Innehåller annonslänkar. 

Avstängd från Tinder - få tillbaka ditt konto

Bannad från Tinder – så häver du avstängningen

Har du blivit bannad från Tinder utan att veta varför? Vill du ha tillbaka ditt konto och undrar hur du ska göra?

Här kan du läsa om allt som har med Tinderavstängning att göra och hur du bäst hanterar det för att bli insläppt tillbaka in i dejtingvärmen igen! 

Varför blir man bannad från Tinder?

Varför blir man avstängd från Tinder? Avstängningsmeddelande

Du blir bannad från Tinder eftersom du har brutit mot deras regelverk på något sätt.

Deras regelverk finns till för att alla på plattformen ska känna sig säkra och trygga och om en användare upplever att ditt beteende har varit stötande och sedan anmäler dig, ja då kan Tinder välja att plocka bort dig! (1.)

Jag blev portad från Tinder utan att veta varför. Jag skrev helt normalt med olika tjejer och plötsligt var mitt konto borta. Supporten kunde inte säga mer än att "jag bröt mot deras regelverk".

Det tycks vara ganska subjektivt vad som anses kränkande och inte och i många fall handlar det inte om vad du har gjort utan snarare hur många gånger du har blivit anmäld.

Du kan alltså ha skrivit ganska milda saker men som landade fel och som sedan har resulterat i en anmälan. 

Generellt sett så krävs det tre anmälningar på kort tid för att du ska bli avstängd.

Får du tre anmälningar inom en kort period spelar det tyvärr inte så stor roll vad du har skrivit utan du kommer att bli avstängd ändå.

Detta gör Tinder till en väldigt svår plats att dejta på eftersom du aldrig kan veta exakt hur ditt sätt att skriva kommer landa in, något som också resulterat i att man ofta inte vet vad som har gjort att man blivit avstängd.

Med andra ord så finns det inte ett regelverk som bestämmer vad man får och inte får säga utan det handlar istället om att anpassa sig efter den man skriver med. (2.)

Meddelanden av sexuell och rasistisk karaktär är alltid förbjudet men så länge du inte blir anmäld för det så är det okej.

Ni kan alltså sexchatta utan att det är något problem så länge den andra är med på det. 

Du får en varning innan

Tinder stänger aldrig av dig utan att först ge ut en varning, så kommer det upp en likadan varning som vi visar här ovan vet du att du måste lugna ner dig och börja skriva på ett annat sätt ifall du inte vill bli bannad. 

Vårt starkaste råd är att ta denna varning på stort allvar, för efter den så kan minsta snedsteg leda till en avstängning

Det räcker egentligen med att bli anmäld en gång efter det så kan ditt konto ha rykt helt och hållet. 

Varningen kommer inte upp efter bara en anmälan utan det krävs ofta två inom ett visst tidsfönster.

Om du får en anmälan mot dig så försvinner den efter ett tag.

Systemet är alltså byggt för att man ibland gör bort sig!

Hur länge är man bannad?

Hur länge är man bannad från Tinder?

Har du väl blivit bannad från Tinder så är du det för alltid.

Du kommer alltså inte vara välkommen tillbaka efter att det har gått lite tid om inte det skulle anges i instruktionerna att du blivit avstängd på en specifik tid (något som nästan aldrig står). 

Vissa tror att man är bannad i 6 månader eller i ett år men detta är falskt och stämmer alltså inte (tyvärr).

Vill du komma tillbaka till Tinder så måste du alltså göra något som kallas för en ”hard reset” eller ”hård omstart” där du lurar appen och helt enkelt tar dig förbi avstängningen! 

Hur häver man avstängningen?

Förstå hur du blir avstängd

Varför blir man anmäld på Tinder och hur kan man undvika det?

När du skapar kontot så använder du ett telefonnummer för att verifiera ditt konto.

Det här telefonnumret blir bannat och kan aldrig användas igen för att skapa en ny Tinderprofil, så för att bli insläppt igen kommer du behöva ett helt nytt. 

Även din IP-adress blir bannlyst vilket innebär att du behöver en helt ny telefon för att komma förbi avstängningen. Du kan alltså inte bara skaffa ett nytt telefonnummer. 

1. Skaffa nytt telefonnummer gratis

Det enklaste sättet att skaffa ett nytt telefonnummer är att använda sig av tjänster som ”Receive sms online” vilket innebär att du kan ta emot ett sms till ett telefonnummer som ligger online.

Detta är gratis men det kan ta ett tag innan du hittar ett mobilnummer som fungerar eftersom mängder av andra personer använder just dessa tjänster för att få ett nytt nummer till sin Tinder. 

Eftersom ett telefonnummer bara kan användas till ett Tinderkonto så måste du ha tålamod och testa dig runt.

Ifall numret har varit aktiverat länge och därmed också tagit emot en stor mängd sms kan du utgå från att det inte kommer att fungera, men hittar du ett nytt nummer däremot, ja då kommer det med stor sannolikhet att vara oanvänt till Tinder. 

Du kan dock inte ta emot koden på din nuvarande mobil eftersom det numret då också bli bannlyst! (3.)

2. Skaffa en ny enhet

Du måste alltså skaffa en ny enhet för att kunna ta dig in på Tinder.

Det innebär dock inte att du måste köpa en helt ny mobil utan det går att logga in på datorn, på en gammal mobiltelefon eller på en surfplatta.

Du blir förvisso låst att använda Tinder tillsammans med WiFi i sådant fall, men det är bättre än ingenting!

Du kan alltid internetdela om du är på resande fot och vill Tindra lite. 

En mycket viktig detalj är att du absolut inte loggar in på ditt konto på din gamla mobil eftersom det då blir bannat igen!

Se alltså till att hålla kontot utanför enheten som du blev bannad på, annars kommer du att ryka det nya kontot igen! 

3. Använd nya bilder

Det ryktas om att Tinder även använder sig av en AI för att göra ansiktsigenkänning på personer som blivit bannade.

Att använda andra bilder än dem som du hade i din förra profil är därför en varm rekommendation.

Undvik även att göra den klassiska verifieringen där ditt ansikte blir avscannat för att du ska få en blå check som visar att din profil är äkta.

Gör du den så löper du stor risk att bli upptäckt och avstängd. (4.)

Får man tillbaka pengarna från Tinder Gold om man blir bannad?

Hade du Tinder Gold och blev avstängd?

Då kommer du tyvärr inte att få tillbaka några pengar eftersom det står i avtalet som du godkänner vid köp att eventuell avstängning innebär att ditt abonnemang fryser inne utan möjlighet till återbetalning.

Straffet blir alltså dubbel för en betalande kund.

Det går att överklaga avstängningen

Tycker du att du har blivit orättvist avstängd så kan du höra av dig till supporten och berätta varför du anser att du ska få komma tillbaka igen.

När du vädjar till Tinder så ska du nyanserat beskriva situationen och de kommer sedan att läsa igenom vad du har skrivit som gjorde att du blev anmäld. 

Ifall Tinder håller med dig och anser att de har gjort ett misstag så kommer du bli insläppt igen men generellt så händer det väldigt sällan.

Eftersom supporten är engelsktalande har de även väldigt lite tid att pröva enskilda fall i Sverige vilket gör att de ofta bara refererar till sitt regelverk utan att ge dig en chans. 

Inser du att supporten inte kommer hjälpa dig så är vårt råd att inte fortsätta försöka utan bara släppa det och gå vidare just för att de tar sina användarvillkor på sådant stort allvar. 

Knep för att undvika att bli avstängd

1. Flytta konversationen bort från Tinder så snabbt som möjligt

Skadan kanske redan är skedd för din del, men om du börjar om ditt Tinder-konto så är det väldigt smart att ändra din framtoning för att undvika att samma sak händer igen och att du därför måste göra om denna komplicerade process med att nollställa kontot.

Ifall du tycker om att ha en sexuell framtoning i det som skrivs så tipsar vi verkligen om att försöka flytta över konversationen till SMS, Snapchat, Instagram eller annan plattform så snabbt som möjligt.

Du kan nämligen ha en flirtig konversation med någon som sedan plötsligt ändrar sig och väljer att anmäla och då kommer Tinder ta den anmälan på stort allvar. (5.)

Om ni inte skriver snusk i Tinder-chatten utan istället gör det på en annan plattform så finns det inget på Tinder att anmäla dig för och du går därmed med ryggen ganska fri. 

2. Börja inte med att prata sex

Ett annat tips är att väldigt försiktigt känna dig fram och inte öppna konversationen med något snuskigt eftersom du då löper större risk att bli anmäld.

Låt förnuftet styra snarare än lusten! 

Om du inte får tillbaka ditt kontot - försök se det positiva med att slippa Tinder

Till en början är det väldigt lätt hänt att man deppar ner sig och saknar Tinder väldigt mycket, men vi tycker verkligen att du ska tänka om och försöka inse att det kan ha skett till det bästa.

Tinder är en bra källa till snabbt dopamin och ibland får man till en dejt, men med handen på hjärtat: hur många har träffat sin livs kärlek eller för den delen fått ligga särskilt mycket från Tinder där majoriteten av allt handlar om utseende?

Den nya tiden du har fått tillbaka efter att vara avstängd från plattformen kan du använda till att jobba på dig själv eller gå ut och dejta på riktigt, exempelvis på krogen, under en resa eller varför inte på en kurs av något slag?

Om du skulle sakna onlinedejting väldigt mycket så finns det alltid andra plattformar du kan prova, exempelvis Hinge, Badoo eller Match.com.

De har oftast ett lite mindre utbud och ett genomgående skämt är ”blev du också avstängd från Tinder?”, men exempelvis Hinge är på upphällningen och verkligen en app värd att pröva. 

Men i ärlighetens namn, när allt kommer omkring, hör det inte lite till att någon gång under sitt liv ha blivit portad?

Du bör alltså se det roliga i det också! 

Sammanfattningsvis om att bli avstängd från Tinder

Du kan bli avstängd från Tinder av lite olika skäl och det tycks inte riktigt finnas något tydligt regelverk kring vad man får och inte får skriva utan det handlar snarare om hur ditt beteende tas emot.

Många tror att det krävs ungefär tre anmälningar på kort tid för att bli avstängd, men ingen vet helt säkert.

Innan du blir avstängd får du alltid en varning och då är det verkligen läge att lugna ner sig lite.

Skulle du bli avstängd är du det på permanent tid, men du kan alltid vädja till supporten som dock tyvärr inte brukar vilja lyssna på vad du har att säga. 

En sista utväg är att göra en så kallad hard reset vilket kräver nytt mobilnummer samt en ny enhet att Tindra från, men allra skönast är faktiskt att gå vidare och öva på att dejta i det riktiga livet istället! 

Sidinformation

Om författaren av sidan

Sofie Roos

Sofie Roos

Sofie är utbildad sexolog vid University of California i San Francisco och skriver samt testar för oss på Passionerad.

Maila Sofie

Källförteckning

  1. Why Was I Banned From Tinder? The Cut 2022-08-23 (engelska). Läst 2024-02-16.
  2. Why did I get banned from Tinder? Quora 2022 (engelska). Läst 2024-02-16. 
  3. 8 Things That Can Get You Banned From Tinder. Make Us Of 2023-07-01 (engelska). Läst 2024-02-16. 
  4. Revamp Tinder Profile with Filmora Video Editor. Filmora 2024-01-17 (engelska). Läst 2024-02-16. 
  5. How to Appeal a Ban on Tinder. Make Us Of 2023-07-02 (engelska). Läst 2024-02-16. 

Dela den här sidan med dina vänner:

Läs fler relaterade inlägg: