Kan innehålla annonslänkar.

Lufttrycksvibrator man – bästa modellerna 2023

En lufttrycksvibrator för män sägs vara det närmaste sättet för killar att komma kvinnliga orgasmer, och vi är helt eniga!

Lufttrycket berör på djupet och får det att kännas i hela kroppen. När orgasmen väl sköljer över en är den både längre, intensivare och mer dynamisk än en klassisk manlig orgasm och det är därför man säger att den liknar kvinnans starka klimax så pass mycket. 

Idag finns det tyvärr inte så många manliga lufttrycksvibratorer att välja mellan, men vi har listat dem två bästa här nedan. Du kan jämföra priser samt läsa vad vi tycker om dem längre ner för att hitta vilken som passar dig bäst! 

Recension av lufttrycksvibrator man

Arcwave Ion

Bästa vibrator med lufttryck för män

arcwave ion lufttrycksvibrator man

Arcwave Ion

Bästa vibrator med lufttryck för män

Det här är utan tvekan vår favorit! Bättre än så här blir det inte, både vad gäller användarvänlighet och hur orgasmerna känns. 

Med Arcwave Ion får du verkligen komma nära känslan av hur kvinnors klimax känns. Dessutom får du allt paketerat i ett otroligt smidigt och enkelt format. 

Många tycker att känslan är bättre än sex och vi tycker faktiskt att Arcwave slår många ligg! Detta är helt enkelt valet för alla som verkligen vill investera i sin onani. 

Återförsäljare:

Jämför priser:

Det finns egentligen bara en enda riktig lufttrycksvibrator för män att köpa idag och det är den här rackaren, en Arcwave Ion. Den använder samma teknik som kvinnliga motsvarigheter såsom Satisfyer för att stimulera ollonet till riktigt sköna orgasmer. 

Detta är en premiumleksak och något för dig som vill ha riktigt mycket njutning paketerat i ett litet format. Arcwave är otroligt välbyggd och håller i många år, så du har verkligen en leksak som kan hänga med länge. 

Luftvågor stimulerar strängen 

På baksidan av ollonet sitter strängen – den känsligaste delen på hela penisen. Arcwave ger just strängen massor av kärlek i form av luftvågor som skickas ut och berör på ett väldigt djupt sätt. 

Luftvågorna pulserar och varje våg ger en känsla som är svår att beskriva eftersom det egentligen inte är något som fysiskt rör dig utan enbart luft som trycker. Eftersom det inte är något som rör dig så tar det inte heller stopp utan luftvågorna kan nå in riktigt på djupet och pulserar ”genom” dig vilket även är vad som gör att känslan blir så intensiv. 

Till en början kan det vara lite svårt att hitta rätt, men när du väl gjort det så är det som att cykla – då vet du precis vart du ska placera penisen för att få rätt stimulans. 

En sak vi tycker om väldigt mycket med lufttrycket är att man inte måste göra annat än att hålla leksaken helt still. Du behöver alltså inte jucka eller dra fram och tillbaka, utan håll bara still och känn hur pulseringarna tar hand om dig. 

Kombinerar med stimuli av övriga penis

Det är dock inte enbart strängen som får stimuli utan Arcwave Ion ser till att även övriga penis får stimulans genom att ha en räfflad insida som du kan pressa åt kring penisen med din hand. 

Dessa två känslor tillsammans ger riktigt djupa och intensiva orgasmer och det är verkligen svårt att hålla sig, så vill du öva upp din uthållighet kommer det här vara ett perfekt redskap. 

Orgasmerna skiljer sig från de klassiska man får genom att runka upp och ner. Dessa känns mer på djupet och upplevs bra mycket mer intensiva och kraftiga vilket till en början nästan kommer som en chock. Efter man har vant sig är det dock svårt att jämföra orgasmerna som Arcwave ger med vanliga klassiska. Dem lirar helt enkelt i en egen division. 

Finns mängder av inställningsmöjligheter 

I den lilla konstruktionen gömmer sig ett litet smart chip där det lagrats mängder med olika inställningar vilket gör att du kan välja och vraka mellan en mängd olika program beroende på vad just du gillar för stimulans. 

Tycker du om hårda tag så kan du dra på en riktigt intensiv stimulans och är du istället för en lite mer återhållsam, försiktig och mjuk beröring går det också att fixa. 

Vi personligen tycker verkligen om att dra på ett ganska lugnt program och känna hur orgasmen byggs upp utan att man måste göra något. Känn sedan när du ramlar över kanten till orgasm och hur hela kroppen njuter. 

Gjord i mjukaste silikon

Materialet är silikon. Här har Arcwave inte snålat utan man har valt ett riktigt fint silikon som både är riktigt mjukt och lent men även väldigt tåligt, något som gör att det håller sig fräscht under många år. 

Just hållbarheten är något som Arcwave får rejält med pluspoäng för. Om de hade valt ett annat material, exempelvis TPE, så hade leksaken blivit sunkig och slitits mycket snabbare, så vi är verkligen glada för att de har valt som de har gjort. 

Lätt och smidig att använda 

Användarvänlighet har verkligen varit ett ledord i utvecklingen av Arcwave Ion och det märks tydligt. En funktion som vi är väldigt svaga för är att stimulansen startar av sig själv först när du lagt strängen på rätt plats, och så fort du tar bort den så slutar stimulansen. 

Detta gör det väldigt enkelt att manövrera leksaken och du behöver inte trycka på några knappar eller hålla koll på någon app när du väl satt in inställningarna som du vill ha. 

Efter några gångers användning kommer du även hitta just vilken inställning som är skönast för dig, så då kan du ställa in Arcwave på det redan vid start och sedan bara stoppa in penisen och köra igång. 

Själva designen främjar också en väldigt bra användarvänlighet tack vare att den är så pass liten. Arcwave Ion är verkligen ”fun size” och du kan gömma den i fickan om du vill. 

Detta i kombination med att leksaken är batteridriven gör att du kan ha med den lite vart du vill – på resor, in till badrummet, i bilen eller ut i vildmarken. Du måste alltså inte bara njuta i sängen, utan känn dig fri att prova nya platser vilket kommer addera lite spänning till onanin. 

Helt vattentät och kommer med smidig torkstation 

Arcwave tål vatten, så att göra rent den är verkligen busenkelt och något som går på nolltid. Du tar bara isär dem två delarna, klickar på lite tvål eller sexrengöringsmedel och sköljer sedan under kranen i ljummet vatten. 

Därefter kan du klicka ihop delarna igen och sedan sätta leksaken i den medföljande hållaren. Där kan den sitta och torka samtidigt som den laddas. Skulle du inte vilja ha leksaken framme så går det även bra att torka den med en handduk och sedan förvara den i en byrålåda eller på annan plats. 

Ifall du inte ska förvara den i hållaren bör du ha den i en påse för att undvika att den blir dammig och smutsig. Att förvara den korrekt förlänger både hållbarheten och gör att hygienen blir bättre!

Testa både slak och hård

Vissa föredrar att stoppa in penisen och börja när man redan är hård medan andra tycker det blir som bäst att börja slak. Det här är helt individuellt och du bör testa dig fram för att se vad just du tycker är skönt. Vi personligen tyckte det blev härligast om man redan var hård, men detta är som sagt högst subjektivt. 

Applicera en klick glidmedel på ollonet

Trots att du inte behöver trycka åt kring penisen för att få njuta av luftvågorna så rekommenderar vi att du applicerar lite glidmedel på ollonet för att få en skönare känsla. Det finns annars en risk att det upplevs lite torrt.

Skulle kunna vara lite större 

Ifall du är väldigt grov så finns det en risk att du kommer uppfatta utrymmet där du stoppar din penis som lite för trångt. Du kommer få in penisen, men kanske önska lite mer utrymme. Av denna anledning så hade vi gärna sett att hålet var lite större än vad det är nu för att inkludera alla storlekar. 

Det är dock lurigt att hitta en storlek som passar alla, för går man upp för mycket i omkrets finns risken att dem med små penisar inte får en sådan skön stimuli. 

LELO F1S

Manlig lufttrycksvibrator med vibration och soniska vågor

lelo f1s lufttrycksvibrator man

LELO F1S

Manlig lufttrycksvibrator med vibration och soniska vågor

Ifall du vill ha en leksak som tar hand om din penis på tre sätt samtidigt så kommer du gilla Lelo F1S. Här stoppar du in penisen i ett mjukt böljande landskap som sedan tar hand om din kuk genom vibrationer, soniska vågor (lufttryck) och upp- och nerstrokes: allt på samma gång. 

Återförsäljare:

Jämför priser:

Lelo F1S är en automatisk runkmaskin som kombinerar en böljande upp- och nerrörelse med en sugande känsla och lufttryck. Du har alltså tre stycken stimulin på en och samma gång! Lelo F1S har vunnit flera priser för sin innovativa design och för dem sköna orgasmerna den ger. 

Till skillnad från Arcwave Ion så är inte det här en renodlad lufttrycksvibrator utan Lelo F1S använder som sagt även klassisk stimuli med den sugande känslan för att ge dig ännu djupare och mer pulserande orgasmer. Som om det inte vore nog med Arcwave kan du med Lelo alltså få en upplevelse som är även mer intensiv. 

Stoppa penisen i den mjuka sleeven och njut

Istället för att stoppa din penis i ett hål som hos Arcwave Ion stoppar du här in penisen i en lösvagina-liknande tunnel som verkligen är böljande och tar hand om dig på bästa sätt. 

Insidan är gjord i ett mjukt silikon som har ett väldigt böljande mönster. Där inne sitter det två motorer: en som runkar upp och ner och en annan som stimulerar i sidled, något som ger känslan av ett bra handjobb. 

I kombination med dessa rörelser så vibrerar även insidan. Det finns sju olika vibrationer att välja mellan, från lugna, fina och passionerade till intensiva och starka. Du kan alltså skifta mellan mängder av olika program utefter vad just du är sugen på där och då. 

Soniska vågor tar det till nästa nivå

Utöver att runka dig upp och ner samt vibrera så stimulerar Lelo dig med lufttrycksvibrationer, eller ”soniska vågor” som de själva kallar det. Dessa vågor är vad som rör på djupet och verkligen tar upplevelsen till nästa nivå, en nivå som ligger långt mycket högre än en lösvagina eller vanlig avsugningsmaskin. 

Leksaken kan lära sig vad du gillar bäst, och skräddarsy en upplevelse efter det

Du kan koppla din mobil till Lelo F1S. Appen analyserar sedan med hjälp av 10 sensorer vad du tycker är skönast och utefter det skräddarsyr ett helt eget program. Det går alltså att få Lelo att röra sig utefter dina egna preferenser, något som i praktiken innebär att du har långt mycket mer att välja mellan än enbart dem sju förprogrammerade inställningarna. 

I appen har du full kontroll

Vi tycker att appen som kommer till Lelo är riktigt bra. Du kopplar upp dig mot leksaken med Bluetooth och styr sedan mycket enkelt och smidigt mellan dem olika lägena som finns att välja på. 

I appen kan du även göra ett eget program där du väljer exakt hur snabbt det ska vibrera, runka och hur intensiva dem soniska vågorna ska vara. 

En rolig detalj med appen är att du kan få feedback på hur bra du presterar. Detta gör att du kan se om du blivit mer uthållig över tid, något som gör det väldigt motiverande att försöka hålla längre. 

Tappar aldrig intensitet 

Många sexleksaker tenderar att tappa styrka och intensitet under tiden du använder den, men Lelo har en funktion som de kallar för ”Cruise Control”, alltså ”farthållare” på svenska. Den ser till så att du inte tappar hastigheten när det är som skönast utan att det fortsätter i just det tempot som du vill att det ska stimuleras i. 

Riktigt bra batteritid 

Lelo F1S är precis som Arcwave också batteridriven. Vi har haft problem med många batteridrivna sexleksaker eftersom vi tycker de tar alldeles för lång tid att ladda samt laddar ur på tok för snabbt. 

Lelo håller dock en riktigt bra nivå och orkar leverera hela två timmars användning på bara två timmars laddning, något som verkligen får den att sticka ut från mängden. 

Det följer med en laddsladd som du sedan stoppar in i en vanlig mobiladapter. 

Otroligt vackert yttre

Det är sällan sexleksaker är så snygga som Lelo, något som gör att man blir ännu mer sugen på att använda den. 

Många män tycker nämligen det kan bli lite vulgärt om allt ska likna en vagina eller annan kroppsöppning, något som Lelo lyssnat på. F1S ser mer ut som en häftig teknikpryl än en sexleksak, något som även gör det lite mindre skämmigt att använda den, ifall du är lagt åt det mer pryda hållet. 

Överlag så är Lelo kända för att göra just riktigt stilrena saker och F1S är alltså inget undantag. Dessutom så är leksaken inte onödigt stor eller klumpig vilket gör att du enkelt kan lägga undan den när du inte onanerar. Vi saknar dock ett lika lyxigt förvaringsställ som följer med Arcwave Ion! 

Passar alla storlekar 

Den mjuka insidan är väldigt flexibel och passar alla storlekar, både smala, tjocka, långa och korta. Du behöver alltså inte oroa dig för att du inte ska få plats, utan sleeven kommer sluta om dig på ett väldigt härligt sätt. 

Frågor och svar om lufttrycksvibrator för män

1. Vad är en lufttrycksvibrator och hur fungerar den?

En lufttrycksvibrator är en sexleksak som genom luftvågor berör på ett sexuellt sätt som känns väldigt skönt och olikt vanlig klassisk beröring. Den stora fördelen och det som gjort lufttryckstekniken så populär är att känslan blir väldigt djup eftersom luftvågorna kan gå ”igenom”, detta till skillnad från en vanlig beröring. 

Exakt hur själva tekniken fungerar håller tillverkarna för sig själva, men principen är densamma för alla modeller som finns på marknaden idag. Det pulserar ut vågor av luft i olika tempo och styrka och dessa vågor berör sedan dem delar av din penis som är allra känsligast. 

Vissa vågor fokuserar på en väldigt liten del av din penis, exempelvis strängen medan andra har ett desto bredare fokus och kan gå på hela ollonet. 

Alla lufttrycksvibratorer fungerar utan att ha direktkontakt med penisen eftersom vågorna skickas trådlöst genom luften, men många kombinerar detta med en fysisk kontakt just för att det förstärker känslan ytterligare. 

2. Varför finns det så få modeller att välja mellan?

Kvinnor har väldigt många lufttrycksvibratorer att välja mellan, men det är ett desto skralare utbud på den manliga sidan. Anledningen till att det ser ut så här beror dels på att tekniken är svårare att ta fram för män, dels på att efterfrågan inte har varit lika stor på den manliga sidan.

De senaste åren har man börjat se en förändring och idag finns det två stycken modeller som män kan köpa i Sverige, men inom några år förväntar vi oss att den siffran ska öka markant. 

Nu är nämligen tekniken på plats vilket innebär att dem företag som redan har utvecklat modeller kommer börja utveckla variationer, exempelvis budgetmodeller eller ännu dyrare val. Konkurrenterna som inte har lyckats knäcka tekniken ännu förväntas göra det ganska snart i och med att den finns för dem att analysera på marknaden redan. 

I takt med att utbudet ökar så lär även efterfrågan öka eftersom det som finns idag är ganska dyrt och inte något som alla har råd att införskaffa sig. Kommer det en billigare modell till marknaden kan man därför räkna med att den kommer ta fler män med storm. 

I takt med att köpsuget ökar kommer även utbudet öka. 

Så fort det kommer ut en ny modell så testar vi den och ifall vi är nöjda med resultatet kommer vi lägga till den i testet. 

3. Hur skiljer sig en lufttrycksvibrator från en vanlig lösvagina?

Lelo F1S är ganska lik en klassisk lösvagina i det avseendet att man stoppar in penisen i ett smalt utrymme som sedan omsluter ollonet, men det skiljer sig väldigt mycket saker emellan dem, även om utseendet och funktionen i grunden är densamma.

I en lösvagina måste du själv penetrera fram och tillbaka för att få den njutning som det är tänkt medan du i en lufttrycksvibrator däremot kan luta dig tillbaka och låta maskinen göra jobbet. Dessutom så levererar en lufttrycksvibrator oerhört mycket djupare stimulans kontra en vanlig lösfitta, detta eftersom vågorna kan nå på ett djupare plan.

Du som vill ha känslan av ett riktigt ligg bör kanske välja en klassisk lösvagina, men du som vill ha något som känns mer och är lite av en upplevelse ska definitivt spana in en vibrator med lufttryck. Här nedan pratar vi mer om hur det känns. 

4. Hur känns en lufttrycksvibrator?

Det är ganska svårt att sätta fingret på känslan eftersom den inte riktigt påminner om något annat, varken om sex eller en vanlig runk. Både känslan till orgasm och själva klimaxet är ganska annorlunda där lufttrycket har en djupare pulserande känsla. 

En klassisk sexleksak berör på toppen, men tänk dig att den känslan går in i kroppen och strålar ut från ditt kön vidare. Lite så känns luftrycket. Allt känns helt enkelt mer och starkare. 

Det tillfälle man märker som störst skillnad är dock under klimax där man fullkomligt exploderar på ett sätt som inte alls liknar en vanlig orgasm. Som vi har beskrivit det tidigare och som även många tidigare kunder har sagt så är lufttryck det enda sättet att komma i närheten av en kvinnlig orgasm. 

Överlag så är det en känsla man måste prova, inte bara läsa om. Du kommer inse efteråt att det är ganska svårt att sätta ord på exakt hur det känns, mer än att det känns riktigt bra! 

5. Varför är manliga lufttrycksvibratorer så mycket dyrare än kvinnliga?

Om du jämför en Satisfyer med en Arcwave Ion så skiljer det många hundralappar och det är lätt att fråga sig själv varför, för det känns ju lite surt att vi män ska behöva betala så mycket mer. Prisskillnaden beror på flera saker och det handlar inte om att tillverkarna medvetet försöker mjölka ut mer pengar av männen. 

För det första så är tekniken svårare att framkalla på den manliga sidan och den är dessutom helt ny, så marginalerna är ganska pressade eftersom det varit kostsamt att ta fram produkten. På den kvinnliga sidan har man haft tekniken på plats väldigt länge och behöver därför inte ”gardera” sig på samma sätt genom att ta ett högt pris ifall det skulle floppa. 

För det andra så är utbudet väldigt lågt vilket alltid pressar upp priserna då kunden inte har så mycket annat att välja på. 

Det tredje skälet är att efterfrågan hittills har varit ganska låg, och tillverkas något i små volymer så ökar alltid styckpriset. 

Alla dessa saker kommer förhoppningsvis ändras i takt med att efterfrågan drar igång mer, något den förmodligen kommer göra så fort fler män upptäcker vilken magisk maskin detta är. Det kan ske av slumpen eller av att någon manlig förebild börjar göra reklam, men oavsett vilket sätt det sker på så är en ökad efterfrågan bra, så länge utbudet också ökar. 

6. Glöm inte glidmedlet

Detta är en leksak som ska användas med glidmedel även om penisen inte nödvändigtvis nuddar något. Det finns alltid en sannolikhet att penisen kommer komma åt någon del av leksaken och då är det skönt om det finns lite glid. 

För att inte skada produkten och förkorta livslängden är det mycket viktigt att bara använda sig av vattenbaserat glidmedel och inte silikonbaserat, detta eftersom lika löser lika, alltså att ett silikonbaserat kommer lösa upp silikonet i leksaken. 

Om du inte skulle ha glidmedel hemma och inte heller har för avsikt att införskaffa dig det så rekommenderar vi i alla fall att använda ditt saliv eller möjligtvis lite matlagningsolja, exempelvis rapsolja. 

7. Tvätta och håll efter

För att livslängden ska bli så lång som möjligt är det viktigt att du håller efter och tvättar rent efter varje gång du har kommit. Det är inte bra om sperman ligger och drar sig för länge eftersom det riskerar att det blir ofräscht och sunkigt, något som efter ett tag kan vara lite svårt att fixa till även om man tvättar mycket. 

Du ska därför skölja rent med varmt vatten och tvål direkt efter att du onanerat klart. Låt inte leksaken ligga och dra sig över natten eller under tiden du gör något annat, utan ta tag i det med detsamma. 

Båda modellerna som vi har listat här ovan är väldigt lätta att hålla efter, så det är inte direkt något väldigt jobbigt moment. 

8. Hur länge håller en lufttrycksvibrator för män?

Båda modellerna som vi har listat här är ganska dyra, men en stor fördel är att de håller väldigt länge. Du kan räkna med minst ett par års användande innan materialet börjar bil slitet, men ifall du gör rent noggrant samt inte använder maskinen en gång varje dag så kan du räkna med ännu längre hållbarhet än så. 

Att köpa kvalitet lönar sig alltid, både för plånbok och miljö. Dessutom kommer du inte att ångra dig eftersom resultatet är så otroligt bra! 

9. Lelo VS Arcwave

Vilken modell ska man då välja? Vi är svaga för båda och skulle vilja säga att man bör köpa en av vardera, men det är självfallet inte rimligt. 

Vilken du bör välja beror på vilka behov du har och vilken upplevelse du är ute efter. Vill du ha något som liknar en lösvagina mer och om du tycker om att få din penis omsluten så är Lelo ett väldigt bra val tack vare att den har en mjuk sleeve.

Vill du istället ha en lite smidigare maskin som är mer renodlad lufttrycksvibrator så är Arcwave ett bra val. Den är superliten, enkel att använda och även tystgående vilket gör den bra för dig som vill smyga. 

Om vi bara skulle få välja en enda vibrator hade vi valt Arcwave just eftersom den känns lite skönare och ger orgasmer som sticker ut mer, just eftersom den bara fokuserar på strängen. 

Tycker du det verkar tråkigt att inte få någon omslutning av ollonet och är du sugen på att testa lufttryck tillsammans med vibration och strokes är det istället Lelo som kallar på dig. 

10. Hur valde vi bästa lufttrycksvibrator för man?

Det finns inte så mycket att välja på idag, närmare bestämt så finns det två val man kan göra. Som tur är så är båda valen väldigt bra maskiner som levererar en högkvalitativ upplevelse i allt från design och användarvänlighet till själva upplevelsen.

Att välja vilka produkter som ska vara med har alltså inte varit särskilt svårt utan istället ganska tacksamt. Ovanstående modeller är alltså vad som finns att välja på idag, men det är två riktigt bra val och du kommer bli nöjd vilken du än tar. 

Författare:

Läs fler relaterade inlägg: