Innehåller annonslänkar. 

Lång kuk - fakta om stora snoppar världen över

Hur lång kuk är normalt att ha i olika länder?

Det är väldigt vanligt att fundera över om man har tillräckligt lång kuk och ifall ens storlek är normal eller inte.

Och vilken storlek tycker tjejer om allra mest, går det att se på någon hur stor penis den har och kan man förstora sin snopp? 

Här nedan reder vi ut alla frågor kring penislängd!   

Olika lång kuk mellan olika länder

Om du är etniskt svensk så är sannolikheten stor att din penis är både längre och grövre än genomsnittet ute i världen.

Medelstorleken skiljer sig nämligen ganska mycket åt beroende på vart i världen man kollar.

Så hur stor penis har man i genomsnitt i Sverige och i övriga länder, och i vilket land har man som allra störst snopp?

Genomsnittet i Sverige

I Sverige så är genomsnittspenisen större än ute i världen och vi kan glädja oss med att ha större snitt än både Finland och Norge, även om danskarna och islänningarna slår oss! (1.)

Enligt dem senaste mätningarna så har den svenska penisen en medelstorlek på 14,7 centimeter vilket inte är fy skam. (2.)

Svensken kan däremot inte skryta med att tillhöra den absoluta toppen, men vi tillhör inte heller den grupp länder där genomsnittet är minst.

Vårt uttryck ”lagom” kommer alltså väl till pass, för här är vi lagom stora om man ska lyssna till vilken storlek som föredras bäst, något vi återkommer till lite senare! 

Medelstorlek i världen

Det har gjorts olika studier runt om i världen på penisstorlekar och medelstorleken hamnar oftast mellan 12 – 13 centimeter beroende på hur många män som är med och hur väl man blandar etniciteter. (3.)

Metro rapporterade en sammanställning av flertalet olika studier på området och då blev snittet cirka 13,9 centimeter, så man får vara öppen för att det diffar lite beroende på vem man lyssnar på. (4.)

Generellt sett har man som minst penis i Asien och eftersom det bor väldigt många i den regionen så drar de ner snittet av genomsnittsstorleken i världen.

Skulle man exkludera Asien hade genomsnittet hamnat närmare 14-15 centimeter istället för 13 centimeter. 

Landet där man har störst penis

Landet med störst penis

Så, vart har man som allra störst penis? Du har säkert hört fördomar om att afrikaner har enorma snoppar och faktum är att det ligger nära verkligheten.

I Kongo har man nämligen det största genomsnittet i hela världen, ett genomsnitt som landar på hela 18 centimeter vilket är strax över 3 centimeter mer än i Sverige! (5.)

På andra plats kommer Ecuador med 17,78 centimeter och på tredje plats hamnar Ghana med sina 17,3 centimeter, så Afrika dominerar helt enkelt hela prispallen över längst kuk i världen. 

Länder i Afrika har störst genomsnittspenis, men forskare har inte kunnat förklara varför.

Landet där man har minst penis

Genomsnittlig penisstorlek, minst penis i världen

Som vi redan har varit inne på så har man som kortast genomsnittspenis i Asien.

Landet där man har minst genomsnitt är Kambodja där medelstorleken ligger på 10 centimeter.

Kort därefter följer Burma med sina 10,7 centimeter och sedan kommer Taiwan med 10,78 centimeter.

Följande 6 länder på listan över kortast genomsnitt ligger alla i Asien. 

Som tidigare nämnt finns det olika studier att förlita sig på och en rapport från World Population visar istället på att Thailand ligger i toppen bland dem länder där man har som kortast genomsnitt följt av Nordkorea och därefter Cambodia. (6.)

Studiernas resultat påverkas som alltid av antalet deltagare samt vilken etnicitet deltagarna hade; om de var etniskt tillhörande landet i fråga eller om de var invandrare.

Vilken storlek gillar tjejer mest?

Alla tjejer föredrar olika storlekar.

Många män tror att ju större desto bättre, men så är inte nödvändigtvis fallet, i alla fall inte om man ska lyssna på dem studier som har gjorts kring ämnet.

Många kvinnor vittnar om att en för rejäl penis snarare kan ha motsatt effekt, nämligen att det blir för stort och därför gör ont. 

Många män med riktigt långa kukar kan intyga samma sak, nämligen att det är svårt att ha samlag utan att göra tjejen illa.

Att aldrig kunna trycka in hela sin penis utan att ständigt bottna kvinnan är också något som många välhängda män  tycker är jobbigt. 

Nåväl, vilken storlek är då den optimala?

På New Mexicos universitet har man undersökt frågan närmare genom att låta ett stort antal kvinnor välja och vraka mellan olika 3D-modeller av penisar (det vill säga dildos). (7.)

Kvinnorna har sedan använt varje dildo och därefter valt den penismodell som de tyckte var allra skönast.

Man har sedan sammanställt resultaten, något som visade att de flesta kvinnor föredrar en penis på 16 centimeter.

Hela 75 % av alla deltagare tyckte att det var den optimala storleken för att bli tillfredsställd maximalt. 

I Sverige så ligger vi alltså ganska nära genomsnittet!

Den här undersökningen innebär även att många män där ute kan slappna av eftersom de nu plötsligt är mycket närmare kvinnors drömstorlek än vad de kanske tidigare har trott. 

Tips till dig med lång kuk

Om du är en kille med riktigt lång kuk så har du säkert stött på en hel del problem och har du inte gjort det än så kan du räkna med att det kommer dyka upp förr eller senare.

Så, hur ska man gå tillväga för att göra det skönt både för en själv och för den man ligger med ifall man har en riktigt stor penis?

1. Välj rätt positioner

Bra sexställningar för folk med stor penis

Det bästa sättet är att välja ställningar med omsorg, ställningar där penisen inte kommer in så djupt.

Generellt sett så är alla ställningar där kvinnan (eller mannen) som du penetrerar har mycket vinkel i höften en dålig idé eftersom det också får penisen att komma långt in. 

Ställningar med mycket vinkel är exempelvis doggy, att rida med fötterna i sängen, skeden eller framifrån med benen högt upp.

Du bör istället välja positioner som inte blir lika djupa, exempelvis missionären, cowgirl eller när du sitter på en stol och din partner ”strippar” över dig.

Även 69:an är riktigt bra även om det inte är en penetrerande position! 

2. Lär dig att inte bottna

Om du har en lång kuk så är det som oftast orsakar smärta hos en kvinnlig partner att du bottnar henne, det vill säga att du trycker in din penis fullt så att den tar emot hennes livmodertapp vilket orsakar en väldigt obehaglig känsla. 

Genom att lära dig hur stor din snopp är så kan du bli bra på att inte slå den i botten och på så vis kunna penetrera snabbt och passionerat utan att orsaka smärta. 

Det krävs bra känsla för att lära sig hur långt in man kan stöta och för att hitta vad som fungerar med din partner måste ni prata om vad som är skönt och optimalt för henne. 

Har du istället en manlig sexpartner så kan det också vara obehagligt om du går in för långt, men du slår åtminstone inte i botten. Här är det också viktigt att prata om vad som fungerar och inte. 

3. Lägg ner mycket tid på förspel

De flesta kan ta emot en större penis än vad de först tror så länge de är rejält upphetsade.

Att lägga ner mycket tid på förspel, oralsex, att pulla och kanske värma upp med olika sexleksaker, exempelvis en dildo, är därför ett bra sätt att helt enkelt värma upp för att din partner ska kunna ta emot dig bättre. 

Med en stor penis är det alltså lönt att lägga lite tid på att bli extra bra på just förspel.

Utöver att förbereda din partner på att ta emot dig så är det förstås väldigt trevligt för henne eller honom ifall du lägger ner mycket tid på att värma upp!

4. Glöm inte glidmedlet!

Glidmedel kan vara extra viktigt om du har en stor penis eftersom det minskar friktionen och därför gör det lättare att ta emot dig. Ha därför en flaska glidmedel nära till hands för att kunna hälla på i den mån det behövs! 

Går det att få längre snopp?

Ja, det går att få längre snopp på några olika sätt! 

Operation är det som ger störst effekt. Det kirurgiska ingreppet kallas för ett penislyft och gör helt enkelt att penisen blir några centimeter längre. 

Det finns även en teknik där man sträcker sin penis för att göra den längre.

Detta är tidskrävande och gör egentligen bara penisen större när den är slak, inte när den är hård. 

Du kan läsa mer om hur man får större penis och vilka metoder som fungerar i vår separata artikel.

Där får du även reda på vilka fler metoder som bara är bluff samt varför det är så svårt att få en lång kuk på annat sätt än att födas med rätt gener! 

Kan man se på någon hur lång penis den har?

Det är vanligt att ha föreställningar om att långa män respektive män med stora händer, fötter eller stor näsa ska ha väldigt stora penisar, men den forskning som finns idag kan inte se något tydligt samband mellan dessa yttre attribut och storlek på penis. 

Det har i vissa undersökningar hittats svaga korrelationer mellan längd och storlek på penis, men rent generellt så verkar det inte finnas några tydliga samband. 

En liten man med små händer kan alltså ha en större penis än en lång man med stora händer och vice versa.

Det enda sättet att ta reda på om någon har en lång kuk eller inte är alltså att klä av honom och bevittna hans penis i erigerat tillstånd.

Sammanfattningsvis om långa kukar

Penisstorleken skiljer sig ganska mycket åt mellan olika länder men medellängden tycks ligga runt 13 centimeter, något som är cirka två centimeter under genomsnittet här i Sverige!

Kvinnor tycks gilla penisar som är 16 centimeter långa, i alla fall om man ska lita på en studie från New Mexico. 

En för lång kuk kan leda till problem för den man ligger med men det finns knep att ta till för att komma underfund med det problemet. 

Det är svårt att se på någon ifall den har en stor eller liten penis och det är även svårt att göra den man redan har ännu större, något som gör att man som man gör bäst i att bara vänja sig med det man har!

Sidinformation

Om författaren av sidan

Leo Hagström

Leo Hagström

Leo är utbildad inom sexologi vid Malmö universitet och har spetskompetens inom sex och samlevnad. Leo skriver och testar för oss på Passionerad.

Maila Leo

Källförteckning

  1. Studie: Svenskens penis större än genomsnittet. Göteborgs-Posten 2023-10-30. Läst 2024-02-11. 
  2. Worldwide Temporal Trends in Penile Length: A Systematic Review and Meta-Analysis. National Library of Medicine 2023-02-15 (engelska). Läst 2024-02-11. 
  3. Penile length and circumference dimensions: A large study in young Italian men. National Library of Medicine 2021-03-21 (engelska). Läst 2024-02-11. 
  4. Human penis size. Wikipedia 2024-02-04 (engelska). Läst 2024-02-11. 
  5. Want to know which country has the biggest penises in the world? Metro UK 2019-12-11 (engelska). Läst 2024-02-11. 
  6. In Case You’re Wondering, Here’s Where The Men With The Biggest Penises Live. Glamour 2012-10-01 (engelska). Läst 2024-02-11. 
  7. Penis Size by Country 2024. World Population Review 2024-01 (dag okänd) (engelska). Läst 2024-02-11. 
  8. Science has revealed the EXACT penis size for satisfying women. Times of India 2019-04-04 (engelska). Läst 2024-02-11. 

Dela den här sidan med dina vänner:

Läs fler relaterade inlägg: