Kan innehålla annonslänkar.

kan inte bli kär

Kan inte bli kär – vad ska jag göra?

”Jag kan inte bli kär” är inte alls ovanligt att säga, och motsägelsefullt nog så minskar chansen att bli kär desto noggrannare vi letar. I en värld där vi kan ställa vilka krav vi vill är chansen att träffa rätt minimal och söker man något seriöst kan det därför vara bra att tänka om. 

Här nedan kan du läsa om varför du inte blir kär samt vad du ska göra för att bli förälskad. 

"Jag kan inte bli kär, vad ska jag göra?"

Varför kan jag inte bli kär?

Varför du inte blir kär kan bero på flera saker. Till att börja med så har vissa svårare för att bli kära. Det kan bero på att man tidigare har blivit sårad av någon och därför har stängt ner sina känslor eller så kan det bero på att det är så just du fungerar. 

Även om du inte har blivit kär någon gång så kan du vara säker på att du kan bli det, bara att det kräver lite mer än vad det gör för andra. 

Ifall du är någon med väldigt höga krav och föreställningar om hur din partner ska vara så har du en stor anledning till att kärleken inte har hittat dig än. Den som letar efter det perfekta kan i många fall bli helt utan och många är okej med det. ”Om det inte är perfekt så får det vara”. Men söker du kärleken och det är något du längtar efter så kan det här tankesättet sätta käppar i hjulet.

Med det sagt ska du dock inte nöja dig med vad som helst heller. Här nedan finns det lite knep du kan ta till för att öka din sannolikhet att hitta den rätte! 

Öka sannolikheten till kärlek

så blir du kär

Var mer öppen

Att inte stänga några dörrar kan vara ett av dem bästa sätten att hitta kärleken på. Oftast så finns din stora kärlek där du minst anar, kanske på busshållplatsen, ute gåendes med hunden, i kön på ICA eller på ditt jobb. 

Ifall du är mer öppen och tar dem chanser som ges dig kommer du ha väldigt stor chans att träffa precis den som du söker, men då måste du se förbi saker som utseende och social status och se människan istället. Blir du bjuden på dejt så tacka ja och ser du någon du är intresserad av så fråga ut personen! Det värsta du kan få är ett nej. 

Det är väldigt lätt att snabbt döma ut någon och placera den i ett fack där man placerar folk man verkligen inte kan tänka sig ha en relation med och har du den inställningen till en person minskar faktiskt chanserna att bli kär. 

Sök dig till platser för likasinnade

Har du några intressen? Perfekt! Då bör du söka dig till platser där andra med samma intressen söker sig för att sedan ragga där. Det kanske är en konsert med musik du tycker om, en förening, en tävling, en plats eller ett internetforum. Gillar du en sport så kan du gå och kolla på den live eller engagera dig i klubben, gillar du ett datorspel så hänger du i forum där det diskuteras, tycker du om att laga mat så gå en matlagningskurs eller varför hakar du inte på en resa för folk som är intresserade av det du gillar, exempelvis en fotbollsresa. 

Att hitta någon som stimulerar dig på en plats där du själv blir stimulerad är ett riktigt bra knep som även ser till att ni direkt har något gemensamt att prata om och bonda över, något ni sedan kan bygga vidare på. 

Sluta leta aktivt

Att aktivt leta efter kärleken kan fungera, men många gånger stöter man bara in i sin stora kärlek av ren slump. Detta är en bra tröst, att det kommer komma en stund där du springer på den som är menad för just dig. Att ha lite is i magen och inte bli desperat i sitt letande är därför en bra strategi. 

Var istället öppen för människor och det faktum att den som passar för dig finns där ute någonstans och kommer att visa sig på naturlig väg. 

Det tar mycket energi att dejta runt människor och tillslut är det lätt att bli riktigt trött och då antingen lägga ner helt och hållet eller bara ta någon som man nöjer sig med, men låt dig inte hamna här utan avsluta innan det känns för hopplöst och utmattande. 

Tänk om angående dejtingappar

De flesta kan komma överens om att det är väldigt ytligt på dejtingappar. Man baserar oftast vilka man vill träffa helt på hur de ser ut, har för jobb eller intressen. 

Vid första anblick kan man tycka det låter som en bra idé att basera sina möten på ens preferenser vad gäller yttre attribut, men faktum är att det i längden inte är ett sådant värst bra recept för en hållbar och lång relation. Många upplever en härlig romans, men det brukar mynna i enbart det. 

Så hur ska man göra för att få maximal nytta av dejtingapparna? Jo, en bra idé är att tänka om helt och hållet ifall du söker någon som du kan ha en seriös relation med. Leta efter egenskaper som omtänksamhet, humor, intellekt och andra värden som kan få dig att må bra. 

Kruxet på dejtingappar är att veta ifall någon har dessa egenskaper eller inte, men du kan exempelvis be den du skriver med beskriva sig själv med fem olika egenskaper för att se om det stämmer överens med vad du söker. 

Testa även att svajpa på killar som du normalt sett inte skulle svajpa på eftersom det är lätt att fastna i en viss typ av personlighet och typ. Våga alltså träffa någon som kanske inte ser ut som din drömdejt och ge den en chans. Ju bredare du siktar, desto större chans att du faktiskt kommer träffa någon som har exakt det du behöver för att bli förälskad. 

Många förlitar sig även helt och hållet på dejtingappar idag, men att vara öppen för kärlek på jobbet, i skolan, i er bekantskapskrets eller på krogen är också viktigt. Din kärlek kan finnas överallt! 

Författare:

Läs fler relaterade inlägg: