Kan innehålla annonslänkar.

onanitips tjejer

Onanitips tjejer – 15 sköna saker att prova

Letar du efter onanitips för tjejer för att ta din njutning till nästa nivå? Visste du att du kan göra en dildo av ett stearinljus, kan få sköna klitorisorgasmer av en kudde eller att eltandborsten egentligen fungerar som en vibrator? 

Här har vi samlat hela 15 stycken olika knep och tips som kommer hjälpa dig att få det ännu skönare på egen hand – både med sådant du redan har hemma och med hjälp av olika sexleksaker som du kan köpa hem. Nu kör vi igång denna heta lista!

15 heta onanitips för tjejer

1. Använd duschen

onanera med duschen

Att använda sig av duschens vattenstråle är ett av dem bästa onanitips som finns för tjejer och är ett perfekt sätt att stimulera klitoris på. Det bästa är om din dusch har en lite hårdare tjock massagestråle som gör det enklare att sikta samt ger högre tryck. Om du kan göra en sådan stråle så kommer duschen verkligen kunna ta dig till otroligt sköna orgasmer. 

Dra på lagom varmt vatten och lagom hårt tryck, sedan siktar du på din klitoris antingen när du står upp, sitter ner eller böjer dig och sprutar sedan tills du når klimax. 

Förmodligen så kommer det gå väldigt snabbt och du kan komma flera gånger om. Dessutom är det otroligt smidigt när man redan står naken i duschen och inte kan kladda ner något. 

Prova ändra trycket och värmen samt vinkeln du sprutar i för att variera onanin och nå dem bästa orgasmerna. Ifall du vill ta det ytterligare ett steg kan du involvera analen eller slidan genom att rida en leksak samtidigt. 

Du kan läsa mer om hur man onanerar med duschen hos HealthSite som utförligt berättar om olika sätt att få det så skönt som möjligt på. 

2. Stoppa en liten vibrator i trosorna

På senare år har trådlösa vibratorer blivit otroligt populärt bland par som vill hitta ny spänning eller som spenderar mycket tid från varandra. Du ska dock inte underskatta den trådlösa vibratorn som sololeksak!

Köp en trådlös vibrator, koppla den till mobilen och stoppa den sedan i trosorna. Gå runt med den hemma och njut medan du kanske lagar mat, kollar TV, tvättar eller annat. Skifta i hastighet och intensitet och ta lite pauser då och då för att bli ännu kåtare. 

När du vant dig vid leksaken och känner dig trygg i att använda den så kan du gå ut på stan i det offentliga och onanera samtidigt som du gör andra saker utan att någon märker, förutsatt att du kan hålla masken såklart. 

Testa vibratorn på gymmet, på jobbet, när du är ute och går, är på restaurang eller liknande. Ifall du tycker det blir väldigt intensivt och har svårt att hålla masken så kan du sänka intensiteten och gå runt länge med låg stimulans bara för att bli riktigt kåt tills dess att du kommer hem och kan köra på rejält. 

Vissa vibratorer går även att styra från långt håll vilket innebär att du kan överlåta kontrollen till en eventuell partner som då styr din onani åt dig. Sexigt, spännande och även ett bra sätt att ta onanin till nya höjder. 

Ifall du inte har en partner så kan man med vissa modeller koppla upp sig mot ett nätverk där främmande personer kan styra. Detta finns främst på dem dyrare modellerna och är desto ovanligare hos budgetvalen. 

3. Involvera G-punkten

Den beryktade g-punkten hos tjejer är en källa till riktigt stor njutning och sköna orgasmer så att involvera den i sin onani är ett hett tips som du bör överväga att testa ifall du vill komma på nya sätt. 

Det kan dock vara riktigt svårt att komma åt sin egen g-punkt med bara fingrarna eftersom den sitter på ovansidan av slidväggen. För att kunna onanera med sin g-punkt måste man därför köpa en leksak som kommer åt.

Vi kan exempelvis tipsa om g-punktsvibratorn OhMyG vilket är en riktigt prisvärd och effektiv diskret modell som med hjälp av en liten vibrerande kula kommer åt perfekt och dessutom är enkel att använda. 

Samtidigt som du ger din g-punkt kärlek kan du leka med din klitoris för att försöka uppnå ännu skönare njutning och kanske framförallt försöka få en klitoris- och en g-punktsorgasm på samma gång! Det är ganska svårt att uppnå men om man väl lär sig tekniken kommer det gå mycket enklare. 

Låser du upp dörren till två orgasmer samtidigt kan vi lova dig att du låst upp pandoras ask, så försök verkligen, du kommer aldrig ångra dig ifall du lyckas!

4. Använd eltandborsten

eltandborste onanitips tjej

Många idag har en eltandborste hemma. Det de flesta missar är att en eltandborste kan fungera perfekt som en vibrator ifall den sätts på och det vibrerande handtaget sätts mot klittan. Låt sedan vibrationerna få dig att komma och skifta mellan dem olika lägena som finns på tandborsten för att variera.

Eltandborsten är en av våra privata favoriter eftersom det fungerar väldigt starkt och intensivt, ger otroligt sköna orgasmer, är enkel att använda samt oftast redan finns hemma. Enligt oss är den helt genialiskt! 

5. Lek med analen

Anus är en stor erogen zon som kan involveras i din onani på samma sätt som din slida. Analen är mycket känslig och man kan få det mycket skönt bara genom att smeka på utsidan och runt omkring ringmuskeln. 

Skulle du vilja stoppa in något så är en liten butplugg perfekt, både för att få lite extra skön stimuli och för att det känns sexigt att ha något i röven samtidigt som man leker med sin fitta. 

Det finns olika stora butpluggs, från små diskreta som du kan ha i hela dagen till rejäla stora som du ska pulla dig själv med. 

Dem små modellerna värmer upp din ringmuskel på ett väldigt effektivt sätt vilket är perfekt om du planerar att ha analsex eller stoppa upp något större såsom en dildo. 

Då det inte finns någon naturlig fukt i och runt analen tipsar vi om att använda saliv eller ett bra glidmedel för att göra det riktigt skönt. Glöm inte heller att göra rent efter dig för att undvika otrevliga dofter och för att hålla det rent i sängen. 

6. Variera utanpå och inuti

Många kvinnor fastnar i att onanera på utsidan, alltså att smeka sin klitoris. Anledningarna till att man fastnar här är många och det är oftast en kombination av bekvämlighet, att man inte blir våt om fingrarna samt att man kommer väldigt skönt av det. 

Vi tipsar dock om att variera dig mer, att våga ta både på klittan och att pulla sig själv. Dels är variationen uppfriskande och ger en ny dimension, dels är det väldigt skönt att ha sina egna fingrar i sig, speciellt när man är riktigt kåt och känner att man bara måste ha någon nu på direkten! 

Om du ska pulla dig själv är det oftast som skönast att börja med ett finger, ha mycket glidmedel samt att inte ha för långa naglar eller ringar på den hand som ska in. Ifall du har väldigt långa naglar eller mycket smycken bör du vara lite mer försiktigt för att inte råka riva dig eller göra något som känns obehagligt. 

7. Kladda rejält

En nyckel till riktigt bra och skönt sex är att kladda rejält. Med det menar vi att var inte rädd för att spotta och använda rikligt med saliv eller att vräka på med mycket glidmedel. 

Våga även ta för dig av dig själv och tänk på städningen först efteråt. Ifall du vill blaska på rejält kan du med fördel sitta på golvet som är enkelt att städa upp, stå i duschen, ligga i badet eller ha många handdukar i sängen. 

Vi gillar exempelvis glidmedel väldigt mycket och det får gärna vara en modell som blir varm när den kommer i kontakt med kroppen för att då ge extra mycket stimulans. 

Du kan välja mellan både silikonbaserat och vattenbaserat glidmedel där vi varmt tipsar om att satsa på ett vattenbaserat då det fungerar med alla leksaker ifall du har det hemma eller skulle bli sugen på att införskaffa dig i framtiden. 

8. Ha tid och känn dig trygg

För att få en sådan skön onani som möjligt så är det viktigt att vara avslappnad, ta det lugnt och känna sig helt trygg. Att vara på en plats där du kan låsa om dig är därför skönt och att börja onanera när man vet att det inte finns någon tid att passa är också en härlig känsla som ökar sannolikheten att du ska få orgasm.

Bor du hemma med familjen eller har rumskompisar kanske du tycker det är stressande att onanera på en plats där du inte kan låsa om dig själv, exempelvis i soffan eller liknande. Testa vara i ditt eget rum när de andra har lagt sig, skaffa ett lås till dörren eller lås in dig på toaletten. 

Den största akilleshälen mot att få orgasm brukar nämligen vara en underliggande stress och oro som gör det svårt att få en att slappna av, så om du har en jobbig period i livet och kanske är stressad över jobb, skola, relationer eller något annat så kan det göra det svårare att komma. 

Tipset är alltså att hitta sinnesro!

9. Testa nya positioner

onanera i nya positioner

Många tjejer och kvinnor fastnar i samma position när de onanerar. Oftast så är det liggandes på rygg med benen isär och så rör man sig själv på det sättet. Att ändra position är dock ett bra sätt för att komma åt nya vinklar, hitta saker som känns extra sköna och förhoppningsvis även få nya typer av orgasmer. 

Det finns massor av ställningar som du kan prova på och det är bara du som sätter gränsen. Prova att ligga i doggy och ta på dig själv mellan benen. I doggy kommer man främst åt klitoris men med leksaker går det att komma åt på ännu fler sätt. 

Sitt på en stol, sitt upp i sängen, rid något och gnid dig mot det, ligg på mage eller stå upp. Tänk hur du brukar positionera dig när du har sex och utgå från det för att få variation. 

Sedan är det bara att prova sig fram och hitta sådant som du tycker känns skönt och naturligt. Alla ställningar passar inte alla kvinnor eftersom allas kroppar ser olika ut. Långa eller korta armar har exempelvis stor inverkan på hur bra man når och kommer åt vilket i sin tur kan göra en ställning som känns bra för den ena känns onaturlig för den andra. 

10. Onanera framför din spegelbild

Att använda sig själv som onanimaterial är faktiskt riktigt sexigt och hett och mycket mer spännande än vad många kanske tror. För att se dig själv så bra som möjligt tar du bara en vanlig spegel och lutar mot något framför ditt underliv. 

Du tittar sedan i spegeln samtidigt som du tar på dig själv och vipps så har du en liveshow som du personligen styr! 

En till fördel med att använda spegel är att man blir mer bekväm med sin egen kropp, något som sedan smittar av sig positivt på ens självkänsla och hur man uppfattar sig själv naken. Vet du hur du själv ser ut och kan vänja dig vid det så ökar nämligen sannolikheten att du blir mer bekväm med en partner och därför kan slappna av mer. 

Som du nu vet leder avslappning till att du får lättare att komma, så dra fram spegeln och börja njuta!

Ifall du har en stor spegel stående på golvet så är det även perfekt att sitta framför den. Om du har möjligheten att få fontänorgasm så är det även hett att spruta ner spegeln samtidigt som du kollar i den!

Är du en sådan som är orolig för kameror men ändå vill se dig själv så är även spegeln det bästa hjälpmedlet du kan ta till! 

11. Gör en dildo av något du har hemma

göra egen dildo onanitips tjejer

Människan har gjort dildos i flera tusen år och den har alltså länge varit en central del i kvinnors njutning på egen hand. Förr använde man material som sten och trä men idag har utvecklingen kommit långt och material som TPE, glas och gummi är vanligt förekommande. 

Om du vill njuta av en skön dildo men inte har råd eller lust att köpa en så kan du göra en egen av något som du har hemmavid. Det kryllar nämligen av redskap som lämpar sig perfekt för att stoppa in i vaginan när man vill ha det skönt. 

Grönsaker är kanske det mest klassiska där morot, gurka och banan länge har använts. För att göra det så skönt som möjligt bör grönsakerna vara rumstempererade samt ha en kondom trädd över sig.

Testa även att skala gurkan eller moroten så att den får exakt den formen som du vill ha, men behåll skalet på bananen för att det inte bara ska bli mos av allt. 

Ifall du vill prova något annat än just frukt så kan vi varmt rekommendera ett vanligt långt stearinljus, gärna använt så att det har runnit stearin längst kanterna och skapat en lite knottrig utsida vilket ger extra skön stimulans. 

Stearinljus finns i olika tjocklek men oftast är de ganska smala vilket gör de perfekta som dildo att börja med om man inte är så van vid sexleksaker. Klipp av veken eller vänd på ljuset samt trä på en kondom och använd mycket glidmedel för bästa resultat. 

Ifall du ser något annat i hemmet som du tror skulle passa bra så är det bara att testa så länge föremålet inte är spetsigt eller kan skada dig på något sätt. 

Om du vill stoppa in något i analen så är det viktigt att föremålet har ett tydligt stopp eftersom det annars kan åka in helt i analen, en risk du verkligen inte vill ta då du kommer behöva uppsöka läkarvård för att ta ut det. Vårt tips är att allt som ska föras upp i analen bör vara köpt som sexleksak så att de är säkra att använda. 

12. Gnid dig mot täcke, gosedjur eller armstöd

Att gnida sig mot saker är ett väldigt effektivt sätt att stimulera sin klitoris på och ett riktigt bra onanitips för tjejer som vill få sköna orgasmer, så testa gnid dig mot sådant du har hemma och som känns naturligt. Det kan vara en stor kudde, att du rullar ihop lakanet till en korv, ett stort gosedjur eller armstödet på soffan. 

Du kan gnida dig både med och utan trosor beroende på vad som känns skönast. Prova dig fram och gnid i olika tempo och mot olika hårda saker för att hitta vad som känns bäst för dig. 

Att gnida sig mot saker är ett ganska diskret sätt att onanera och är varken kladdigt eller kräver några leksaker, så väldigt många uppskattar just den här formen av onani. 

13. Lek på nya platser

Att vara på olika platser är ett starkt onanitips för kvinnor som gör att hela upplevelsen blir mer spännande kontra om du alltid är på samma trygga plats. 

För att hitta ställen att onanera på så handlar det mest om att vara kreativ. Du kan prova nya ställen både hemma och ute i det offentliga beroende på vad du söker för typ av kick. Här nedan är förslag på lite olika platser. 

Hemma:

 • Balkongen / terrassen
 • Köksbänken / köksön 
 • Köksbordet
 • Soffan 
 • Golvet
 • Framför spegeln i hallen
 • Duschen 
 • Badkaret

Offentliga platser:

 • I kollektivtrafiken 
 • I bilen
 • Restaurang 
 • En pub / krog / nattklubb i mörkret eller något avskilt hörn
 • Offentlig toalett
 • Omklädningsrum i klädbutik eller gym
 • Bastu
 • Offentlig pool
 • Utomhus under sommaren (strand, skogen, på en äng osv.)
 • Tvättstugan

Var nyfiken, kreativ och modig så kommer du kunna hitta riktigt härliga platser att vara på. Börja lugnt och ta dig fram i ett tempo som du är bekväm med. 

Många tycker det är skönast och tryggast att börja experimentera med nya platser hemma och sedan gå över till säkrare offentliga platser såsom en tvättstuga eller en offentlig toalett för att sedan trappa upp och söka större kickar. 

14. Isbit mot klitoris

isbit onanitips

Värme och kyla är två kryddor som verkligen går bra ihop med sexuell njutning och är därför ett starkt onanitips till tjejer! På engelska kallas det för temperature play och är ett begrepp som har blivit allt mer välkänt på sistone. 

Konceptet går ut på att du med hjälp av en värmekälla eller kyla får dig själv mer mottaglig för sexuell beröring och detta fungerar faktiskt riktigt bra.

Ett enkelt sätt att leka med temperaturer på är genom att lägga en isbit mot klitoris och kyla ner den för att sedan börja leka när du är svalare. Detta kommer att ge en helt ny typ av känsla och dessutom leda till en nytändning i din onani. 

Ifall is inte är din grej så kan du testa med andra saker som är kalla, exempelvis frysa in en morot och sedan leka med den utanpå och inuti dig. Här är det bara att vara kreativ som gäller!

15. Dildo med sugpropp

Att använda en dildo är något som många har funderat på att testa eller redan har testat, men det är lätt hänt att man får problem med variationen efter ett tag. Det löser du dock enkelt med en sugpropp!

Många lite bättre dildos kommer med en sugpropp eller har ett fäste så att du kan klicka i en propp. När sugproppen sedan är på plats kan du plötsligt använda dildon på väldigt många nya sätt. 

Testa sätt den på golvet och rid sedan både med dina knän och med dina fötter på golvet. Detta kan du även göra i duschen, badkaret eller på ett bord. Alla plana ytor kommer fungera!

Prova även att fästa dildon på en vägg och låt sedan dildon knulla dig i doggy genom att du står på alla fyra framför och gungar fram och tillbaka. 

För att detta ska fungera måste du ha en ganska stor dildo eller hitta en plats i huset där det du fäster i går att komma nära, exempelvis ett bordsben eller en del av väggen som sticker ut. På så vis kan du komma in naturligt till den. 

Andra ställen att sätta dildon på är toalettstolen och sedan rida med lite höjd, på en dörr, kanten på badkaret eller på en kökslucka. Du kan läsa om fler ställen att sätta en dildo med sugpropp på i artikeln vi länkar vidare till. 

För att få sådant bra grepp med dildon som möjligt kan du spotta lite i sugproppen så att den blir fuktig och därför också sätter sig bättre. 

Sammanfattningsvis - Onanitips för tjejer

Att onanera handlar väldigt mycket om att ha en livlig fantasi och våga prova på nya saker, men det handlar även om att använda sig av redskap och ha rätt sinnesro. 

Vi hoppas verkligen att du har fått lite nya bra idéer samt onanitips till tjejer och att det kommer ta din njutning till nya höjder. Fortsätt vara nyfiken på dig själv och prova sådant du är sugen på! 

Författare:

Läs fler relaterade inlägg: