Kan innehålla annonslänkar.

lelo enigma

Lelo Enigma – recension och prisjämförelse 2023

Är du sugen på att köpa den beryktade och svensktillverkade Lelo Enigma som får kvinnor världen över att se stjärnor? Då har du kommit rätt, för här nedan kan du jämföra pris hos landets bästa återförsäljare. Du kan även läsa vår recension för att få reda på om den fungerar bra, är värd sitt pris och kanske framförallt hur den känns att använda. 

Vi levererar alltså lite matnyttig information så att du ska få mer kött på benen innan du väljer att köpa, perfekt ifall du är en person som gärna gör lite efterforskning innan du klickar hem något. 

Här nedan kan du se priset och köpa Lelo Enigma hos fem av dem största och mest seriösa återförsäljarna idag. Vi kan rekommendera alla aktörer här nedan eftersom de levererar snabbt, diskret och har en bra kundtjänst. Med andra ord bör du välja den butik som har bäst pris just nu eftersom alla gör ett bra jobb. 

Jämför och hitta bästa pris på Lelo Enigma

Recension av Lelo Enigma

Överblick

En leksak som garanterar starka och lång orgasmer. Tack vare att den är enkel att använda, snygg och vattentät blir vi inte förvånade om Lelo Enigma kommer ingå i din nya kvällsrutin…

Totalt betyg

4.5/5

Lyxigt yttre

lola enigma utseende

Det första vi slås av när vi ska öppna Lelo Enigma är den lyxiga paketeringen. I en tjock svart kartong bakom genomskinlig plast ligger den – leksaken som har tagit mängder av kvinnor med storm. Redan från start vilar en högkvalitativ känsla över produkten och den känslan fortsätter infrias även när man tar upp den ur kartongen för att känna och klämma. 

Utsidan är gjord av svart och lent silikon och ABS-plast och på baksidan sitter en liten metallplatta som skimrar i rosa och lila. Vi misstänker att plattans funktion är att skydda batterier och övrig teknik men för att göra utseendet lite mer spännande har man valt att addera lite färg.

Vikten på 200g gör att leksaken ligger skönt i handen och bidrar även med en välbyggd känsla. De tre reglagen av/på, plus och minus är enkla att trycka in och har ett bra motstånd vilket enligt oss är otroligt viktigt. 

Allt är dock inte bara lyxigt och elegant utan utsidan är även diskret vilket gör att man väldigt lätt kan gömma undan den. 

Klitoris och g-punktsstimulans - samtidigt

enigma stimulering

Det som gjort Lelos Enigma så känd är dess förmåga att ge klitoris och g-punkten stimulans på samma gång något som den gör med hjälp av två separata ”armar”. Den jobbar alltså med kvinnans två starkaste erogena zoner samtidigt vilket bäddar för att ge otroligt sköna orgasmer. Så hur känns orgasmerna och är dem svåra att få?

Till att börja med så är stimulansen otroligt skön och man får passa sig med att dra på för mycket eftersom det lätt blir för intensivt, så vårt tips är att börja försiktigt och sedan öka i takt med att du närmar dig klimax och blir kåtare och kåtare eftersom man annars tenderar att tycka det blir obehagligt på grund av för stark stimuli. 

Det är lite svårt att förklara själva känslan eftersom den inte upplevs under vanligt sex, så länge du inte får oralsex och g-punktsmassage på samma gång, för det är så det känns. Att bli fullkomligt galen och rent ut sagt superkåt är alltså nästan en garanti. 

Lätt att få många och starka orgasmer

När det kommer till orgasmerna så är dem verkligen inte svåra att få och tycker du om att komma flera gånger i rad lär du bli nöjd då det inte är några som helst problem att nå två, tre, fyra – ja så många som du egentligen orkar. Eftersom orgasmerna är otroligt starka blir man väldigt trött i musklerna och det kan bli för intensivt att hålla på för länge. 

Vi upptäckte dock att man kan vänja sig med den uttröttande känslan som orgasmerna ger och på så vis även lära sig att få flera stycken i rad utan att bli helt utmattad. Så om du övar kommer du kunna nå klimax betydligt fler gånger under samma onani kontra vad du orkar till en början.  

Det som gör orgasmerna så kraftfulla är kombinationen av stimuli på både g-punkt och klitoris samtidigt. G-punkten får en massage av vibratorn som stoppas i kroppen samtidigt som klittan får stimuli av ljudvågor som pulserar ut.

Vibratorn fungerar som en vanlig g-punktsvibrator. Det är alltså ett skaft som trycker på punkten och pulserar vibrationer. Vi tycker det är skönt att använda lite glidmedel på delen som stoppas in i slidan, men kom ihåg att inte använda silikonbaserat glidmedel till silikonleksaker eftersom det kommer skada leksaken. Köp därför ett vattenbaserat glidmedel eller använd ditt saliv! 

Själva ljudvågorna är en relativt ny teknik som har tagit världens kvinnor med storm eftersom den inte påminner om något som funnits tidigare. 

Ljudvågor ger känslan av bra oralsex

lola enigma test

Ljudvågorna är vi verkligen imponerade av och påminner väldigt mycket om en satisfyer för er som testat en sådan. Vågorna kommer åt hela klitoris, även den del som är på insidan vilket ger en mycket djupare känsla kontra om man använder händerna. Det kan låta konstigt att ljud ska ge stimulans, men det fungerar riktigt bra och för dem som vill veta dem tekniska detaljerna bakom så ligger frekvensen på 60 respektive 100 Hz och pulserar ut i mönster. Du hör ljudet men det är inget som stör.

Dem pulserande vågorna ger en lite sugande känsla som påminner om ett riktigt bra oralsex vilket inte alls är helt fel, speciellt inte när det kombineras med g-punkten…

Ljudet skickas genom luften och du måste därför inte ha någon direktkontakt med huden. Detta leder till att du inte vänjer dig med beröringen under onanis gång utan du behåller istället all känsel istället för att ”domna” som man oftast gör ifall man använder fingrarna. 

Du känner säkert igen att man måste trycka hårdare och hårdare eller röra snabbare och snabbare med handen, men med Enigma kan du köra på en och samma hastighet hela tiden och med stor sannolikhet komma ändå, just eftersom du inte tappar känseln. 

En detalj vi vill lyfta som gör hela upplevelsen mycket bättre är att både vibrationen och ljudvågorna pulserade i samma takt, något som gjorde att stimulansen växte ihop till en och samma varma sköna känsla istället för att delas upp i två. Man tänker alltså inte riktigt på att det händer två saker samtidigt utan allt känns väldigt sammanhängande. 

Cruise control - för ännu bättre orgasmer

Lelo har utvecklat något som de kallar för Cruise Control, en funktion som vi verkligen välkomnar med öppna armar.

De flesta kvinnor känner av att man spänner till sig inför orgasmen, något som innebär att man oftast trycker hårdare med exempelvis en vibrator just innan man ska komma. Cruise Control känner av den här tryckförändringen som du gör med handen och lägger på 20% intensitet när du trycker in Lelo Enigma mot kroppen. Du kan alltså ha på full effekt men ändå få mer intensiv stimulans in i det sista. 

Att få ökad intensitet precis innan orgasmen gör så att klimax blir starkare och oftast även längre. Det fiffiga med att upptrappningen sker av sig själv är att du slipper börja fippla och greja med knapparna som bara tar onödigt fokus från stundens hetta. 

Du kan alltså undvika att aktivera Cruise Control genom att inte trycka till extra. Detta innebär även att du aktivt kan välja att aktivera denna extra stimulans när du vill, även om du inte är på väg att komma. Det är alltså inte något som bara sker på måfå när kroppen tar över utan du kan absolut styra det själv även om det kräver några gångers övning. 

Enkel att använda

lola enigma recension

Knapparna är få. Du har av/på, plus och minus och det är på plus samt minus-knapparna du ändrar intensiteten. Det finns 8 olika lägen att välja på, från väldigt lugn och mjuk stimulans till riktigt intensiv och stark. Det är alltså bara att välja och vraka med några enkla knapptryck. 

Vi gillar att det går snabbt att skifta mellan lägena. Du kan dra på från noll till fullt och tvärtom på bara någon sekund vilket ger stora möjligheter att anpassa och jobba med snabba skiftningar. 

Själva designen är utformad på ett sätt som gör Enigma väldigt enkel att använda och komma åt rätt med. Man skulle faktiskt kunna kalla den ergonomisk. Det krävs inte många sekunder innan man hittar hur den ska ligga och det är enkelt att komma åt som det är tänkt oavsett storlek. 

Vissa leksaker som ska ge dubbel stimulans är nämligen svåra att använda sig av eftersom det kan vara lurigt att hitta rätt på två punkter samtidigt, men så är alltså inte fallet med Enigma utan det är bara stoppa in, lägga allt på plats och köra igång.

Ifall du inte vet var din g-punkt håller hus kan du ta reda hur man hittar g-punkten i vår separata artikel vilket gör allt lite enklare. Du kan även använda Lelo Enigma för att hitta rätt. Det brukar nämligen vara enklare med en leksak kontra att använda fingrarna. 

Batteridriven och vattentät

Hela konstruktionen är vattentät vilket innebär att du kan använda den även i badkaret och när du duschar. Har du lätt att få sprutorgasmer behöver du inte heller oroa dig för att ha sönder något, så det är bara onanera på så mycket du kan utan att oroa dig för något.

Vattentätheten underlättar även rengöringen då det bara är att skölja av den under handfatet i lite varmvatten och med en klick tvål. Man kan även använda speciellt rengöringsmedel för sexleksaker om det har varit en vild onani och man vill göra den extra fräsch, men i regel så behövs inte det. 

Själva maskineriet är batteridrivet och batterierna är uppladdningsbara vilket sparar mycket tid och pengar jämfört med om man ska köpa AAA-batterier stup i kvarten. 

Det medföljer en USB-laddare som ger full laddning på cirka två timmar. Batteritiden är ungefär lika lång som laddtiden men påverkas av faktorer såsom hur intensivt du kör. Två timmar är mätt utifrån normal användning, alltså att skifta i intensitet och oftast ha från låg till medium stimuli den största tiden.

Vi tycker att den angivna batteritiden stämmer överens bra och det går till och med att få ut lite längre ifall du är en person som inte behöver så snabb stimulans. Är du en som kör på desto hårdare kan du istället räkna med ungefär 90 minuters batteritid. 

Använd tillsammans med din partner

Detta är verkligen ett riktigt bra onaniredskap men det är också en bra leksak att använda tillsammans med sin partner. Om du tycker om analsex kan du exempelvis bli knullad samtidigt som du stimulerar din klitta och g-punkt. 

En annan sexig sak är att onanera tillsammans med sin partner, där du tar på dig själv och din partner på sig. Försök sedan hålla er ifrån varandra, något som är enklare sagt än gjort…

En partner kan givetvis använda den även på dig för att kontrollera och ge dig sköna orgasmer, perfekt som förspel eller avslutning ifall han kommer snabbt och du inte riktigt känner dig färdig än. 

Är ni två tjejer är det här ett kul och skönt redskap att använda tillsammans. Testa lägga er så den ena får klitorisstimulansen och den andra g-punktsvibrationen. Om ni lyckas ger det en riktigt skön gemensam upplevelse eftersom det pulserar i samma takt. 

Se mer:

Här är trailern för Lelo Enigma där vi tycker att de har fångat känslan som leksaken ger på ett bra sätt. Det är lyx, elegans, lite mystik och njutning det handlar om. 

Sammanfattning av Lelo Enigma

Detta är leksaken för dig som vill nå riktigt starka orgasmer utan att behöva kämpa så länge samt som vill ha en modell med ett stilrent och snyggt yttre. Priset är ganska högt men eftersom Enigma ersätter de flesta andra sexleksaker och håller länge så är det enligt oss en väl värd investering. 

Författare:

Läs fler relaterade inlägg: