Kan innehålla annonslänkar.

hemmagjort glidmedel

Gör hemmagjort glidmedel – tillverka eget själv

Det finns många gånger man kan behöva lite hemmagjort glidmedel, exempelvis om man blir sugen på analsex utan att ha vanligt glidmedel hemma eller om ens partner inte blir så våt.

Ifall du och din partner har långt sex är glidmedel också ett bra tips eftersom kroppen inte riktigt orkar vara våt hur länge som helst. Det är även väldigt användbart med glid ifall man ska använda en sexleksak eftersom dem inte blir våta av sig själva. 

Här nedan listar vi saker som du kan använda som glidmedel men ger även förslag på hur du kan koka eget för allra bäst resultat. 

Hemmagjort glidmedel - olika sätt att göra det på

1. Koka linfrön och vatten

göra eget glidmedel

I det här receptet krävs det två ingredienser – linfrö och vatten. Ta en deciliter linfrön och fem deciliter vatten och koka sedan upp vattnet. När det kokar så häller du ner fröna och låter det puttra ett tag, sedan tar du bort kastrullen, låter det svalna och ställer in i kylen. 

Efter någon dag kommer det ha bildats en hinna på ytan som går utmärkt att använda som glidmedel. Häll över hinnan i en tub och sedan är det klart. 

Det här glidmedlet är ett hemmagjort vattenbaserat glidmedel vilket innebär att det fungerar perfekt till leksaker av silikon, exempelvis dildos, lösvaginor och sexdockor. 

2. Glidmedel på majsstärkelse och vatten

Till det här receptet behövs det en matsked majsstärkelse per deciliter vatten. Häll upp vattnet i en kastrull och låt det börja koka. När det kokar siktar du ner majsstärkelsen och låter den sedan blandas med vattnet, därefter drar du ner värmen och låter blandningen stå och puttra. 

När det har puttrat ett tag så kommer blandningen ha tjocknat till sig. Är du inte nöjd med konsistensen så kan du ha i lite mer stärkelse för att få den tjockare eller ha i lite mer vatten för att göra det mer rinnigt. 

Ta sedan av kastrullen från plattan, låt blandningen svalna och häll sedan över det i en flaska, förslagsvis i en tvålflaska med pump så att du enkelt kan pumpa ut blandningen i dina händer. 

Nu har du gjort ett eget vattenbaserat glidmedel som går att använda till alla sexleksaker, som är doftfritt och som dessutom inte smutsar ner lakanen med fläckar. 

Använd saker du redan har hemma som glidmedel

Här nedan är tips på några saker som du förmodligen redan har hemma och som går alldeles utmärkt att använda som glidmedel eftersom de är skonsamma mot huden samt ger mindre friktion under sex och onani. 

De flesta varianterna här nedan är oljebaserade och ger därför ett bättre glid. Oljebaserat glid ska dock inte användas med kondom eller sexleksaker i gummi utan då rekommenderar vi istället något av ovanstående recept. 

1. Babyolja

Babyolja är väldigt härligt! Det är milt och skonsamt mot kroppen, helt doftfritt, billigt, enkelt att tvätta bort och dessutom riktigt glidit och halt. 

Applicera babyoljan som vanligt glidmedel och sedan är det bara att köra på. 

2. Olivolja

Olivolja som glidmedel

Olivolja är otroligt skonsamt för kroppen och fungerar ypperligt bra som glidmedel, mycket bättre än vad rapsolja gör. Applicera en liten klick till att börja med och testa dig fram. Är du man kan du ha mer än om du är kvinna eftersom det kan börja klia för kvinnan om det blir för mycket. 

Anledningen till att olivolja är så pass mycket bättre än rapsolja är eftersom den är tjockare och därför ger både mer glid och håller längre. Du behöver inte heller använda lika mycket. Dessutom luktar det godare! 

Tänk på att olivolja kan skada din kondom så du är medveten om den risken. Tänk även på att oljan kan ge fläckar på dina sängkläder ifall ni har väldigt mycket så att det rinner ner i sängen. Det kan därför vara smart att hålla till på en plats som är enkel att torka upp, förslagsvis ett bord, en skinnsoffa eller varför inte på golvet? 

3. Vaselin

Om du har vaselin hemma så går det utmärkt att använda som glidmedel, bara ta det direkt ur burken och applicera på din penis eller fingrar och sedan är det bara att börja. 

Vaselin är drygt och du måste därför inte använda så mycket. Det är även ganska fast i konsistensen, så du slipper att det droppar och kladdar onödigt mycket. 

För att tvätta bort det använder du bara tvål och vatten – lätt som en plätt! 

4. Oparfymerad hudkräm

De flesta har hudkräm hemma och det går superbra att använda sig av även i sänghalmen. Se till så att den är oparfymerad för att undvika svåda och klåda! 

5. Kokosolja

Helt vanlig kokosolja fungerar ypperligt bra som glidmedel ifall du skulle ha det hemma. Kokosoljan luktar även gott, men om det är oralsex som ska utföras så kanske det inte är optimalt eftersom det är rätt starkt i smaken. 

6. Aloe Vera

Ifall du har en Aloe Veraplanta hemma så kan du ta ett blad, skära det i mitten och sedan applicera saften där du vill att det ska glida. Aloe Vera har en hal vätska i sig som ger riktigt bra resultat när du vill att det ska glida lite extra. 

Avslutningsvis - om hemmagjort glidmedel

Vi hoppas att du har hittat något som fungerar bra som glid. Enligt oss är det ett perfekt sätt att få igång ett skönare sex, men även helt nödvändigt om man ska ha analsex eller använda en leksak eftersom man annars riskerar att skada sig. 

Läs gärna vidare på vår webbplats om du vill få fler tips och inspiration kring sex och vuxenleksaker! 

Författare:

Läs fler relaterade inlägg: