Innehåller annonslänkar. 

Pulla - vad betyder det och hur gör man? Blir bättre på att fingra dig själv eller din partner!

Pulla skönare: 8 bra tips när du ska fingra

Pulla, även kallat att fingra, är ett slanguttryck som syftar på kvinnlig onani där man använder sina fingrar eller en sexleksak för att penetrera sig själv, oftast samtidigt som man smeker sin klitoris. 

Man kan även pulla någon annan vilket innebär att man använder sina egna fingrar för att penetrera någons vagina eller anal!

Här nedan är våra 8 bästa tips på hur du kan bli bättre på att pulla både dig själv under onani och att fingra någon annan under sex! 

1. Klipp naglarna

Det är viktigt att inte ha för långa naglar när man pullar sig själv eller någon annan eftersom det är oskönt och i värsta fall kan riva upp små sår. 

Se därför till att klippa naglarna innan. 

Om du skulle ha långa naglar som du inte vill klippa ner så kan du fila dem eller vara väldigt försiktig under tiden som du fingrar dig själv eller någon annan. 

2. Var försiktig och mjuk på handen

Det är vanligt att man ”köttar på” när man pullar någon vilket sällan är skönt. 

Börja därför väldigt försiktigt och försök att vara sparsam och intim med dina fingrar där varje liten rörelse ska kännas. 

Vi tipsar om att du retar (även kallat ”teasar”) din partner så att han eller hon vill ha mer. 

Det bästa sättet att göra det på är genom att börja väldigt försiktigt och sedan gradvis öka stimulansen, gärna lite för långsamt så att din partner verkligen får längta efter mer! (1.)

Att vara för aggressiv och ivrig är sällan skönt för din partner oavsett hur kåt han eller hon är. 

Börja därför lugnt och försiktigt och undvik att gå för fort fram! 

Det kan vara svårt att hitta rätt rytm och känsla till en början, men efter att man har fått lite erfarenhet så blir man bättre på att känna av vad sin partner eller vad man själv tycker är skönt och inte.

3. Gör "komsi"-rörelsen med dina fingrar

Pulla med komsitekniken genom att sätta ihop pek- och långfinger och sedan sträcka ut och dra in dem, något som ger skönare orgasmer.

Genom att röra dina fingrar fram och tillbaka uppåt mot slidväggen så kan du stimulera g-punkten på ett riktigt skönt sätt!

Det här är ganska svårt att göra på sig själv men fungerar däremot riktigt bra på någon annan. 

Blir du bra på att göra den här rörelsen och lär dig bemästra den så finns det goda chanser att du kommer kunna ge din partner sköna g-punktsorgasmer och i bästa fall även ge henne fontänorgasm! 

Rörelsen liknar den man gör när man vinkar till någon med pek- och långfingret. 

4. Använd sexleksaker

Att använda sig av sexleksaker för att pulla antingen sig själv eller någon annan är ett bra sätt att göra det betydligt skönare och öka chanserna till orgasm!  

2 bra sexleksaker att använda för att pulla någon

Bästa dildon för att pulla sig själv eller sin partner

1. King Cock 25 cm

Pulla med King Cock 25 cm för att göra det skönare

Jämför och hitta bäst pris hos:

Metalldildo för att stimulera g-punkten och prostatan

2. Njoy Pure Wand

Använd sexleksaken Pure Wand från Njoy för att fingra din partner eller dig själv till skönare orgasmer.

Jämför och hitta bäst pris hos:

5. Skifta mellan flera olika fingrar

Börja att pulla med ett finger, förslagsvis med pekfingret och gå sedan över till att använda både pek- och långfingret. 

Om ni vill så kan ni använda ännu fler fingrar, även om det inte är lika vanligt. 

Att använda fler fingrar kräver att han eller hon som blir pullad är ordentligt uppvärmd, avslappnad och upphetsad, annars kommer det inte att vara skönt! 

6. Använd glidmedel

Prova att lägga på en klick glidmedel på dina fingrar eller på sexleksaken – det kommer göra det både skönare och enklare!

Om ni vill göra det extra skönt så kan ni använda ett glidmedel som blir varmt eller kallt, något som får stimulansen att bli ännu mer intensiv. 

Vi tipsar om att använda ett bra silikonbaserat glidmedel om du pullar med handen och ett högkvalitativt vattenbaserat glidmedel om du använder en sexleksak av silikon. 

7. Prova olika ställningar

De flesta pullar sin partner eller sig själv i missionären, men prova gärna andra ställningar för att få omväxling samt komma åt på nya sätt!

Vi tycker att doggystyle är väldigt skön, men även sittande på exempelvis ett bord eller mot sänggaveln är två bra positioner där man kommer åt enkelt och njutbart! 

Det kan vara svårt att komma åt på sig själv i många ställningar. 

De enklaste positionerna att komma åt i är framifrån, oftast missionären eller sittande mot en kudde, något som också har gjort dem till de populäraste positionerna vid kvinnlig onani. 

8. Kommunicera hela tiden

Om du pullar någon annan så är det viktigt att vara uppmärksam på hans eller hennes kroppsspråk för att göra det så skönt som möjligt. 

Ni kan kommunicera på olika sätt, exempelvis genom blickar, nickar, ljud eller att prata. 

Olika tekniker

Det finns många olika tekniker som man kan pulla någon på. Här är våra tre favoriter: 

1. In och ut

Att pulla någon in och ut är precis vad det låter som, alltså att man för sitt finger eller fingrar in och ut ur vaginan eller rumpan och på så vis stimulerar på ett sexuellt sätt. 

Att pulla någon in och ut är den enklaste tekniken men också den minst intensiva. 

2. Upp och ner

Att fingra någon upp och ner innebär att man har sina fingrar kvar i vaginan eller anus hela tiden och istället låter dem gå upp och ner, något man gör genom att dra fingret eller fingrarna mot sig för att sedan sträcka ut dem. 

Det här är tekniken som vi kallar för ”komsi-rörelsen” och den är perfekt för att stimulera g-punkten eller p-punkten och därmed ge sköna orgasmer! 

3. Kombinera båda två tillsammans

Den skönaste och mest intensiva pull-tekniken går ut på att göra komsi-rörelsen samtidigt som man för fingrarna in och ut, något som skapar en väldigt kraftig penetration som i många fall leder till starka orgasmer. 

Detta är även den svåraste tekniken att få till och vi rekommenderar att ni lär er bemästra dem två ovanstående teknikerna innan ni ger er på den här! 

Öka sannolikheten att få orgasm

För att öka sannolikheten till orgasm när man pullar sig själv eller blir pullad av någon annan så ska man:

  • Slappna av
  • Vara i nuet och fokusera på rörelserna 
  • Pulla med en intensitet som långsamt ökar hela tiden (alternativt be din partner att öka långsamt)
  • När du närmar dig orgasm så ska du trycka lätt och inte knipa eller försöka motarbeta den

Är det säkert att pulla?

Ja, det är säkert så länge du inte har vassa naglar eller pullar med för många fingrar samtidigt.  

Så länge du tar det lugnt och hela tiden känner efter samt stoppar om det blir för intensivt eller känns obehagligt så är det inga problem att pulla sig själv med varken sina fingrar eller med en sexleksak. 

Använd gärna glidmedel för att minimera skaderisken ytterligare och välj en lagom stor sexleksak eller ett antal fingrar som du klarar av att ta emot på ett naturligt sätt! (2.)

Sammanfattningsvis om att pulla

Att pulla innebär att man penetrerar sig själv eller någon annan, antingen med sina fingrar eller med en sexleksak såsom en dildo. 

Att pulla är ett perfekt sätt att onanera på men det är även ett bra förspel innan man går över till penetrerande eller oralt sex! 

För att göra det så skönt som möjligt ska man börja lugnt och försiktigt, ha fingertoppskänsla i sina rörelser samt använda ett bra glidmedel! 

Sidinformation

Om författaren av sidan

Linnea Jacobsson

Linnea Jacobsson

Linnea har varit intresserad av sex och samlevnad så länge hon kan minnas och har gjort hundratals tester för oss på Passionerad, något som gör henne till vår mest erfarne testare.

Maila Linnea

Källförteckning

  1. What Is Fingering? WebMD 2024-01-15 (engelska). Läst 2024-02-08.  
  2. Is fingering safe? Planned Parenthood 2012-03-01 (engelska). Läst 2024-02-08.

Dela den här sidan med dina vänner: