Kan innehålla annonslänkar.

lesbiskt sex

Lesbiskt sex: 17 sexställningar för två tjejer

Lesbiskt sex är verkligen skönt men det kan vara svårt att veta hur man ska göra för att få till det rätt. Här nedan är 17 ställningar som passar perfekt för dig som är nybörjare och är sugen på att prova på men det finns även många positioner här nedan för dig som är erfaren och behöver lite ny inspiration. 

Bästa ställningar för lesbiskt sex

1. 69:an

lesbiskt sex 69:an

69:an är en underbar position för att båda ska kunna ge och få oralsex samtidigt. När det kommer till lesbiskt sex så är just oralsexet bland det bästa man kan ha eftersom båda parter vet hur man ska hantera klitoris för absolut skönast stimuli. 

Den ena av er lägger sig på rygg medan den andra sätter sig gränsle med sitt underliv över den som liggers ansikte. I den här ställningen kan ni båda nu slicka varandra samtidigt vilket blir väldigt intimt och sexigt. 

Allt är dock inte guld och gröna skogar med 69:an utan det kan vara ganska svårt för vissa att både ge och få stimulans på samma gång. Det blir helt enkelt två för svåra uppgifter att hantera samtidigt vilket kan leda till svårigheter att nå klimax. Vissa har svårare än andra med detta och för att ta reda på hur det är för dig så måste du testa själv. 

Det kan även vara ganska svårt att komma åt för den som är överst eftersom vinkeln blir ganska brant. För att komma åt lättare kan man istället lägga sig på sidan, alltså att ni ligger i 69:an men på sniskan istället för rakt fram. Då har ni båda en bättre vinkel men förlorar dock det sexiga av att rida ansiktet. 

Att rida den som ligger ners ansikte är nämligen riktigt hett och något ni inte får missa att prova. Då styr du som rider vilket gör att du får precis som du vill ha det. Ställningen handlar dock fortfarande om kommunikation eftersom du som är underst måste sticka ut tungan på rätt sätt. 

2. I varandras knän

rocking horse lesbiskt sex

Det finns en position som kallas för den rockande hästen, något som är en väldigt intim ställning där man kommer riktigt nära varandras ansikten. Ställningen går även att ligga i som lesbisk och är en perfekt position för alla som vill ha väldigt intimt sex med stora chanser till orgasm som byggs upp sakta men riktigt starkt. 

Den ena av er sätter sig på huk i sängen med benen utåt liknande som om man skulle sitta skräddare. Den andra sätter sig sedan mellan benen med sina egna ben pekande framåt! Här har ni båda nu perfekt vinkel att pulla den andra till orgasm. Det kan vara svårt att ta på varandra samtidigt men det går om ni sätter er i olika höjd.

När ni sitter så här så har ni väldigt bra vinkel att ge g-punktsmassage just eftersom era händer kommer lite underifrån, något som gör att det blir väldigt lätt att göra komsi-rörelsen fram och tillbaka som krävs för att stimulera g-punkten på rätt sätt. 

Om du är osäker och vill veta mer om hur man hitta g-punkten så kan du spana in vår guide! 

Eftersom ni är så nära varandra kan ni kyssas, viska saker och kolla varandra i ögonen. Den handen som inte pullar kan slutas om den andras rumpa, leka med brösten eller ta stryptag. 

Det här är faktiskt en av våra favoritställningar för lesbiskt sex eftersom man kommer så otroligt nära varandra samt att man kan stimulera till orgasm utan att behöva anstränga sig särskilt mycket. Ni får helt enkelt inte missa den här ställningen! 

3. Doggy

lesbisk doggystyle

Doggy är en av dem skönaste positionerna man kan ligga i, inte bara för heteropar utan även för två tjejer. Det finns två sätt ni kan ligga i den på. 

Det första är att använda en strap-on, alltså en dildo som den ena fäster runt sin höft och sedan penetrera den andra med medan hon ligger ner. Samtidigt kan hon som tar emot stimulera sin egen klitoris till sköna orgasmer. Du som har strap-onen har tyvärr inte så bra möjligheter att ta på dig själv samtidigt, men du får se din partner njuta och det kan vara minst lika trevligt. När den som tagit emot är nöjd så byter ni bara plats!

Det andra sättet att njuta av doggy på som två tjejer är att slicka varandra. Den ena ställer sig i doggy och har då sitt underliv pekande uppåt, perfekt för att komma åt både anus och slida. Samtidigt som man blir slickad tar man på sin egen klitoris! 

Doggy går att ha nästan överallt, från golvet till sängen och soffan eller varför inte i skogen?

4. Doggy vända från varandra

doggy från varandra lesbistk sex

Med en stor dildo så kan ni båda bli penetrerade i doggy samtidigt vilket är få förunnat när man har lesbiskt sex. Ställ er båda på alla fyra med ansiktena vända från varandra och stoppa sedan in penisen i någon av er. Därefter stoppar även den andra in dildon och sedan kan ni gunga fram och tillbaka för att på så vis bli penetrerade samtidigt. 

Det här är en av få positioner där ni båda kan njuta av penetration på en och samma gång. Annars brukar det oftast vara så att den ena har en strap-on eller leker med en dildo på den andra. 

För att ta sexet till nästa nivå så kan ni inhandla en sexmaskin som kan penetrera åt två håll samtidigt. För att använda en sådan maskin lägger ni er också i doggy på varsin sida och styr sedan med en kontroll. 

På kontrollen kan man justera hur djupt penisen ska gå samt hur snabbt den ska penetrera. Eftersom bara en kan styra åt gången så blir det som att den penetrerar den andra eftersom den styr allt. Med en sexmaskin kommer ni väldigt nära känslan av ett hetero sex utan att behöva blanda in en riktig penis! 

5. Skeda

skeda lesbiskt sex

Att skeda är en perfekt ställning för att komma varandra riktigt nära och kunna få njuta av sex utan att anstränga sig så mycket. Ni lägger er i vanliga skeden och du som ligger i lilla skeden öppnar upp med benen så att den bakom kan komma åt din klitoris och stimulera den, antingen med händerna eller med en vibrator. 

Du som är lilla skeden får nu en känsla av att vara omhändertagen och ligger verkligen i en trygg ställning. Den stora skeden kan komma åt att kyssa samtidigt men även ta strypgrepp eller viska saker. Händerna är även fria att stimulera brösten. 

Du som är stora skeden kan inte bli stimulerad samtidigt så ni får helt enkelt byta efter ett tag. 

6. Sittandes / liggandes bredvid varandra

sittandes lesbisk sexstallning

Ställ er på knä bredvid varandra eller lägg er på rygg i sängen och öppna upp med benen. Ta sedan på varandras klitoris samtidigt och njut tillsammans. Den hand som inte används för att fingra kan du leka med på dina egna bröst. Det går även att rulla över och ligga mer mot varandra ifall ni vill kyssas samtidigt. 

Detta är en väldigt enkel position som trots sin enkelhet är otroligt härlig och skön. Ibland behöver man inte krångla till det helt enkelt! 

7. Dubbel penetration bakifrån

penetration bakifrån lesbiskt sex

Att få både anal och vagina penetrerade på samma gång är riktigt skönt och hett för båda! I den här enkla ställningen så lägger sig den ena på mage med rumpan putandes uppåt och den andra kommer in bakifrån. Med sina händer så penetrerar den anus och vagina samtidigt, antingen med ena handen genom att ha tummen i rumpan och fingrarna i vaginan eller genom att använda båda händerna. 

Det går även att använda sig av sexleksaker eller tunga och fingrar samtidigt för att variera lite. Grunden är alltså att man kommer in väldigt bra till båda hålen i den här vinkeln vilket går att variera på alla möjliga sätt med lite fantasi. 

Vi tipsar om att använda ett bra glidmedel i samband med anal penetration. Saliv är alltså inte tillräckligt utan det krävs mer än så. 

9. Saxa

saxa lesbiskt sex

Att saxa kan mycket väl vara det lesbiska sexets motsvarighet på missionären, ja så klassisk är den. Saxa innebär att man lägger sig och särar på benen så att underliven nuddar varandra. Därefter gnider man sig fram och tillbaka så att klitorisen blir stimulerad på båda samtidigt. 

Saxa är en skön ställning som är bra att börja med eftersom det är lätt att komma in rätt samt att det finns goda chanser till att båda kommer samtidigt just eftersom ni får exakt samma stimulans på samma gång. 

Det svåra med att saxa kan vara att hitta en gnidning som faktiskt känns naturligt och inte skaver eller gör ont. För att hitta rätt så krävs det lite kommunikation samt att man vågar prova nya vinklar eftersom den första oftast inte är den bästa! 

10. Benen i luften

lesbisk sexställning benen i luften

Att lägga sig på rygg och kasta upp benen i luften gör att man hamnar i en väldigt skarp vinkel vilket innebär att man kan komma väldigt djupt in, men även att man kommer åt g-punkten på ett effektivt sätt. 

Benen i luften kan ni ha på golvet, i sängen eller soffan men det fungerar även på exempelvis ett bord men då får den som ska slicka stå upp istället för att sitta. 

I den här ställningen kommer den som ska utföra smekningarna åt väldigt bra och kan kyssa klittan men även suga och slicka på den. Eftersom det bara krävs en hand för att hålla din partner stabil, eller ingen hand ifall hon har bra balans, så kan du leka med en dildo eller dina händer i hennes anal eller slida samtidigt som du slickar. 

Fördelen med att lägga sig så här är att man kommer åt så extremt lätt och dessutom ser vad man gör. Det är alltså som upplagt för att hitta rätt även om man inte är så erfaren att man kan känna sig fram och hitta bara genom det. Nackdelen är att det krävs lite vighet och ganska gott fysiskt skick av den som blir slickad, annars kommer det inte fungera. 

Det går att lägga sig så här även som otränad men det blir trixigare och kan kräva lite övning innan man får till det. 

11. Bryggan till njutning

bryggan till njutning lesbiskt sex

Bryggan till njutning är en variant av att bara ligga vanligt på ryggen och bli slickad. Här kastar du som är underst även upp dina fötter på hennes rygg vilket ger en brantare vinkel, något som gör det lite lättare att komma åt klittan. 

Eftersom du har benen på ryggen så kan du även trycka upp och ner mot hennes mun samtidigt som hon slickar vilket gör att ställningen blir lite mer levande och dynamisk för båda. 

För att avlasta lite för dig som ligger underst kan ni lägga en kudde under hennes svank vilket gör att hon inte måste hålla uppe sig av muskelkraft utan snarare kan vila i en uppåtriktad position. 

12. Lata tjejen

lata tjejen sex

Ibland vill man bara bli omhändertagen och ibland vill man bara ta om hand. Den lata tjejen är en position som passar perfekt när man är på sådant humör. Ställningen går egentligen ut på att du som tjej sätter dig på en stol, fåtölj eller soffa och sedan särar på benen för att låta din partner glida in med ansiktet där hon kan slicka din klitoris och slida till orgasm. 

Medan du som tar emot sitter och njuter så kan du styra din partners huvud in och ut samt dra henne i håret eller bara njuta av utsikten av att hon är nere och tar hand om dig. 

Anledningen till att ställningen kallas för ”lata tjejen” är eftersom du som tar emot verkligen kan slappna av och inte behöver tänka på något mer än att njuta. Det är en väldigt okrävande ställning att sitta i helt enkelt, speciellt eftersom du kan vila dina ben på din flickväns rygg! 

Din partner kan även komma åt g-punkten på ett väldigt enkelt sätt eftersom vinkeln gör det lätt att komma åt. Om vi skulle nämna något negativt med positionen så är det att den kan ta lite på den som slickars knän, så att sitta på en kudde eller filt kan vara att föredra för att orka sitta längre. 

Om det är stor höjdskillnad kan man även behöva böja sig ganska mycket för att komma ner rätt, så försök hitta en plats att sitta på som är lagom i höjd. 

13. Ena benet upp

kvinnlig sexställning liggandes rygg

Lägg dig ner nära sängkanten och låt din partner krypa upp nära dig för att sedan stoppa sitt huvud mellan dina ben. Där kommer hon in med en ganska vass vinkel vilket attackerar klittan på ett sätt som är perfekt för att få den stimulerad maximalt. 

Eftersom vinkeln blir väldigt brant måste man vara lite försiktig så att man inte blir för vass in.

För att få till det så bra som möjligt måste hon som blir slickad hålla uppe sitt ena ben i luften eftersom det är vad som skapar vinkeln. Benet håller man med fördel i sina egna armar där det får vila.

Det kan ta ganska mycket kraft att hålla benet så här vilket gör att man kanske inte orkar ligga så länge. Om inte annat så lär du i alla fall bli starkare och starkare i takt med att ni kör den fler och fler kvällar. 

Precis som vid föregående position kan det även här vara skönt att ha något under knäna för den som slickar, exempelvis en kudde eller filt. Har ni en matta på golvet så kan det dock räcka! 

15. Stående

sexposition kvinna ståendes

Här står den ena rakt upp och ner medan den andra sitter på knä på golvet och slickar framifrån. Från rakt fram har man en bra ingång till klittan och kan samtidigt nå runt rumpan och leka med exempelvis analen. 

Du som står upp kan trycka din partners ansikte mot dig med dina händer vilket ger en härlig dominant känsla som gör de flesta riktigt upphetsade. 

Om ni har med en strap-on i leken så är även det här en ypperlig position för att simulera en avsugning, något som många kan tycka ser väldigt hett ut även om man är lesbisk. 

16. Ridande med strap-on

lesbiskt sex rida

Alla kvinnor gillar att rida, så är det bara, så ska ni ha lesbiskt sex bör ni verkligen överväga att köra just cowgirl.

Ställningen går att variera i all oändlighet och ger en väldigt stor chans till orgasm eftersom penisen kan komma åt både g-punkten och klitoris beroende på hur man rider. 

Prova att rida fram och tillbaka för att gnida klittan mot penisskaftet, alltså att du får in en gnuggande rörelse istället för att hoppa upp och ner 

Testa även att rida genom att låta fötterna vara i golvet eller sängen istället för knäna. I den ställningen kan du vinkla för att komma åt g-punkten perfekt vilket ger goda chanser till fontänorgasm. 

Du som har strap-onen på dig behöver inte göra mer än att ligga och njuta av utsikten över din flickvän som rider som aldrig förr. Skulle du vilja hjälpa till så kan du sätta dig lite lätt upp och stödja med händerna på hennes rumpa fram och tillbaka för att öka stimulansen av klittan. 

Den av er som ligger ner har också ett perfekt läge att ta ett stryptag eller ge brösten den kärlek som de förtjänar! 

17. Strippa

lesbiskt sex lapdance

Dra på en strap-on och slå dig sedan ner på en stol. Låt sedan din flickvän dansa över penisen samtidigt som hon har den i sig, antingen i vaginan eller i analen. Eftersom din partner ger en lapdance samtidigt som hon njuter av penisen så får du som har strap-onen på dig också njutning i form av ögongodis när hon dansar. 

Penisen kommer in djupt och utöver att dansa går det även att twerka eller vända sig om och gnugga fram och tillbaka för klitorisstimuli. 

Sammanfattningsvis - lesbiskt sex

Med dem här ställningarna så kommer ni garanterat att ha ett riktigt skönt sex som ger otroliga orgasmer. Ställningarna är bra för olika saker där vissa passar bäst för klitorisstimulans medan andra har en väldigt bra vinkel för att man ska komma åt g-punkten. Om ni vill ha sex med en strap-on så fungerar alla ställningar för heterosexuella par. 

Författare:

Läs fler relaterade inlägg: