Innehåller annonslänkar. 

Vi testar och recenserar Lelo Enigma: världens bästa lufttrycksvibrator för kvinnor

Lelo Enigma: recension & prisjämförelse 2024

Hur bra är Lelo Enigma, håller den måttet jämfört med andra lufttrycksvibratorer såsom Satisfyer och hur använder man den på skönast sätt?

Vi har testat dubbelvibratorn Enigma från svenska märket Lelo och här är vår upplevelse av den. 

Vi listar även var du kan köpa vibratorn till bäst pris! 

Lelo Enigma - en av världens bästa luftvibratorer för kvinnor

Kortfattat 

Lelo Enigma är en sexleksak som garanterar starka och långa orgasmer.

Tack vare att vibratorn är enkel att använda, snygg och vattentät blir vi inte förvånade om Lelo Enigma kommer att ingå i din nya kvällsrutin…

Vårt betyg: ★★★★★

Jämför och hitta bäst pris hos:

Fördelar

Nackdelar

+ Ger magiska orgasmer snabbt– Man kan inte välja att bara använda lufttrycket eller vibrationerna
+ Håller länge och känns betydligt mer välgjord än Satisfyer Pro 
+ Du får en dubbel stimulans med både vibrationer och lufttryck på klitoris 

Är du sugen på att köpa den beryktade och svensktillverkade Lelo Enigma som får kvinnor världen över att se stjärnor?

Då har du kommit rätt, för i den här artikeln jämför vi priser hos bra återförsäljare.

Du kan även läsa vår recension för att få reda på om Enigma fungerar bra, är värd sitt pris och kanske framförallt hur den känns att använda. 

Vi levererar alltså lite matnyttig information så att du ska få mer kött på benen innan du väljer att eventuellt köpa vibratorn, perfekt ifall du är en person som gärna gör lite efterforskning innan du klickar hem en produkt online. 

Vi kan rekommendera alla återförsäljare som vi har listat säljer Lelo Enigma eftersom de levererar snabbt, diskret och har en bra kundtjänst.

Med det sagt bör du välja den butik som har bäst pris eftersom de i övrigt är lika bra! 

Vad tycker våra läsare om Lelo Enigma?

Vi är imponerade av ett lyxigt yttre

Det första vi slås av när vi ska öppna Lelo Enigma är den lyxiga paketeringen.

I en tjock svart kartong bakom genomskinlig plast ligger den – sexleksaken som har tagit mängder av kvinnor med storm.

Redan från start vilar en högkvalitativ känsla över produkten och den känslan fortsätter infrias även när man tar upp den ur kartongen för att känna och klämma. 

Utsidan är gjord av svart och lent silikon och ABS-plast och på baksidan sitter en liten metallplatta som skimrar i rosa och lila.

Vi misstänker att plattans funktion är att skydda batterier och övrig teknik men för att göra utseendet lite mer spännande har man valt att addera lite färg.

Vikten på 200g gör att vuxenleksaken ligger skönt i handen och bidrar även med en välbyggd känsla.

De tre reglagen av/på, plus och minus är enkla att trycka in och har ett bra motstånd vilket enligt oss är otroligt viktigt. 

Allt är dock inte bara lyxigt och elegant utan utsidan är även diskret vilket gör att man väldigt lätt kan gömma den. 

Storlek10 x 5 x 18,5 cm (varav 14 cm är införbar längd)
MaterialSilikon
Batteritid2 h
Laddtid1,5 h
VattentätJa

Man får klitoris- och g-punktsstimulans samtidigt

Det som har gjort Lelo Enigma så känd är dess förmåga att ge klitoris och g-punkten stimulans på samma gång, något som den gör med hjälp av två separata ”armar”.

Den jobbar alltså med kvinnans två starkaste erogena zoner samtidigt vilket bäddar för att ge otroligt sköna orgasmer.

På många sätt är Enigma alltså en klitorisvibrator och g-punktsvibrator i ett! 

Du har möjlighet att få dubbla orgasmer! 

Så hur känns orgasmerna och är de svåra att få?

Till att börja med så är stimulansen otroligt skön och man får passa sig med att dra på för mycket eftersom det lätt blir för intensivt, så vårt tips är att börja försiktigt och sedan öka i takt med att du närmar dig klimax och blir kåtare och kåtare eftersom man annars tenderar att tycka det blir obehagligt på grund av för stark stimuli. 

Det är lite svårt att förklara själva känslan eftersom den inte upplevs under vanligt sex, så länge du inte får oralsex och g-punktsmassage på samma gång, för det är så det känns.

Att bli fullkomligt galen och rent ut sagt superkåt är alltså nästan en garanti. 

Vi personligen lyckades få både klitorisorgasm och fontänorgasm av att använda Enigma, men tyvärr inte samtidigt, något som vi fortfarande jobbar på att få! 

Förvånansvärt lätt att få orgasm jämfört med många andra sexleksaker

När det kommer till orgasmerna så är de verkligen inte svåra att få och tycker du om att komma flera gånger i rad lär du bli nöjd då det inte är några som helst problem att nå två, tre, fyra – ja så många som du egentligen orkar.

Eftersom orgasmerna är otroligt starka blir man väldigt trött i musklerna och det kan bli för intensivt att hålla på för länge. 

Vi upptäckte dock att man kan vänja sig med den uttröttande känslan som orgasmerna ger och på så vis även lära sig att få flera stycken i rad utan att bli helt utmattad.

Så om du övar kommer du kunna nå klimax betydligt fler gånger under samma onani kontra vad du orkar till en början.  

Det som gör orgasmerna så kraftfulla är kombinationen av stimuli på både g-punkt och klitoris samtidigt.

G-punkten får en massage av vibratorn som stoppas i kroppen samtidigt som klitoris får stimuli av ljudvågor som pulserar ut.

Vibratorn fungerar som en vanlig g-punktsvibrator.

Det är alltså ett skaft som trycker på punkten och pulserar vibrationer.

Vi tycker det är skönt att använda lite glidmedel på delen som stoppas in i slidan, men kom ihåg att inte använda silikonbaserat glidmedel till silikonleksaker eftersom det kommer skada sexleksaken.

Köp därför ett vattenbaserat glidmedel eller använd ditt saliv! 

Själva ljudvågorna är en relativt ny teknik som har tagit världens kvinnor med storm eftersom den inte påminner om något som funnits tidigare. 

Om man gillar djupa klitorisorgasmer så är Lelo Enigma ett perfekt val av vibrator. Man kommer både snabbt och djupt, samt flera gånger om!

Ljudvågorna stimulerar djupt och intensivt 

Ljudvågorna är vi verkligen imponerade av och påminner väldigt mycket om en Satisfyer för er som testat en sådan.

Vågorna kommer åt hela klitoris, även den del som är på insidan vilket ger en mycket djupare känsla kontra om man använder händerna.

Det kan låta konstigt att ljud ska ge stimulans, men det fungerar riktigt bra och för dem som vill veta dem tekniska detaljerna bakom så ligger frekvensen på 60 respektive 100 Hz och pulserar ut i mönster. Du hör ljudet men det är inget som stör.

De pulserande vågorna ger en lite sugande känsla som påminner om ett riktigt bra oralsex vilket inte alls är helt fel, speciellt inte när det kombineras med g-punkten…

Ljudet skickas genom luften och du måste därför inte ha någon direktkontakt med huden.

Detta leder till att du inte vänjer dig med beröringen under onanis gång utan du behåller istället all känsel istället för att ”domna” som man oftast gör ifall man använder fingrarna. 

Du känner säkert igen att man måste trycka hårdare och hårdare eller röra snabbare och snabbare med handen, men med Enigma kan du köra på en och samma hastighet hela tiden och med stor sannolikhet komma ändå, just eftersom du inte tappar känseln. 

En detalj vi vill lyfta som gör hela upplevelsen mycket bättre är att både vibrationerna och ljudvågorna pulserade i samma takt, något som gjorde att stimulansen växte ihop till en och samma varma sköna känsla istället för att delas upp i två.

Man tänker alltså inte riktigt på att det händer två saker samtidigt utan allt känns väldigt sammanhängande. 

Funktionen ”cruise control” gör det ännu enklare att få orgasm

Lelo har utvecklat något som de kallar för Cruise Control, en funktion som vi verkligen välkomnar med öppna armar.

De flesta kvinnor känner av att man spänner till sig inför orgasmen, något som innebär att man oftast trycker hårdare med exempelvis en vibrator just innan man ska komma.

Cruise Control känner av den här tryckförändringen som du gör med handen och lägger på 20% intensitet när du trycker in Lelo Enigma mot kroppen.

Du kan alltså ha full effekt men ändå få mer intensiv stimulans in i det sista. 

Att få ökad intensitet precis innan orgasmen gör så att klimax blir starkare och oftast även längre.

Det fiffiga med att upptrappningen sker av sig själv är att du slipper börja fippla och greja med knapparna som bara tar onödigt fokus från stundens hetta. 

Du kan alltså undvika att aktivera Cruise Control genom att inte trycka till extra.

Detta innebär även att du aktivt kan välja att aktivera denna extra stimulans när du vill, även om du inte är på väg att komma.

Det är alltså inte något som bara sker på måfå när kroppen tar över utan du kan absolut styra det själv även om det kräver några gångers övning. 

Vi tycker att Lelo Enigma är enkel att använda

Knapparna är få.

Du har av/på, plus och minus och det är på plus samt minus-knapparna du ändrar intensiteten.

Det finns 8 olika lägen att välja på, från en väldigt lugn och mjuk stimulans till riktigt intensiv och stark.

Det är alltså bara att välja och vraka med några enkla knapptryck. 

Vi gillar att det går snabbt att skifta mellan lägena.

Du kan dra på från noll till fullt och tvärtom på bara någon sekund vilket ger stora möjligheter att anpassa och jobba med snabba skiftningar. 

Själva designen är utformad på ett sätt som gör Enigma väldigt enkel att använda och komma åt rätt med. Man skulle faktiskt kunna kalla den ergonomisk.

Det krävs inte många sekunder innan man hittar hur den ska ligga och det är enkelt att komma åt som det är tänkt oavsett storlek. 

Vissa sexleksaker som ska ge dubbel stimulans är nämligen svåra att använda sig av eftersom det kan vara lurigt att hitta rätt på två punkter samtidigt, men så är alltså inte fallet med Enigma utan det är bara stoppa in, lägga allt på plats och köra igång.

Om du inte vet var din g-punkt håller hus kan du ta reda hur man hittar g-punkten i vår separata artikel vilket gör allt lite enklare.

Du kan även använda Lelo Enigma för att hitta rätt. Det brukar nämligen vara enklare med en vuxenleksak kontra att använda fingrarna. 

Lelo har gjort vibratorn helt trådlös och vattentät

Hela konstruktionen är vattentät vilket innebär att du kan använda den även i badkaret och när du duschar.

Har du lätt att få sprutorgasmer behöver du inte heller oroa dig för att ha sönder något, så det är bara onanera på så mycket du kan utan att oroa dig för något.

Vattentätheten underlättar även rengöringen då det bara är att skölja av den under handfatet i lite varmvatten och med en klick tvål.

Man kan även använda speciellt rengöringsmedel för sexleksaker om det har varit en vild onani och man vill göra den extra fräsch, men i regel så behövs inte det. 

Själva maskineriet är batteridrivet och batterierna är uppladdningsbara vilket sparar mycket tid och pengar jämfört med om man ska köpa AAA-batterier stup i kvarten. 

Det medföljer en USB-laddare som ger full laddning på cirka två timmar.

Batteritiden är ungefär lika lång som laddtiden men påverkas av faktorer såsom hur intensivt du kör.

Två timmar är mätt utifrån normal användning, alltså att skifta i intensitet och oftast ha från låg till medium stimuli den största tiden.

Vi tycker att den angivna batteritiden stämmer överens bra och det går till och med att få ut lite längre ifall du är en person som inte behöver så snabb stimulans.

Är du en som kör på desto hårdare kan du istället räkna med ungefär 90 minuters batteritid. 

Du kan använda Enigma som en parleksak

Detta är verkligen ett riktigt bra onaniredskap, men det är också en bra parleksak att använda tillsammans med någon annan för att få skönare orgasmer som par.

Om du tycker om analsex kan du exempelvis bli knullad samtidigt som du stimulerar din klitoris och g-punkt. 

En annan sexig sak är att onanera tillsammans med sin partner, där du tar på dig själv och din partner på sig.

Försök sedan hålla er ifrån varandra, något som är enklare sagt än gjort…

En partner kan givetvis använda den även på dig för att kontrollera och ge dig sköna orgasmer, perfekt som förspel eller avslutning ifall han kommer snabbt och du inte riktigt känner dig färdig än. 

Är ni två tjejer är det här ett kul och skönt redskap att använda tillsammans.

Testa att lägga er så den ena får klitorisstimulansen och den andra g-punktsvibrationen.

Om ni lyckas ger det en riktigt skön gemensam upplevelse eftersom det pulserar i samma takt. 

Liknande produkter:

Frågor och svar om Lelo Enigma

Är den värd pengarna?

Det här är utan tvekan en ganska dyr sexleksak, men vi tycker att den är värd varenda öre tack vare att vibratorn:

  • Ger sköna orgasmer
  • Håller länge
  • Är välgjord både vad gäller design och materialval
  • Man kan använda den ensam under onani och under sex med en partner

För vem är det här en bra vibrator?

Vi rekommenderar främst Enigma till kvinnor som redan är bekanta med lufttrycksvibratorer och som kanske har provat på en Satisfyer Pro och nu vill ha något starkare och lyxigare. 

Det fungerar även som en perfekt alla hjärtans dag-present eller som en gåva till en väninna! 

Hur har vi testat vibratorn?

Linnea och Sofie på Passionerad har använt Enigma flitigt under två veckors tid, båda under onani och med sina respektive partners. 

De har sedan skrivit ner sina upplevelser under tidens gång för att slutligen dela dem med varandra. 

Sammanfattningsvis om Lelo Enigma

Detta är sexleksaken för dig som vill nå riktigt starka orgasmer utan att behöva kämpa så länge samt som vill ha en modell med ett stilrent och snyggt yttre.

Priset är ganska högt men eftersom Enigma ersätter de flesta andra sexleksaker och håller länge så är det enligt oss en väl värd investering. 

Sidinformation

Om författaren av sidan

Linnea Jacobsson

Linnea Jacobsson

Linnea har varit intresserad av sex och samlevnad så länge hon kan minnas och har gjort hundratals tester för oss på Passionerad, något som gör henne till vår mest erfarne testare.

Maila Linnea

Källförteckning

  1. Passionerads test av Lelo Enigma april 2024. 

Dela den här sidan med dina vänner: