Innehåller annonslänkar. 

Tips för att få ett långdistansförhållande att fungera

9 tips för långdistansförhållanden

Att få ett långdistansförhållande att fungera kan vara enklare sagt än gjort, och även fast man är kära och vill få det att fungera så brukar distansen sätta käppar i hjulet. 

Här nedan är 9 bra tips för att få långdistansförhållanden att fungera och hålla under en lång tid, oavsett hur långt ni har mellan varandra! 

1. Håll sexlivet levande

Att hålla sexlivet levande är otroligt viktigt för att passionen, romansen och kärlekskänslorna inte ska dö ut. 

Eftersom de flesta är monogamer och inte vill att man har sex med andra under tiden man inte ses så tycker vi att en fjärrstyrd sexleksak är det bästa sättet att tillfredsställa varandra på trots att man är på olika platser. 

Här nedan är våra 2 favoriter! 

För henne: Lovense Lush 3

Bästa parvibratorn för distanssex

Parvibrator från Lovense för att ha sex på distans

Denna fjärrstyrda parvibrator läggs mot g-punkten och klitoris och styrs sedan på distans av din partners mobil tills du får sköna orgasmer. 

Jämför och hitta bra pris hos:

För honom: Kiiro Keon

Automatisk lösvagina som styrs via en app

Manlig sexleksak för att kunna ha samlag i ett långdistansförhållande

Häll på glidmedel och stoppa in din penis i den här tajta lösvaginan.

Luta dig sedan tillbaka och njut medan din partner styr rörelserna från sin mobiltelefon tills du kommer skönt! 

Jämför och hitta bra pris hos:

Vi tipsar även om att ha camsex med varandra samtidigt som ni onanerar, alternativt kolla på samma porrfilm eller sexchatta! 

Att ha telefonsex eller skicka snuskiga sms till varandra är något som jag tycker fungerar väldigt bra när jag är ifrån min man!

2. Hitta mysiga aktiviteter att göra tillsammans på distans

Försök att göra saker tillsammans trots att ni inte är med varandra fysiskt. Några förslag är att:

Det är bara fantasin som sätter gränser för vad ni kan göra tillsammans på distans, så testa er fram, det finns inga rätt och fel! 

3. Hitta ett sätt att kommunicera som fungerar för er

Att hitta vilket som är erat sätt att kommunicera är otroligt viktigt för att ni ska kunna prata med varandra löpande på ett sätt som känns naturligt. 

Vissa par föredrar att sms:a, andra att skicka bilder, prata i telefon eller videochatta. 

Det kan bli jobbigt om ni föredrar olika sätt att ha kontakt och då är det viktigt att försöka mötas genom att variera er. 

Sättet som ni tycker om att kommunicera med andra online behöver inte nödvändigtvis vara det sättet som ni vill prata med er partner på, så prova även andra sätt än dem som ni kommunicerar med vänner och familj på! 

4. Hur ofta vill ni höra från varandra?

De flesta relationer bygger på en rutin där man pratar om hur dagen har varit vid middagsbordet, där man går en gemensam kvällspromenad eller slökollar en serie tillsammans och pratar om allt möjligt. 

Precis som om ni skulle ha bott med varandra så är det viktigt att hitta en rutin för hur ni kommunicerar. 

Ni kan exempelvis ringa varandra efter jobbet varje dag eller prata innan ni somnar. 

Ett godmorgon-sms eller ett samtal på lunchen är också bra rutiner. 

Hitta det som fungerar i era liv och lägg det på en nivå där ni blir nöjda. 

Det behöver inte gå till överdrift, men det är mysigt att se fram emot en stund varje dag där ni vet att ni ska prata med varandra. 

Självfallet så kan man bryta rutinen om det inte passar någon dag, men det är skönt att ha en grund att vila sig mot. 

När ni har en samtalsrutin så kan ni även bestämma hur ofta ni ska höras, något som annars kan bli jobbigt. 

Tankar som ”Varför har han inte ringt på tre dagar?” eller ”Vem ska höra av sig nästa gång?” behöver inte komma upp, utan man vet att någon kommer ringa varje eftermiddag runt kl 16.30, för att ta ett exempel! 

5. Planera hur ofta ni ska ses

Det underlättar otroligt mycket att ha en rutin för hur ofta ni ses. 

Avståndet mellan er är oftast det som är mest avgörande, men en vanlig utgångspunkt är att ses varannan helg, oftast hos varannan person varje gång. 

Det här innebär att ni reser till varandra en gång i månaden! 

Här kan ni testa er fram tills ni hittar något som fungerar för er. Kanske vill ni bara ses en gång i månaden, eller så vill ni ses varje helg?

Ni bestämmer och det finns inga rätt och fel! 

När ni har en rutin för hur ofta ni ses så kan ni planera saker tillsammans på ett enklare sätt, exempelvis köpa och förbereda middag, boka bord på en restaurang, fixa en utflykt, köpa en konsertbiljett eller liknande eftersom ni har framförhållning! 

Många föredrar att träffas oftare under sommartider och semester samt över högtider, så att prata om dessa stunder i god tid är att föredra! 

6. Ha gemensamma saker att se fram emot

Att planera in en myshelg på hotell, en resa, en camping, en vandring, ett filmmaraton eller något annat som ni tycker om är ett perfekt sätt att ta sig igenom tider när ni saknar varandra och det känns svårt. 

Ni kan enas kring det ni ska göra i framtiden och det blir dessutom ett bra samtalsämne där ni kan planera och prata förväntningar. 

Det bör inte vara för långt bort i tiden, men inte heller för nära. 

Att planera in något som ligger mellan 1 till 6 månader bort tycker vi är perfekt! 

7. Bygg tillit genom att prata förväntningar och regler

Alla relationer bygger på tillit, men detta blir extra viktigt när ni inte bor tillsammans och kan se vad den andra gör. 

Många situationer kan bli extra jobbiga, speciellt om man är svartsjuk av sig. 

Ett enkelt krogbesök där man somnar full och inte skriver till sin partner kan exempelvis väcka misstankar och för att undvika sådana här situationer är det väldigt viktigt att prata förväntningar och regler. 

Vad är okej och inte okej att göra, förväntar man sig att sin partner ska höra av sig efter en krogrunda eller berätta vilka han / hon ska gå ut med?

Om ni vet om varandras förväntningar så kan ni även parera svartsjuka eller problem, exempelvis genom att tidigt skriva ”Jag kommer nog bli ganska full ikväll, så om jag inte hör av mig har jag somnat”. 

Då slipper din partner sitta och fundera! 

8. Bor ni i olika tidszoner?

Om ni bor i olika tidszoner, det vill säga i olika länder långt bort från varandra, så kan det rent praktiskt bli ganska svårt att hålla kommunikationen eftersom ni inte är i samma dygnsrytm. 

Ett bra knep för att tackla detta är att se över era liv och hitta tillfällen då ni båda har ett bra tillfälle att kommunicera med varandra! 

Det kan exempelvis vara medan den ena är på väg till jobbet och den andra har lunchrast, eller när den ena ska lägga sig och den andra är på väg hem från jobbet! 

9. Prata framtid

Ser ni distansen mellan er som en permanent lösning eller är ni öppna för att flytta ihop?

Att prata om er relations framtid blir extra viktigt när ni bor på olika platser och det kan vara ett bra kitt för att hålla ihop er när saker känns svårt! 

Sammanfattningsvis om att få ett långdistansförhållande att fungera

Det går utmärkt att få en långdistansrelation att fungera så länge ni har rutiner för kommunikation, ser till att ert sexliv hålls vid liv, att ni vet hur ofta ni ska träffas samt har koll på varandra förväntningar. 

Vi hoppas att de här tipsen hjälper er att få en ännu bättre relation trots att ni inte bor nära varandra! 

Sidinformation

Om författaren av sidan

Oscar Sjödin

Oscar Sjödin

Oscar är utbildad hos Institutionen för kommunikation och medier vid Lunds universitet där han även har läst kurser inom psykologi.

Han har stor erfarenhet och ett brinnande intresse för hur man ska kommunicera i relationer för att få sitt sexliv att fungera så bra som möjligt. Oscar skriver och testar för oss på Passionerad.

Maila Oscar

Källförteckning

  1. How to Make A Long Distance Relationship Work Fruitfully. Utah State University 2024-01-12 (engelska). Läst 2024-04-18. 
  2. How to Make a Long-Distance Relationship Work. Healthline 2021-12-14 (engelska). Läst 2024-04-18. 
  3. How to make a long-distance relationship work. Medical News Today 2023-11-22 (engelska). Läst 2024-04-18. 
  4. Can Long Distance Relationships Work? Very Well Mind 2023-09-11 (engelska). Läst 2024-04-18. 

Dela den här sidan med dina vänner:

Läs fler relaterade inlägg: