Kan innehålla annonslänkar.

Öka sexlust män

Öka sexlusten män – 4 tips som gör dig kåtare

Är du inte så kåt som du vill vara och letar efter sätt att öka sexlusten som man? Låg sexdrift är verkligen tråkigt, speciellt om man har en partner som vill ligga ofta. Det finns dock sätt att hitta tillbaka till samma kåta känsla man hade som nykär tonåring.  

Här nedan ger vi handfasta tips på hur du kan få igång kåtheten igen, både genom kosttillskott och på helt naturlig väg. 

Öka sexlusten som man

Vad påverkar sexlusten?

Sexlusten påverkas av flera olika faktorer som alla måste klaffa för att du ska vara kåt och sugen på sex. I grund och botten är det hormoner som styr allt. Testosteron är en väldigt sexdrivande könshormon som får mannen att vilja föröka sig, så låga testonivåer kommer med största sannolikhet leda till en minskad sexlust. 

Ens psykiska hälsa har en väldigt stor inverkan på hur ens hormonbalans är, något som innebär att stress, nedstämdhet, sorg eller depression har förödande konsekvenser på hur kåt du är. 

Om du är i ett förhållande med mycket bråk, gräl och avundsjuka kommer ert sexliv att påverkas mycket negativt. Detsamma om du har problem med familj, kompisar, sjukdom eller kanske ett arbete som stressar. Med andra ord: om du är avslappnad, nöjd och lycklig blir du en kåtare person medan du som mår dåligt psykisk tappar sexdrivet och blir allmänt osugen på att ligga. 

Av denna anledning har man i regel otroligt hög sexlust när man är kär eftersom hormonerna som frigörs i kroppen under förälskelse gör att det mesta känns roligare och mer lustfyllt. Oftast kollar man tillbaka på sitt förhållande när man var nykära och tänker på hur mycket man knullade, men om ni båda jobbar på att hitta lugn och lycka kan ni ta er dit igen. 

Din sömn har också inverkan på lusten. Mat, träning, vikt och vitaminer påverkar även. 

Hur blir man kåtare?

Här nedan är olika tips och knep för att öka sexlusten som man. Ifall du tar till dig dessa knep och försöker följa dem så kan du räkna med stor sannolikhet att ditt testosteron återgår till din normala nivå eller till och med ökar. 

Ge det några månader och om du inte upplever någon skillnad bör du uppsöka läkarvård för att med hjälp av testosteron i tablettform öka dina nivåer. Alla har nämligen inte möjlighet att själv ta kontroll och reglera tillverkningen och då är läkemedel det mest effektiva sättet att hitta tillbaka till lusten igen. 

Ät zink och D-vitamin!

Zink är det bärande ämnet som krävs för att kroppen ska kunna tillverka testosteron, så att äta zink som kosttillskott kan på sikt öka produktionen. Inkludera även D-vitamin, speciellt under vintern eftersom det också används i produktionen och tillsammans med zinket bäddar för att din kropp ska kunna tillverka så mycket som möjligt. 

Zink kan du köpa på valfritt apotek i tablettform och stoppa i dig varje dag tillsammans med en måltid. Ännu en positiv effekt av zink är att du ökar din spermaproduktion vilket gör att du spurtar mer säd. 

Ett till kosttillskott som kan hjälpa är magnesium, så om du verkligen vill maximera chanserna bör du även ta det. 

Styrketräna

gymma för ökad sexlust man

God sexlust hör ihop med att ha bra energinivåer i kroppen. När du styrketränar så aktiverar du dig själv vilket frigör en massa signalsubstanser, exempelvis endorfiner. Dessa endorfiner gör att du blir gladare, känner dig piggare och snyggare, något som smittar av sig positivt på din sexlust. Att gymma ger dig alltså mer testosteron, både för stunden och på lång sikt! 

Vill du bli kåtare är det alltså en bra idé att gå till gymmet och lyfta skrot några gånger i veckan. Dessutom får du ta del av alla andra hälsoeffekter samt kan njuta av att sexlusten ökar på en naturlig väg. Glöm inte att träna hela kroppen för att stimulera testosteronet. Du kan alltså inte bara discogymma utan måste köra ben och rygg också, gärna med störst fokus på tunga basövningar som mark, bänk, knäböj och rodd. 

Maximera ditt testosteron

Manshormonen testosteron hänger starkt ihop med hur kåta vi är. En man med höga testosteronnivåer kommer ha en högre sexlust än en man med låga. Med åldern så sjunker testosteronet på naturlig väg vilket innebär att många känner en minskad sexlust när de blir äldre. 

Hur kan man då göra för att höja sitt testosteron? Jo det finns en rad olika bra metoder!

  • Banta! Mycket fett gör så att nivåerna av östrogen höjs och om du gör dig kvitt dina extra kilon så kommer istället östrogenet sänkas och testosteronet höjas. Att vara överviktig är en av dem sämsta sakerna man kan göra för att optimera sitt testo. 
  • Träna på gym! Detta hör ihop med viktnedgång och det vi redan sagt om att höja sina endorfiner. Att köra explosiva gympass ökar även stimulansen av testosteron vilket gör att du kommer känna dig mer manlig, stark och kåt. 

Det finns även saker man kan göra för att behålla så mycket testosteron som möjligt. Nedanstående punkter är alltså förebyggande för att inte få lägre nivåer än vad du redan har.

  • Sov bra! En god natts sömn som rutin bäddar för att din kropp ska kunna maximera sin tillverkning av testosteron. För lite sömn klär sig dålig på flera av kroppens funktioner och testotillverkningen är alltså en sak som blir lidande. Försök sova minst 7 timmar per natt och ha gärna en regelbunden sömn. 
  • Ät rätt! Att ha balans i kroppen är viktigt, så ät sådant som får dig att må bra mentalt och fysiskt samt glöm inte zinken och D-vitaminerna. Bra protein och kolhydrater har ingen direkt verkan på testosteronet men är viktigt för balansen i kroppen vilket i sin tur ger välmående och ökad lust. Mättat fett används dock i tillverkningen av testo, så inkludera det i din kost! 

Runka mer!

Genom att onanera så stimulerar du din sexuella lust. Du har säkert märkt av att du efter ett tag utan onani slutar sakna det. Omvänt blir det om du runkar mycket, alltså att du saknar onanin när du inte gör det och därför även blir kåt oftare. 

Om du inte är kåt så kan du göra dig kåt. Det bästa sättet är att tänka upphetsande tankar under dagen och sedan på väg hem fortsätta fantisera. Tänk verkligen på något som får dig att bli riktigt kåt och vänta med att runka, bygg upp en sexuell spänning under dagen. 

Fungerar inte detta kan du ta hjälp av porr eller sexnoveller för att stimulera och sedan runka när du blir hård, även om du inte nödvändigtvis är kåt. För att göra onanin skönare kan du även ta till runktips för att på så vis komma bort från den lite slentrianmässiga klassiska handtrallan. 

Med detta sagt: runka oftare och bli kåtare! Till en början kommer du behöva runka trots att du inte är hård, men det ger med sig efter ett tag och du kommer börja längta efter att spruta av dig själv så fort runken blir något kroppen vänjer sig med. 

Går du på antidepressiva?

Olika former av antidepressiva tabletter kan ha en förödande effekt på din sexlust. Många män upplever en markant minskad lust och slutar delvis eller helt att intressera sig för sex om de tar dessa läkemedel.

Om du slutar med dina antidepp kommer du med stor sannolikhet att få tillbaka sexlusten du hade innan du började, men ifall du gått på dem väldigt länge kan det vara svårt att hitta tillbaka utan professionell hjälp från psykolog eller sexolog. 

Kom även ihåg att ta tag i din depression när du slutar eftersom depression också har en negativ inverkan på sexlusten. Det blir lätt att man hamnar i ett moment 22 och du bör därför i samband med att du slutar börja träna, lyssna bra musik och äta sunt och hemlagat. 

Sammanfattningsvis

Att gå runt och ha tappat sexlusten kan lätt göra att man hamnar i en ond spiral där lusten blir mindre och mindre. För att bryta detta måste man ta tag i sin situation och börja arbeta för att öka sina testosteronnivåer igen, något som både kan göras på naturlig väg och med hjälp av läkemedel. Man kan alltså själv som man öka sin sexlust utan att gå till doktorn, så testa på egen hand innan du söker hjälp hos vården. 

Författare: