Innehåller annonslänkar. 

Vi recenserar Ashley Madison - är det en bra otrohetssajt som fungerar?

Ashley Madison recension 2024: bra eller scam?

Är du nyfiken på att skaffa dig en affär?

Då har du förmodligen koll på hemsidan Ashley Madison som är en otrohetssajt för alla som vill skaffa en älskare vid sidan av deras förhållande. 

Men går det att hitta en partner via Ashley Madison, eller är det bara en av många bluffsidor?

Här delar vi på Passionerad med oss av vår erfarenhet! 

OBS: Ashley Madison passar både om man har en partner man vill vara otrogen mot och om man är singel och vill ha kravlöst sex!

Ashley Madison - en av världens bästa otrohetssajter

Kortfattat

Testa Ashley Madison:

Övergripande om hur Ashley Madison fungerar

För- och nackdelar

Läs mer om hackerattacken och hur man har uppgraderat säkerheten. 

Pris

Priset börjar från 500 kr, men det finns även en gratis provperiod. Läs mer om Ashley Madisons prissystem! 

Av alla otrohetssajter som vi har provat så har man störst chans att träffa någon på Ashley Madison. Stämningen är väldigt flirtig och sexig!

Ashley Madison passar dem som:

 • Saknar ett passionerat och spännande sexliv och behöver känna sig levande igen
 • Vill ha diskreta affärer
 • Är i en öppen relation och vill hitta en ny partner
 • Vill ha one night stands
 • Känner att en affär kan rädda deras riktiga förhållande
 • Letar efter en tredje partner för en trekant

Detta är inte sajten för dem som:

 • Vill ha långa och seriös relationer
 • De som mår dåligt av att vara otrogna eller vara med andra som redan har en partner

Vad tycker vi om Ashley Madison?

Vi blev förvånade över att det är så lätt att hitta en sexpartner här, speciellt om du är kvinna.

Men inte heller män som har valt bra bilder och som tar hand om sig själva behöver leta länge innan de hittar någon att träffa. 

Vi tycker det är bra att Ashley Madison är gratis för kvinnor eftersom det lockar till sig fler tjejer, en lösning som fler sexdejtingsidor bör använda sig av.  

För män är det gratis att registrera sig och kolla runt hur många profiler som finns nära en, men man måste betala om man vill chatta med andra, låsa upp profiler samt göra filtrerade sökningar. 

I relation till hur bra Ashley Madison fungerar och hur lätt det är att träffa en partner jämfört med andra otrohetssajter som vi har testat så tycker vi helt klart det är värt att betala dem 500 kronor som krävs för att komma igång. 

Vi gillar skarpt funktionen där man döljer sina bilder eftersom man då kan välja att ha nakenbilder som man endast visar för handplockade personer. 

Du kan även skicka förfrågningar om att få se andra personers privata foton! 

Vi gillar sökfunktionen

När man har ett fullt medlemskap så kan man göra väldigt avancerade och precisa sökningar på andra medlemmar. Man kan exempelvis filtrera fram användare utifrån:

 • Etnisk bakgrund
 • Nationalitet
 • Språk
 • Längd
 • Kroppstyp
 • Vikt
 • Om de har nakenbilder eller inte i sin profil
 • Vilken typ av relation de söker (engångsligg, älskare / mer långvarig romans eller att sexchatta online)

Boosta din profil för att sticka ut

Om du tycker att det går trögt med matchningarna så kan du boosta din profil, något som innebär att du tycker upp bland toppresultaten när andra gör en sökning i hela 30 dagar. 

Vi provade att boosta våra profiler och det gav en stor skillnad, speciellt i större städer där man tenderar att försvinna bland mängden av medlemmar som bor i samma stad. 

Möt folk från andra städer

Ashley Madison fungerar allra bäst i Stockholm, Göteborg och Malmö, så om du bor i en mindre stad rekommenderar vi att höja ditt avstånd på profiler som dyker upp. 

På så sätt kan du komma i kontakt med personer från närliggande städer men även från andra delar av landet och sedan ta det därifrån!

Kanske är någon av er beredda på att åka iväg för att träffas, eller så har någon vägarna förbi med jobbet eller liknande?

Du som är sugen på att träffa en flirt utomlands kan även ställa in att få upp profiler från andra städer. 

Hur mycket kostar Ashley Madison?

Credits (valuta för att kunna chatta)

Pris

100 credits

4,9 kr / credit (490 kr totalt)

500 credits

3 kr / credit (1500 kr totalt)

1000 credits

2,5 kr (2500 kr totalt)

Kan man använda Ashley Madison gratis?

Prismodell för män

Ashley Madison prissättning

Skillnad på gratis- och premiumkonto

Gratis

Premium

Titta på andras profiler och gilla dem som du är intresserad av

Boosta din profil

Skapa en lista med dina favoriter

Ta del av medlemmarnas e-postadresser

Göm vissa av bilderna i din profil

Se profiler som bor långt bort

 

Chatta hur mycket du vill

Är det verkligen gratis för kvinnor?

För kvinnor som söker män så är det gratis, men kvinnor som söker kvinnor måste betala för att kunna chatta. 

Hur fungerar det här med credits på Ashley Madison?

Credits är den inre valutan som används för att kunna chatta med andra. 

När du öppnar en konversation behöver du betala 5 credits, men sedan behöver du inte betala löpande för att kunna skriva utan det kommer att dras först när du når ett visst antal meddelanden. 

Det här är ett bra system eftersom det gör att du inte måste tänka så noggrant bakom varje meddelande du skickar. 

Det går även att videochatta via Ashley Madison vilket är perfekt om man vill se hur den andra ser ut innan man ger ut några privata uppgifter. 

Det kostar 30 credits att videochatta i 30 minuter! 

Man kan även skicka en typ av digitala presenter som kostar credits, men vi tycker att det är en ganska värdelös funktion som vi aldrig blev lockade av att använda eftersom det bara är en liten bild som ens partner får. 

Du kan betala anonymt

Ifall du har delad ekonomi eller en partner som kontrollerar alla betalningar du gör så kan du välja att betala anonymt mot ett företag som inte sticker ut vad gäller sitt namn. 

Det går att betala både mot anonym faktura och via kortbetalning, två lösningar som vi tycker är riktigt bra. Här har man tänkt till! 

Sticker ut som störst i sin genrer

Av alla otrohetssajter som finns så är Ashley Madison en av dem allra största med sina över 25 miljoner användare från hela världen. 

Utöver att utforska personer i Sverige så kan du även spana in folk från andra sidan jorden, exempelvis från USA, Kanada, Frankrike eller Brasilien, något som är perfekt om du ska ut och resa ensam och vill hitta en partner som väntar på dig när du kommer fram under affärsresan. 

Kan singlar också registrera sig?

Även fast Ashley Madison är allra kändast som en otrohetssajt så fungerar den också bra för dem som är singlar och vill ha en causal relation utan förpliktelser. 

Ifall du går igång på att vara med män eller kvinnor som är gifta så kan du alltså registrera dig även fast du inte är i någon relation! 

Ett aktivt community

Till skillnad från många andra otrohetssajter som kryllar av döda profiler så rensar Ashley Madison bort dem som är inaktiva. 

Det här gör att du slipper en massa personer som aldrig svarar och istället kan fokusera på profiler som är villiga att ses. 

Kvalitet före kvantitet helt enkelt! 

Könsfördelning

Städerna med flest medlemmar

Städerna med flest registrerade användare hos Ashley Madison

Hur säkert är det att använda Ashley Madison?

2015 så råkade Ashley Madison ut för en hackerattack av folk som tyckte att de var oetiska som gjorde det lättare för folk att vara otrogna. 

Eftersom majoriteten av alla medlemmar på Ashley Madison värdesätter sin integritet och anonymitet väldigt högt så blev det en allvarlig incident när över 30 miljoner profiler läckte ut med namn, bild och e-postadress. 

Efter hackerattacken 2015 så har man investerat rejält i att höja säkerheten för att det inte ska kunna hända igen och för att medlemmarna ska kunna känna sig trygga. 

De främsta sakerna som Ashley Madison har gjort är att:

Uppdatera sitt säkerhetsprogram

Ashley Madison anlitade amerikanska FTC som konsulterade i hur de kunde förebygga att något liknande skulle kunna ske igen. 

Lösningen blev att de anlitade ett tredjepartsföretag specialiserade på IT-säkerhet som nu sköter allt som har med personuppgifter och säkerhet att göra. 

Införa tvåstegsverifiering

Efter attacken så har man infört ett dubbelt verifieringssystem som både ser till att hackare får svårare att ta sig in och som motverkar att botar kan skapa konton. Dubbel vinst alltså! 

Införa ett öppet buggletarprogram

Ashley Madison har skapat ett eget in-house buggletarprogram där de uppmuntrar användare att på ett säkert sätt försöka hacka en kopia av deras webbsajt. 

Folk som lyckas hacka sig in får betalt och på så vis kan man ligga steget före riktiga hackare. 

Liknande system används av exempelvis Google, Reddit och Meta och det har visat sig vara väldigt effektivt för att höja säkerheten. 

Vara i enlighet med amerikansk cybersäkerhetsstandard

Sedan hackerattacken så har Ashley Madison nått den höga cybersäkerhetsstandarden NIST, samma standard som används på all viktig infrastruktur i USA. 

Utöka sitt säkerhetsteam

Man har dessutom anställt fler personer som arbetar med säkerheten på plattformen. 

Detta innebär exempelvis att man snabbare kan upptäcka försök till attacker samt att man kan ta varningar och anmälningar från andra användare på allvar snabbare och agera därefter. 

Bör man fortfarande vara orolig?

Enligt Ashley Madisons VD Paul Keable så behöver man inte längre vara orolig för att någon ska kunna hacka medlemmarnas privata information. 

Faktum är att Ashley Madison efter attacken har blivit en av världens mest säkra dejtingsidor, på samma nivå som världsledande Tinder och Match.com, så om du tycker att trygghet och säkerhet är viktigt när du onlinedejtar så är det här ett bra alternativ för dig. 

Varför bör kvinnor registrera sig?

Det finns många anledningar till att kvinnor söker sig till just Ashley Madison istället för till sajter som Tinder eller Match.com. Här är några av dem vanligaste orsakerna: 

 1. Till att börja med så ger Ashley Madison en riktigt bra chans att ha skönt sex efter 40 år eftersom det oftast är erfarna män som är bra i sängen som söker sig hit. 
 2. Vissa vill se om de fortfarande kan attrahera män, även fast de är i ett förhållande. Dessa kvinnor är oftast mellan 30 och 50 år gamla. 
 3. Kvinnor kan vara missnöjda med sexlivet de har med sin partner och letar därför efter någon som kan tillfredsställd dem sexuellt.  
 4. Kvinnor i långa förhållanden som inte vill lämna sin partner men som behöver något nytt och spännande i sitt liv kan hitta älskare här. 
 5. Sugarbabies som letar efter rika män som kan vara deras sugardaddy har goda chanser att hitta det hos Ashley Madison. Dessa kvinnor är oftast mellan 20 och 30 år gamla. 

Hur skapar man ett konto?

Det går snabbt och är väldigt smidigt att skapa ett konto hos Ashley Madison. 

Du registrerar dig med din e-postadress och fyller sedan ut din profil med minst en publik bild. Du kan ha ända upp till 10 bilder i din profil om du vill (naket är också tillåtet!). 

Man kan blurra och redigera sina bilder ifall man vill sudda ut sitt ansikte eller ögon för att vara anonym! 

Du behöver också fylla i din relationsstatus, var du bor, hur gammal du är, hur lång du är, vad du letar efter och vilken etnicitet du har. 

Det är okej att använda ett smeknamn och du kan välja att bara ange Sverige som boende om du inte vill berätta vilken stad du bor i. 

Informationen som du anger vid registreringen ligger till grund för hur folk kommer kunna söka på dig. Ju mer du berättar om dig själv desto större chans har du att träffa någon! 

Det går snabbt att skapa sitt konto och det är inget moment som är långdraget eller känns onödigt! 

Man kan även ändra informationen i sin profil i efterhand. 

Du behöver inte dela mer än vad du är bekväm med

Även fast du ökar sannolikheten att komma i kontakt med folk om de kan se vem du är bakom profilen så behöver du inte dela med dig av mer än vad du är bekväm med. 

Ashley Madison själva tvingar dig inte att fylla i mer än det mest nödvändiga och du kan därför hålla dig väldigt anonym om du vill det. 

Stort plus för att det finns en mobilapp

Något som vi verkligen tycker om med Ashley Madison är mobilappen som finns för både iOS och Android. 

Den flyter på bra, har alla funktioner som hemsidan har och känns allmänt proffsig och upplevs välgjord. 

Vi föredrar appen eftersom det är så mycket smidigare än att sätta sig vid datorn, speciellt om man är ute och rör på sig. 

Det kan dock vara enklare att skapa sitt konto från datorn och sedan logga in via mobilen! 

Hur raderar man sitt konto och säger upp prenumerationen?

Få tillbaka pengarna inom 14 dagar

Du har en 14 dagars provperiod vilket innebär att du får tillbaka pengarna om du hör av dig och inte är nöjd. 

Det här tycker vi är väldigt bra eftersom man då får en chans att testa sig fram och se ifall Ashley Madison är något som passar en eller inte! 

Löper ens credit ut?

Nej, de löper inte ut. Du kan därför logga ut och vara borta hur länge du vill för att sedan komma tillbaka och använda dem igen! 

Slutligen - vad tycker vi om Ashley Madison?

Registrering

4/5

Att få kontakt med andra

4/5

Profilernas kvalitet

3,5/5

App

5/5

Hur lätt det är att få till möten

4/5

Vi tycker att Ashley Madison fungerar perfekt för dem som vill ha kravlöst sex och en återkommande affär.

Sajten används främst av redan gifta män och kvinnor som vill ha något diskret på sidan av deras nuvarande relation, men även par och singlar som söker sexpartners kan registrera sig. 

Det som utmärker Ashley Madison från andra otrohetssajter är främst kvaliteten på användarna, den höga säkerheten och den användarvänliga mobilappen. 

Enligt oss så är detta helt klart ett bra alternativ för alla som söker en passionerad och het romans! 

Sidinformation

Om författaren av sidan

Linnea Jacobsson

Linnea Jacobsson

Linnea har varit intresserad av sex och samlevnad så länge hon kan minnas och har gjort hundratals tester för oss på Passionerad, något som gör henne till vår mest erfarne testare.

Maila Linnea

Dela den här sidan med dina vänner:

Läs fler relaterade inlägg: