Innehåller annonslänkar. 

Roliga sexställningar att testa

5 roliga sexställningar att testa

Letar du efter knasiga och roliga sexställningar som känns lite udda men samtidigt är otroligt sköna?

Här har vi samlat 5 stycken sexställningar som minst sagt är unika och som du förmodligen inte har haft förut! 

1. Vattenfallet

Roliga sexställningar: vattenfallet med killen på golvet

Vattenfallet är en rolig sexställning som går ut på att mannen ligger på rygg med ena halvan av kroppen utanför sängen ner mot golvet, något som gör att blod flödar till hjärnan vilket gör att man blir mer mottaglig för sexuell stimulans. 

Kvinnan rider sedan mannen när han ligger utanför sängen, något som gör att han får en ganska undergiven ställning som flirtar med BDSM – perfekt för er som är lite nyfikna på att ändra maktbalansen mellan er när ni ligger! 

Det kan kännas lite ostabilt för kvinnan till en början eftersom mannen inte ligger lika stadigt i sängen som under vanliga cowgirl, men man vänjer sig snabbt! 

Passar: De som gillar när kvinnan är ”on top” och alla som dessutom vill experimentera med en maktskillnad. 

2. Missionären på en pilatesboll

Missionären på en pilatesboll - rolig sexställning som känns som en sexgunga

Att ha missionären på en pilatesboll är en ganska knasig sexställning som de flesta inte har testat. 

Tjusningen med den här sexställningen är främst att bollen ger en gungande känsla som påminner väldigt mycket om en sexgunga. 

Är ni nyfikna på att ha en lite lätt svävande känsla under sexet så kommer ni alltså att få till det med en pilatesboll!

Det kan även få er att börja lita mer på varandra samt skapa en tajtare känsla i ert förhållande såväl som under sexet tack vare att kvinnan måste lita väldigt mycket på mannen! 

Passar: Par som har bålstyrka och är nyfikna på att få en studsig känsla under sexet! 

3. Omvända roller

Knasiga sexställningar: mannen och kvinnan byter roll

I den här avancerade och roliga sexställningen så är det nästan mannen som rider kvinnan, men det är inte pegging vi pratar om! 

Här är kvinnan underst och mannen ligger över i hennes knä med penisen instoppad. 

Mannen rör sedan sina höfter lätt upp och ner medan kvinnan gör samma sak. 

Det här är ingen favoritsexställning för oss eftersom den både är ganska bökig att lägga sig i och inte är särskilt skön. 

Rolig är den däremot, och om man är vig och verkligen kämpar så går det även att lyckas få till den på ett ganska skönt sätt. 

Passar: De som vill testa en rolig sexställning över en som är skön…

4. Stående 69:an

Roliga sexställningar: stående 69:an

Den här stående varianten av 69:an är inte något som passar alla eftersom den kräver enorm styrka och balans från mannen samt rejält med tillit från kvinnan, men om man lyckas så är det en rolig sexställning att ha som ger er en riktig utmaning! 

Mannen ska helt enkelt hålla kvinnan upp- och ner och slicka hennes fitta samtidigt som hennes huvud hänger ner och ger honom en avsugning. 

För att kunna ha stående 69.an så måste man dock inte bara vara stark och ha bra balans, man måste också matcha rent längdmässigt eftersom det är svårt för kvinnan att kompensera om hon hamnar för långt ifrån eller för långt under snoppen. 

Det här är helt enkelt inte en sexställning för alla, utan ni måste ha lite tur med att matcha vad gäller längden! 

Passar: Alla som trånar efter en riktigt udda sexposition som ger en utmaning som heter duga! 

5. Ridtur i stolen

Roliga sexställningar: rid din partner i en stol

Här sätter sig mannen som vanligt i en stol med armstöd och får sedan kvinnan sittande i sitt knä. 

Hon gnuggar sig fram och tillbaka över penisen, något som får penisroten att stimulera hennes klitoris vilket för dem flesta leder till sköna klitorisorgasmer

Det går att ha den här sexställningen i sängen utan stolen, men vi tycker att stolen gör det lite extra roligt och ger en ”stripp tease”-känsla till det hela! 

Passar: De som vill ligga i en strippliknande sexställning. 

Vad är vitsen med roliga sexställningar?

Det kan kännas dumt och rent av onödigt att hålla på och göra sexet ”roligt”, men det finns tre riktigt bra anledningar till att vara lekfull när man ska ligga!

- Det får sexet att bli mer avslappnat

Till att börja med så får roliga sexställningar sexet att kännas mer avslappnat och ”laid back”, något som är perfekt om man inte är så bra på att kommunicera när man ligger eller om man tar det på för stort allvar tillsammans. 

Att ha en lekfull inställning till sexet och att våga skratta, göra bort sig och sänka garden gör att man kan hitta nya sätt att prata och kommunicera kring och under ligget. 

- Det är ett kul sätt att hitta gnistan igen

Att ha kul när man gör något, oavsett vad, skapar alltid passion och glädje, även under sex!

Om någon av er har fått låg sexlust, känner er allmänt uttråkade och ointresserade av sexet eller har slut på inspiration så kan man få en rejäl knuff i rätt riktning genom att prova nya och knasiga sexpositioner tillsammans! 

- Roliga sexställningar är oftast sköna

Många sexställningar som ser lite roliga och knasiga ut är oftast riktigt sköna, så utöver att ha en kul och avslappnad stund tillsammans så kan man även räkna med riktigt härlig njutning och förhoppningsvis många orgasmer! 

Att sexa loss utan så mycket prestige och allvar är en av dem bästa sextipsen för att få upp lusten och njutningen igen!

Övriga sätt att göra sexet roligare på

Det finns också andra sätt utöver roliga sexställningar som man kan göra sexet mer lekfullt på. 

Här nedan är fyra knep som vi tycker är riktigt bra för att få till en lekfullhet! 

- Spela ett sexspel

Att spela ett sexspel tillsammans, oavsett om det är ett fysiskt arkadspel eller om det är ett på datorn, är ett perfekt sätt att fantisera och bygga upp något tillsammans. 

Vi tipsar om att spela sexspelet som ett förspel där ni kan onanera eller ta på varandra samtidigt! 

- Testa ha ett förspel med mat

Att leka med mat, exempelvis bär, grädde eller glass, under förspelet är ett väldigt lekfullt sätt att slicka, smaka och vara nära på sätt som man kanske inte annars är. 

Man kan exempelvis lägga sprutgrädde på sin partners penis och slicka av det, eller lägga jordgubbar mellan sin partners anal och vagina och långsamt slicka upp dem i munnen! 

- Prova "Hot n Cold"

Att experimentera med värme och kyla, så kallat ”Hot n Cold”, är ett lekfullt och effektivt sätt att utforska sex på. 

Det kommer med stor sannolikhet leda till några skratt, speciellt kylan, innan ni har lärt er att uppskatta den! 

- Använd sexleksaker

Idag finns det mängder med spännande parleksaker som fungerar utmärkt att kombinera med roliga sexställningar för att göra ligget skönare och mer lekfullt, samt för att addera lite mer liv till ligget! 

Vi kan exempelvis varmt tipsa om att använda en fjärrstyrd vibrator och låta sin partner styra när man är i ett annat rum eller på en offentlig plats, situationer som kan bli otroligt skojiga! 

Det hjälper alltid att välja tillfällen då man är avslappnad och glad för att få till ett roligt sex. Det är alltså inte optimalt att försöka efter en lång dag på jobbet när man bara är trött och vill sova!

Sidinformation

Om författaren av sidan

Leo Hagström

Leo Hagström

Leo är utbildad inom sexologi vid Malmö universitet och har spetskompetens inom sex och samlevnad. Leo skriver och testar för oss på Passionerad.

Maila Leo

Dela den här sidan med dina vänner:

Läs fler relaterade inlägg: