig in på marknaden bra. 

Vi har tagit del av många recensioner som vittnar om att ägget inte skulle vara hållbart och rent av gå sönder vid första användning och detta grundar sig i att äggen har använts för hårt. Du måste vara lite försiktig och hitta en lagom stimuli om du vill kunna använda det flera gånger, för faktum är att det egentligen är en engångsprodukt! 

I paketet följer det med enkla recensioner om hur du ska använda produkten. Vi gillar även paketeringen överlag som känns lite genomtänkt och lyxig, så du som tycker om välpaketerade grejer kommer gilla detta.  

Författare:

Läs fler relaterade inlägg: