Kan innehålla annonslänkar.

Readhead Bedhead sexblogg

The Readhead Bedhead – bästa sexbloggen på engelska

Vi på Passionerad älskar att följa andra bloggar som handlar om sex och relationer. På svenska så finns det inte så många alternativ, men på engelska finns det desto fler! Det finns faktiskt så många att det kan vara svårt att välja vilken som är värd att följa. 

För att hjälpa er alla som vill hitta en riktigt bra sexblogg på engelska så vill vi dela med oss av vår favorit, nämligen en blogg som heter The Readhead Bedhead! Den fokusera på sex, relationer och mental ohälsa och kombinerar dem ämnena, helt enkelt för att man ska kunna ha fungerande relationer och fungerande sex trots att man mår mentalt dåligt.

Bloggen kryllar av massor med bra tips och guider och allt är skrivet på ett väldigt välkomnande och icke-dömande sätt som vi verkligen attraheras av och tycker om. 

I den här artikeln kan du läsa lite mer om Readhead Bedhead, varför vi på Passionerad tycker om den så pass mycket samt självfallet: hur du hittar till bloggen! 

Vad är The Readhead Bedhead för en blogg?

Kombinerar sex och mental ohälsa på ett ärligt sätt

Redhead Bedhead handlar om dem två kanske mest tabubelagda ämnena som finns – sex och depression. Även om bloggen är bredare än så så ligger grunden i hur man kan få ett bra sexliv och fungerande relationer trots att man lider av mental ohälsa, ett ämne som är extremt aktuellt men som tyvärr sällan pratas om eller diskuteras öppet. Det här vill Readhead Bedhead ändra på! 

Till skillnad från de få andra hemsidor som tar upp dem här två ämnena så är Readhead Bedhead väldigt personlig och ärlig. För oss så tycker vi verkligen om att det finns en sårbarhet i bloggen och att det som skrivs och sägs känns äkta. 

Fakta och personlig erfarenhet blandas

Många hemsidor som handlar om relationer och sex när man mår dåligt mentalt saknar den personliga synvinkeln. Det tenderar oftast att bli väldigt faktabaserat och sterilt vilket kan göra det svårt att ta till sig och känna igen sig i.

På Readhead Bedhead finns det däremot plats även för det personliga perspektivet och trots att bloggen till stor del bygger på just fakta så finns det ett personligt och humant avtryck överallt, något som gör det både intressantare att läsa och enklare att identifiera sig med. 

Väldigt heltäckande - tar upp flera olika ämnen

Bloggens huvudfokus ligger som sagt på sex och relationer trots mental ohälsa och det här tas upp på väldigt många olika sätt. Här nedan är några saker som diskuteras, alltid med synvinkeln från mental ohälsa på ett eller annat sätt.  

 • Hur man har snällt sex
 • Hur man får en fungerande relation trots mental ohälsa
 • Hur man får ett fungerande sexliv trots mental ohälsa 
 • Hur man dejtar som deprimerad eller introvert 
 • Sex som drepimerad
 • Allmänna tankar kring sex och relationer 

Välj hur du vill ta till dig faktan

Utöver att ta upp flera olika ämnen så finns även Redhead Bedhead i flera olika format. Här nedan här alla olika sätt som du kan följa bloggen på:

 • Text (blogginlägg)
 • Podd
 • Video
 • Böcker
 • Sociala medier 

Drivs av författaren JoEllen Notte

The Readhead Bedhead drivs av en kvinna som heter JoEllen Notte. Hon beskriver sig själv som en författare, föreläsare och förespråkare för mental hälsa. Hon brinner för att alla ska ha ett bra och fungerande sexliv och att, som hon uttrycker det, ”ingen av oss på min blogg är trasiga”. 

JoEllen har skrivit flertalet böcker som handlar om just sex och mental ohälsa. Vi har tyvärr inte haft chansen att läsa någon av hennes böcker, men av dem omdömen om böckerna som finns att läsa online så är de väldigt uppskattade och skrivna från ett perspektiv som många med mental ohälsa känner igen sig i. 

Viktigt att poängtera är att JoEllen inte har någon utbildning inom ämnet utan snarare är en föreläsare som vill sätta ämnet på kartan samt hjälpa folk utifrån hennes egen kunskap och erfarenhet. JoEllen är tydlig med detta, något som vi tycker är riktigt bra!

Sex och depression är två ämnen som sällan diskuteras, något som gör att dem som lider av det känner sig ensamma, ohörda och hjälplösa.

JoEllen är bra på att väcka tankeställare

Vi tycker JoEllen har en ovanlig förmåga att väcka tankeställare, något som sedan leder till att man kommer på bra svar som passar ens egna situation. Hon säger inte ”gör si, gör så” utan föredrar att ge verktygen som krävs för att hitta en lösning på olika situationer, lösningar som ser olika ut från person till person. 

Stor erfarenhet av föreläsningar och workshops

JoEllen har under flera års tid åkt världen runt och föreläst och haft workshops, något som gett henne stor möjlighet att träffa och samtala med människor som på ett eller annat sätt är intresserade av att veta mer om mental ohälsa, sex och relationer. Efter dem här mötena har hon har kunnat lära mycket från dessa människor vilket har gett henne ännu större kunskap och erfarenhet. 

Om man vill så går det även att boka in JoEllen för föreläsningar, men det går också att dyka upp på någon av alla dem event som hon kontinuerligt håller. Om du är intresserad av att pricka in någon av hennes föreläsningar så hittar du mer på hennes hemsida. 

Varför tycker vi om Readhead Bedhead?

Redhead Bedhead är en personlig favoritblogg för oss på Passionerad eftersom den tar upp två ämnen som sällan diskuteras och det dessutom på ett väldigt personligt, träffande och hjälpsamt sätt. Det finns få bloggare där ute som är lika ärliga och har samma mod som JoEllen Notte och vi ser verkligen upp till henne för det.

Vi vet av egen erfarenhet att hennes tips hjälper väldigt bra när man mår dåligt i sitt sexliv eller i sin relation och vi har personligen fått många tankeställare av hennes blogginlägg och av hennes podd. 

Det faktum att Readhead Bedhead är så pass heltäckande är ytterligare något som gör att vi gillar bloggen extra mycket. Man får väldigt mycket bra från en och samma hemsida, oavsett om man behöver tips på hur man kan hitta tillbaka till sexlivet eller hur man ska dejta om man är blyg och tillbakadragen! 

Sammanfattningsvis - varför The Readhead Bedhead är vår favoritblogg om sex och relationer på engelska!

Tack vare att ReadHead Bedhead handlar om väldigt viktiga ämnen, tar upp tabubelagda saker på ett naturligt sätt, ger extremt många bra och tänkvärda tips samt har en förmåga att få en att känna sig okej och hoppfull så är det vår favoritblogg om sex och relationer på engelska. 

Vi kan verkligen rekommendera alla som letar efter en bra blogg och som har problem med sin relation eller sexliv att spana in Redhead Bedhead, för där finns det helt klart mycket läsvärt! 

Författare: