Kan innehålla annonslänkar.

blueballs

Vad är blueballs och hur blir man av med det?

Har du någon gång haft ont i pungen efter ett långt hångel eller kanske efter att du inte fått utlösning på ett tag? Smärtan kallas för blueballs och kan vara både obehagligt och göra riktigt ont!

Värken kan vara ganska intensiv och ni som har haft blå bollar vet att man gärna vill bli av med smärtan så fort som möjligt. Så hur gör man för att bli av med det här tillståndet och hur kan man motverka att det händer igen? Det ger vi svar på här nedan!

Vad är Blueballs och varför får man det?

Blueballs är ett tillstånd som kan drabba killar som varit kåta och haft stånd under en längre tid men inte fått utlösning. Det uppkommer vanligen om man har haft ett långt förspel eller blivit retad i sängen av sin partner, exempelvis blivit smekt under en lång tid utan att få komma. 

När man är kåt så forsar det blod till kuken. Detta blodet fyller så kallade svällkroppar vilket gör att kuken blir hård och man får stånd. Om blodet fyller svällkropparna under en för lång period kan blodtrycket bli så högt att det gör ont och det är denna smärtan som kallas för just blå bollar. Ordet blå kommer från att blodet färgar pungen blå, även om det inte syns utan är mer bildligt talat. 

Hur ont det gör skiljer sig från person till person. Vissa tycker mest att det är en obehagskänsla medan andra får rejäl smärta och kanske inte kan fortsätta förspelet. Oavsett hur det känns för dig så tycker de flesta att det är lite otäckt första gången det händer. 

Det är inte helt ovanligt att det gör ondare när man är ung eftersom man generellt sett både är mer kåt och oerfaren då. De flesta killar kan nog vittna om att de någon gång haft blueballs under sitt första förspel. Detta är alltså inget du är ensam om att känna. 

Hur blir man av med blå bollar?

Det bästa sättet att bli av med smärtan är att få utlösning, alltså att runka eller be sin partner göra så att man kommer och sprutar sperma. Då släpper den sexuella lusten och blodet lämnar svällkropparna, något som leder till att trycket minskar och smärtan försvinner.

Ifall du inte vill få utlösning eller inte har möjlighet till det just där och då så är det bästa att tänka på något annat för att helt enkelt minska den sexuella lusten mentalt. Detta kan vara enklare sagt än gjort men det brukar underlätta om man bryter dem sexuella tankarna med något som distraherar en, exempelvis med musik eller att kolla runt i sin omgivning. 

Kan man få ont av att inte tömma pungen?

Om du inte tömmer pungen på länge så kommer sperman att släppas ut genom ditt urin när du kissar, så det finns ingen risk att du får ont av att inte tömma pungen. Sperman tillverkas hela tiden och när det blir fullt släpper kroppen ut så att de nya fräscha könshormonerna ska kunna få plats. 

Många kan dock känna en överdriven sexuell lust om man inte kommit på ett tag, och forskning menar även på att det finns många hälsofördelar genom att få utlösning med jämna mellanrum

Är smärtan farlig?

Blueballs kan göra riktigt ont, men hur ont det än gör så behöver du inte oroa dig för att det ska vara farligt. Smärtan är helt enkelt en reaktion som blir för att du varit hård under en lång tid, men påverkar varken din pung eller din förmåga att få stånd negativt. 

Det kan dock vara riktigt jobbigt att få den här värken om man tycker om att ha långa förspel utan att ha komma. I dagsläget känner man inte till någon metod för att kunna skjuta på smärtan.

Författare: